- Ten temat ma 253 odpowiedzi, 16 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 11 miesięcy temu przez
Cleo.
- AutorWpisy
- 6 czerwca 2009 o 17:34 #149497
z tym ze „nauka darwina” dawno zostala uaktualniona i nie ma nic wspolnego z wiara. to sa fakty.
6 czerwca 2009 o 17:49 #149498wiem wiem 😉
zle sie wyraziłam. chodzilo mi po prostu o ateistow.
w ta nauke darwina wierze. w dinozaury wierze i cala reszte eweolucji. ale to wg mnie nie kloci sie z tym zeby wierzyc w boga
6 czerwca 2009 o 17:52 #149499@abi wrote:
wiem wiem 😉
w ta nauke darwina wierze. w dinozaury wierze i cala reszte eweolucji. ale to wg mnie nie kloci sie z tym zeby wierzyc w boga
kloci sie.
i to bardzo.6 czerwca 2009 o 17:58 #149500W pewnym sensie na pewno.
Ale ja z tego powodu nie przestane wierzyc. Wierze w Boga, nie w kosciol. Dla mnie to co napisane jest w biblii o stworzeniu swiata w 7 dni – to symbol. zwykly symbol. ja rozumiem to tak ze ktos to pchnal i panuje nad tym. moze logiczne to nie jest, ale ja tak to sobie tlumacze. i niekoniecznie kazdy musi sie ze mna zgadzac 😉
6 czerwca 2009 o 19:08 #149501@miszczu wrote:
a wlasnie to dobre pytanie
czemu stygmaty pojawiaja sie na srodku dloni skoro oczywistym jest ze Jezus nie mogl byc ukrzyzowanym w ten sposobUkrzyżowano go za dłonie.Z informacji jakie wiemy to egzekucji dokonywano poprzez ukrzyżowanie z wbijaniem gwożdzi w dłonie.chrzeżcjinam których krzyżowano w rzymie też wbijano gwożdzie w dłonie.
niektorzy stygmatycy mają też rany na boku gdzie kłuto Jezusa włócznią.6 czerwca 2009 o 19:10 #149502@parvati wrote:
z tym ze „nauka darwina” dawno zostala uaktualniona i nie ma nic wspolnego z wiara. to sa fakty.
Jakbyż troche poczytała a nie się mądrzyła to byż wiedziala że kożciół uznaje jak najbardziej ewolucje.
6 czerwca 2009 o 19:12 #149503@abi wrote:
W pewnym sensie na pewno.
Ale ja z tego powodu nie przestane wierzyc. Wierze w Boga, nie w kosciol. Dla mnie to co napisane jest w biblii o stworzeniu swiata w 7 dni – to symbol. zwykly symbol. ja rozumiem to tak ze ktos to pchnal i panuje nad tym. moze logiczne to nie jest, ale ja tak to sobie tlumacze. i niekoniecznie kazdy musi sie ze mna zgadzac 😉
Włażnie tutaj warto powiedzieć że kożciól od wielu lat wkólko tłumaczy że te ,,7 dni” nie musi oznaczać kilkuset godzin tak jak w rzeczywistosci.
Dla Boga siedem dni to mogą być miliony lat.6 czerwca 2009 o 19:15 #149504@parvati wrote:
@abi wrote:
wiem wiem 😉
kloci sie.
i to bardzo.Nie kłóci się ,odsyłam Cie do katechizmu kożcioła rzymskokatoliskiego.
Na przyszlożć zanim coż powiesz zapoznaj się z faktami.Kto mówi że Bóg nie stworzył dinozaurów?… Żyły one przed pojawieniem się człowieka. W biblii też jest napisane że Bóg wpierw stworzył zwierzęta.
Wiedz że w wielu fachowych pismach naukowych teza że wszystko stworzył Bóg ma silne poparcie.
6 czerwca 2009 o 19:17 #149505@parvati wrote:
@miszczu wrote:
a wlasnie to dobre pytanie
czemu stygmaty pojawiaja sie na srodku dloni skoro oczywistym jest ze Jezus nie mogl byc ukrzyzowanym w ten sposobi czemu raz z prawej strony brzucha a raz z lewej?:)))
A czy Bóg okreżlił jakąż regułe co do tego?..
Niektórzy mają takie rany ,niektórzy inne.6 czerwca 2009 o 20:02 #149506kosciol katolicki to nie naukowcy.
o ewolucji nie maja pojecia, a „uznali ja”, zeby nie wyjsc na idiotow.
ewolucja WYKLUCZA istnienie boga. po prostu: istota inteligentna, umiejaca planowac (czyli tak jak bog) nie mogla powstac jako pierwsza. mogla dopiero byc WYNIKIEM ewolucji. nie jej ZRODLEM.
kosciol zatem…powinien raczej zostac przy adamie i ewie. bo uznajac ewolucje tylko przeczy sam sobie i swoim wiernym przedstawia niespojna, sprzeczna z prawdami nauki wizje swiata.
6 czerwca 2009 o 20:44 #149507@parvati wrote:
kosciol katolicki to nie naukowcy.
ewolucja WYKLUCZA istnienie boga. po prostu: istota inteligentna, umiejaca planowac (czyli tak jak bog) nie mogla powstac jako pierwsza. mogla dopiero byc WYNIKIEM ewolucji. nie jej ZRODLEM.
kosciol zatem…powinien raczej zostac przy adamie i ewie. bo uznajac ewolucje tylko przeczy sam sobie i swoim wiernym przedstawia niespojna, sprzeczna z prawdami nauki wizje swiata.
Ale kożciół pozostając przy Adamie i Ewie nie przeczy ewolucji , ktoż powiedział jak wyglądali oni?.. Czy człowiek nie mógl ewulować z biegiem wieków?.. Kożciół w żadnym swoim punkcie tego nie przeczy ,wręcz przeciwnie jest zdania że życie na ziemi rozwijało się z biegiem lat.
Ewolucja włażnie potwierdza istnienie Boga bo ktoż musiał stworzyć życie z którego zaczeło się poczynać następne życie i z biegiem lat się zmieniać
Kożciół to nie naukowcy?.. Wiesz nawet nie chce mi się wymieniań nazwisk wybitnych odkrywców i naukowców związanych z kożciołem, z których rozwiązan i pomysłów korzystali nawet ateiżci 😆 😆
6 czerwca 2009 o 20:55 #149508@Pablo_Escobar wrote:
@parvati wrote:
Ale kożciół pozostając przy Adamie i Ewie nie przeczy ewolucji , ktoż powiedział jak wyglądali oni?.. Czy człowiek nie mógl ewulować z biegiem wieków?.. Kożciół w żadnym swoim punkcie tego nie przeczy ,wręcz przeciwnie jest zdania że życie na ziemi rozwijało się z biegiem lat.
Ewolucja włażnie potwierdza istnienie Boga bo ktoż musiał stworzyć życie z którego zaczeło się poczynać następne życie i z biegiem lat się zmieniać
Kożciół to nie naukowcy?.. Wiesz nawet nie chce mi się wymieniań nazwisk wybitnych odkrywców i naukowców związanych z kożciołem, z których rozwiązan i pomysłów korzystali nawet ateiżci 😆 😆
ewolucja nie ma nic wspolnego z bogiem…a to twoje „ktos musial” swiadczy o daleko posunietej niewiedzy.
6 czerwca 2009 o 20:58 #149509Tylko zauważ jaki jest sens tej dyskusji-Tylko wciąż zarzucasz mi tu przykładami jak jestem w błędzie,że wyznaje głupoty itp.
To samo zarzucono Chrystusowi dwa tysiące lat temu-że gada głupoty itp,to samo mówiono apostołom i następnym pokoleniom wyznawców Chrystusa…Chrzeżcijanie ktorzy ginęli za swoją wiare nie potrzebowali żadnych dowodów-bo dowód mieli w swoim sercu.
Bóg powiedział ,,blogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli”Widziałem piekne żwiadectwa wiary ale widziałem też ateistów którzy w obliczu nieuchronnego błagali Boga którego się wyrzekli o łaske.
Wiedz że im bardziej będziesz mi podawał przykłady że niby jestem w błędzie tym bardzie będziesz mnie umacniał w wierze chocbym nie potrafił czegoż wytłumaczyć.
ja nie potrzebuje stygmatow,objawień,opętan itp bo wiare mam w sercu.
Ja obecnożc Boga widze każdego dnia w swoim życiu ,wystarczy że wyjrze przez okno i go widze.Ale Ty tego nie zobaczysz.Bo Ty widzisz ,,szkiełkiem” a ja widze sercem
6 czerwca 2009 o 20:58 #149510@parvati wrote:
@Pablo_Escobar wrote:
@parvati wrote:
ewolucja nie ma nic wspolnego z bogiem…a to twoje „ktos musial” swiadczy o daleko posunietej niewiedzy.
świadczy o tym że Ty pewnych faktów nie możesz przyjąć
7 czerwca 2009 o 06:28 #149511chyba nie wiesz, co to znaczy fakt…
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.