Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 254 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

z tym ze „nauka darwina” dawno zostala uaktualniona i nie ma nic wspolnego z wiara. to sa fakty.

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

wiem wiem 😉

zle sie wyraziłam. chodzilo mi po prostu o ateistow.

w ta nauke darwina wierze. w dinozaury wierze i cala reszte eweolucji. ale to wg mnie nie kloci sie z tym zeby wierzyc w boga

parvati
    Członek
    • Guru

@abi wrote:

wiem wiem 😉

w ta nauke darwina wierze. w dinozaury wierze i cala reszte eweolucji. ale to wg mnie nie kloci sie z tym zeby wierzyc w boga

kloci sie.
    i to bardzo.

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

W pewnym sensie na pewno.

Ale ja z tego powodu nie przestane wierzyc. Wierze w Boga, nie w kosciol. Dla mnie to co napisane jest w biblii o stworzeniu swiata w 7 dni – to symbol. zwykly symbol. ja rozumiem to tak ze ktos to pchnal i panuje nad tym. moze logiczne to nie jest, ale ja tak to sobie tlumacze. i niekoniecznie kazdy musi sie ze mna zgadzac 😉

Pablo_Escobar
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

@miszczu wrote:

a wlasnie to dobre pytanie
    czemu stygmaty pojawiaja sie na srodku dloni skoro oczywistym jest ze Jezus nie mogl byc ukrzyzowanym w ten sposob

Ukrzyżowano go za dłonie.Z informacji jakie wiemy to egzekucji dokonywano poprzez ukrzyżowanie z wbijaniem gwożdzi w dłonie.chrzeżcjinam których krzyżowano w rzymie też wbijano gwożdzie w dłonie.
    niektorzy stygmatycy mają też rany na boku gdzie kłuto Jezusa włócznią.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

z tym ze „nauka darwina” dawno zostala uaktualniona i nie ma nic wspolnego z wiara. to sa fakty.

Jakbyż troche poczytała a nie się mądrzyła to byż wiedziala że kożciół uznaje jak najbardziej ewolucje.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@abi wrote:

W pewnym sensie na pewno.

Ale ja z tego powodu nie przestane wierzyc. Wierze w Boga, nie w kosciol. Dla mnie to co napisane jest w biblii o stworzeniu swiata w 7 dni – to symbol. zwykly symbol. ja rozumiem to tak ze ktos to pchnal i panuje nad tym. moze logiczne to nie jest, ale ja tak to sobie tlumacze. i niekoniecznie kazdy musi sie ze mna zgadzac 😉

Włażnie tutaj warto powiedzieć że kożciól od wielu lat wkólko tłumaczy że te ,,7 dni” nie musi oznaczać kilkuset godzin tak jak w rzeczywistosci.
    Dla Boga siedem dni to mogą być miliony lat.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

@abi wrote:

wiem wiem 😉

kloci sie.
    i to bardzo.

Nie kłóci się ,odsyłam Cie do katechizmu kożcioła rzymskokatoliskiego.
    Na przyszlożć zanim coż powiesz zapoznaj się z faktami.

Kto mówi że Bóg nie stworzył dinozaurów?… Żyły one przed pojawieniem się człowieka. W biblii też jest napisane że Bóg wpierw stworzył zwierzęta.

Wiedz że w wielu fachowych pismach naukowych teza że wszystko stworzył Bóg ma silne poparcie.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

@miszczu wrote:

a wlasnie to dobre pytanie
    czemu stygmaty pojawiaja sie na srodku dloni skoro oczywistym jest ze Jezus nie mogl byc ukrzyzowanym w ten sposob

i czemu raz z prawej strony brzucha a raz z lewej?:)))

A czy Bóg okreżlił jakąż regułe co do tego?..
    Niektórzy mają takie rany ,niektórzy inne.

parvati
    Członek
    • Guru

kosciol katolicki to nie naukowcy.

o ewolucji nie maja pojecia, a „uznali ja”, zeby nie wyjsc na idiotow.

ewolucja WYKLUCZA istnienie boga. po prostu: istota inteligentna, umiejaca planowac (czyli tak jak bog) nie mogla powstac jako pierwsza. mogla dopiero byc WYNIKIEM ewolucji. nie jej ZRODLEM.

