- AutorOdp.
- 15 czerwca 2009 at 17:37
[usuni臋to_link] wrote:
ad tematu. ja nigdy nie stosowalam, bo sie balam ze beda po tym smugi i ze bede miec mega nienaturalny kolor skory. raz na jakis czas zdarza mi sie pojsc na solarium na pare minut, ale to raczej tak delikatnie sie chce zabrazowic, a nie robic na jole r. no i tam widzialam te przyspieszacze. ktos stosowal???
Ja ma totaln膮 schiz臋 je偶li chodzi o przyspieszacze, kojarze je tylko z solarium, z kt贸rego tak偶e nie korzystam. Czy na normalne s艂oneczne opalanie stosuje si臋 takie same preparaty? I czy to w og贸le co偶 daje?
19 czerwca 2009 at 15:57Witaj,
Ja u偶ywam przyspieszacza opalania SUPER EXPRESS EVA SUN. Jest to kosmetyk, kt贸ry przyspiesza opalanie zar贸wno w solarium, jak i na s艂o艅cu. Wed艂ug mnie efekty s膮 boskie 馃檪 szczeg贸lnie w solarium. P艂ac臋 za 5 min, a wychodzi臋 opalona jak po 8-10 min 馃檪22 czerwca 2009 at 10:40[usuni臋to_link] wrote:
Witaj,
Ja u偶ywam przyspieszacza opalania SUPER EXPRESS EVA SUN. Jest to kosmetyk, kt贸ry przyspiesza opalanie zar贸wno w solarium, jak i na s艂o艅cu. Wed艂ug mnie efekty s膮 boskie 馃檪 szczeg贸lnie w solarium. P艂ac臋 za 5 min, a wychodzi臋 opalona jak po 8-10 min 馃檪Ja te偶 u偶ywam przyspieszcza EVA SUN. W艂a偶ciwie, to g艂贸wnie do solarium (z kt贸rego z reszt膮 za cz臋sto nie korzystam- tylko od wielkiego dzwona). Je偶eli wychodz臋 z nim na s艂o艅ce, to nak艂adm dodatkowo kosmetyk z wy偶szym filtrem. Czuj臋 si臋 wtedy bezpieczniej.
Efekty s膮 super. To jest co偶 dla ludzi, kt贸rych le偶enie ca艂y dzie艅 na s艂o艅cu nie bawi. Wyskakujesz na chwile, raz dwa si臋 opalasz, a p贸藕niej mo偶na zaj膮膰 si臋 ju偶 czym偶 po偶ytecznym.:D25 czerwca 2009 at 12:08mam co prawda jaki偶 tam przy偶pieszacz z avonu, ale gdy wybieram si臋 na jakie偶 d艂u偶sze wakacje i wiem, 偶e moje cia艂o b臋dzie wystawione na d艂u偶sze dzia艂anie promieni s艂onecznych to inwestuje jednak w jaki偶 porz膮dny krem z nie byle jakim filtrem, bo jak si臋 opala膰 to wed艂ug mnie z g艂ow膮! Pozdrawiam
26 sierpnia 2009 at 09:35Ja polecam przy偶pieszacz opalania bielandy (ma w sobie filtr), albo dax cosmetics, ale przy d艂u偶szym opalaniu polecam zastosowa膰 filtr 馃檪
18 pa藕dziernika 2010 at 11:08Ja polecam „parafin臋” dost臋pna w ka偶dej aptece.. cena to ok. 3z艂 . opakowanie wielko偶ci wody utlenionej, lub spirytusu.. (takie samo opakowanie) jest wydajna. Ja nie korzystam z tego typu produkt贸w, ale w ubieg艂ym roku bed膮c w Egipcie postanowi艂am sobie wr贸ci膰 do kraju jako murzynka.. i jak postanowi艂am tak zrobi艂am.. mimo tego, ze opalam si臋 szybko, kilka razy posmarowa艂am sie parafin膮 i opalenizna by艂a intensywniejsza.. i bardziej br膮zowa 馃檪 dlatego te偶 polecam. !!
27 grudnia 2010 at 15:50[usuni臋to_link] wrote:
[usuni臋to_link] wrote:
Witaj,
Ja u偶ywam przyspieszacza opalania SUPER EXPRESS EVA SUN. Jest to kosmetyk, kt贸ry przyspiesza opalanie zar贸wno w solarium, jak i na s艂o艅cu. Wed艂ug mnie efekty s膮 boskie 馃檪 szczeg贸lnie w solarium. P艂ac臋 za 5 min, a wychodzi臋 opalona jak po 8-10 min 馃檪Ja te偶 u偶ywam przyspieszcza EVA SUN. W艂a偶ciwie, to g艂贸wnie do solarium (z kt贸rego z reszt膮 za cz臋sto nie korzystam- tylko od wielkiego dzwona). Je偶eli wychodz臋 z nim na s艂o艅ce, to nak艂adm dodatkowo kosmetyk z wy偶szym filtrem. Czuj臋 si臋 wtedy bezpieczniej.
Efekty s膮 super. To jest co偶 dla ludzi, kt贸rych le偶enie ca艂y dzie艅 na s艂o艅cu nie bawi. Wyskakujesz na chwile, raz dwa si臋 opalasz, a p贸藕niej mo偶na zaj膮膰 si臋 ju偶 czym偶 po偶ytecznym.:DTe偶 go u偶ywam i je偶eli chodzi o kosmetyk do solarium to jest maksymalnie fajny 馃檪
13 stycznia 2011 at 15:30Ja nie u偶ywam typowych przy偶pieszaczy bo wed艂ug mnie nie dzia艂aj膮. Lubi臋 natomiast olejki do opalania z mase艂kiem kokosowym lub inne tego typu np. stary dobry olejek do opalania Marizy. Ten akurat ma beta karoten wi臋c dodaje dodatkowo 艂adnego kolorytu sk贸rze.
11 lutego 2011 at 11:20Jak kocham ten! Stosuje i na solarium i na s艂o艅ce i nawet jak chodze po ulicach – efekt rewelacyjny ale nie polecam bardzo bladym bu藕kom;) xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
edit
jakubek10 marca 2011 at 11:07ja szczerze m贸wi膮c nie lubi臋 偶adnych przyspieszaczy. sk贸ra potem mi si臋 tak klei, fuuj. Wol臋 naturalnie si臋 opala膰 bez. Albo mo偶e nie pozna艂am jeszcze takiego super cud specyfiku 馃槢
28 czerwca 2011 at 11:38zamiast smarowac si臋 r贸偶nymi 偶rodkami,najlepiej poopalac si臋 nad woda i w ruchu. woda odbija promienie s艂oneczne, a aktywno偶膰 sprawia, 偶e opalamy si臋 r贸wnomiernie. dlatego biegi nad brzegiem morza, taplanie si臋 w basenie, czy zabawa w odkrytym aquaparku daje zamierzone efekty. dla przyk艂adu kole偶anka ostatnio by艂a w tatralandii na s艂owacji i wr贸ci艂a tak pi臋knie opalona, 偶e az zazdro偶c bra艂a ;p
4 lipca 2011 at 21:41A to wiadomo, ze w ruchu to bardziej cz艂owieka z艂apie, jeszcze bardziej na materacu na wodzie:) Ale wtedy to ju偶 chyba, bez wzgl臋du na filtr, panthenol wieczorem w u偶yciu;p
Nie zgadzam si臋 jednak, 偶e nie warto u偶ywa膰 preparat贸w od opalania- wiadomo przecie偶 czym to grozi w obecnym stanie pow艂oki ozonowej;/
6 lipca 2011 at 10:46[usuni臋to_link] wrote:
A to wiadomo, ze w ruchu to bardziej cz艂owieka z艂apie, jeszcze bardziej na materacu na wodzie:) Ale wtedy to ju偶 chyba, bez wzgl臋du na filtr, panthenol wieczorem w u偶yciu;p
Nie zgadzam si臋 jednak, 偶e nie warto u偶ywa膰 preparat贸w od opalania- wiadomo przecie偶 czym to grozi w obecnym stanie pow艂oki ozonowej;/
nie mia艂am na my偶li, 偶eby nie u偶ywa膰 krem贸w do opalania z filtrem! chodzi艂o mi o to, 偶e nie warto stosowa膰 samoopalaczy, bo efekt najcz臋偶ciej jest godny po偶a艂owania 馃檪
8 lipca 2011 at 11:22Ja kupi艂am w艂a偶nie nowo偶膰 z ZIAJI Emulsja do twarzy i cia艂a Mas艂o kakaowe. Polecany do opalania do solarium i na s艂o艅ce. Zobaczymy jakie b臋d膮 efekty. Niestety weekend nie zapowiada si臋 ciekawie wi臋c mo偶e w tygodni wypr贸buj臋 na naturalnym s艂oneczku 馃檪
8 lipca 2011 at 14:23SzupikMaluszek- po prostu 藕le Ci臋 zrozumia艂am:)
Tarina- ja uwielbiam to mas艂o kakaowe w sprayu, ale stosuj臋 je na na jaki偶 balsam z filtrem, bo ono ma tylko naturalny filrt. Uwa偶am, ze na nasz膮 dziur臋 ozonow膮 to za ma艂o
Natomiast moja mama stosuje ten spray te偶 zima na d艂onie, ale po powrocie do domu, bo m贸wi, ze po nim ma zdrowsze paznokcie, mniej 艂amliwe w sensie;) - AutorOdp.