kosciol zatem…powinien raczej zostac przy adamie i ewie. bo uznajac ewolucje tylko przeczy sam sobie i swoim wiernym przedstawia niespojna, sprzeczna z prawdami nauki wizje swiata.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

ewolucja WYKLUCZA istnienie boga. po prostu: istota inteligentna, umiejaca planowac (czyli tak jak bog) nie mogla powstac jako pierwsza. mogla dopiero byc WYNIKIEM ewolucji. nie jej ZRODLEM.

kosciol zatem…powinien raczej zostac przy adamie i ewie. bo uznajac ewolucje tylko przeczy sam sobie i swoim wiernym przedstawia niespojna, sprzeczna z prawdami nauki wizje swiata.

Ale kożciół pozostając przy Adamie i Ewie nie przeczy ewolucji , ktoż powiedział jak wyglądali oni?.. Czy człowiek nie mógl ewulować z biegiem wieków?.. Kożciół w żadnym swoim punkcie tego nie przeczy ,wręcz przeciwnie jest zdania że życie na ziemi rozwijało się z biegiem lat.

Ewolucja włażnie potwierdza istnienie Boga bo ktoż musiał stworzyć życie z którego zaczeło się poczynać następne życie i z biegiem lat się zmieniać

Kożciół to nie naukowcy?.. Wiesz nawet nie chce mi się wymieniań nazwisk wybitnych odkrywców i naukowców związanych z kożciołem, z których rozwiązan i pomysłów korzystali nawet ateiżci 😆 😆

parvati
    Członek
    • Guru

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

Ale kożciół pozostając przy Adamie i Ewie nie przeczy ewolucji , ktoż powiedział jak wyglądali oni?.. Czy człowiek nie mógl ewulować z biegiem wieków?.. Kożciół w żadnym swoim punkcie tego nie przeczy ,wręcz przeciwnie jest zdania że życie na ziemi rozwijało się z biegiem lat.

Ewolucja włażnie potwierdza istnienie Boga bo ktoż musiał stworzyć życie z którego zaczeło się poczynać następne życie i z biegiem lat się zmieniać

Kożciół to nie naukowcy?.. Wiesz nawet nie chce mi się wymieniań nazwisk wybitnych odkrywców i naukowców związanych z kożciołem, z których rozwiązan i pomysłów korzystali nawet ateiżci 😆 😆

ewolucja nie ma nic wspolnego z bogiem…a to twoje „ktos musial” swiadczy o daleko posunietej niewiedzy.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

Tylko zauważ jaki jest sens tej dyskusji-Tylko wciąż zarzucasz mi tu przykładami jak jestem w błędzie,że wyznaje głupoty itp.
    To samo zarzucono Chrystusowi dwa tysiące lat temu-że gada głupoty itp,to samo mówiono apostołom i następnym pokoleniom wyznawców Chrystusa…

Chrzeżcijanie ktorzy ginęli za swoją wiare nie potrzebowali żadnych dowodów-bo dowód mieli w swoim sercu.
    Bóg powiedział ,,blogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli”

Widziałem piekne żwiadectwa wiary ale widziałem też ateistów którzy w obliczu nieuchronnego błagali Boga którego się wyrzekli o łaske.

Wiedz że im bardziej będziesz mi podawał przykłady że niby jestem w błędzie tym bardzie będziesz mnie umacniał w wierze chocbym nie potrafił czegoż wytłumaczyć.

ja nie potrzebuje stygmatow,objawień,opętan itp bo wiare mam w sercu.
    Ja obecnożc Boga widze każdego dnia w swoim życiu ,wystarczy że wyjrze przez okno i go widze.

Ale Ty tego nie zobaczysz.Bo Ty widzisz ,,szkiełkiem” a ja widze sercem

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

ewolucja nie ma nic wspolnego z bogiem…a to twoje „ktos musial” swiadczy o daleko posunietej niewiedzy.

świadczy o tym że Ty pewnych faktów nie możesz przyjąć

parvati
    Członek
    • Guru

chyba nie wiesz, co to znaczy fakt…

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 254 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę