• Autor
    Odp.
  • parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@Onione wrote:

tak naprawdę – nic nie macie wspólnego z wiedzą 🙄
    sama demagogia anty-teistyczna, żmieję się z tego do utraty tchu 😆
    😈 😆

Uważaj, bo sie udusisz. Choć…pewne symptomy niedotlenienia mózgu juz widać….

😆

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

istnienie boga nawet z punktu widzenia rachunku prawdopodobienstwa jest niemozliwe.

😆 😆 😆 😆 😆

parvati
    Member
    • Guru

@Józia wrote:

[usunięto_link] wrote:

istnienie boga nawet z punktu widzenia rachunku prawdopodobienstwa jest niemozliwe.

😆 😆 😆 😆 😆

joziu…

naprawde polevam stosowna literature.

Jozia
    Member
    • Maniak

Słuchaj, nie wiem czy Bóg istnieje, czy nie. Jednak zakładając, że gdyby istniał to bóg – ta nazwa, sama przez siebie mówi, że jest czymż potężniejszym niż rachunek prawdopodobieństwa, naukowcy, czy ewolucja. Bo jeżli bóg by istniał, znaczyłoby, że jest ponad tym wszystkim. W związku z czym, żadne dowody żadnych naukowców nie byłby wystarczające, skoro sam bóg ich stworzył.
    Wiesz o co mi chodzi?
    Ja nie neguje, ani Twojego zdania, ani zdania Pabla E., bo sama nie wiem jak to do końca jest. Staram się być obiektywna.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

bez Boga nie można wytłumaczyć istnienia Bytu – niech mi tu ateiżci nie wtłaczają ciemnoty – NIC nie mają na usprawiedliwienie istnienia, a jezszcze bardziej NIEistnienia – to filozoficzna, znaczy ontologiczna PRAWDA – czeeeżć 😉 Poczytaliżcie w ogóle coż o transcendencji? Pierwszy początek musi być – nie uznaję ewolucji bez tchnienia! Znaczy Odwiecznego… Jakiż koszmar, paradoks, a włażciwie totalny absurd, Parvati i inne jej przyczółki 😆

Tak naprawdę – nic nie macie wspólnego z wiedzą 🙄
    sama demagogia anty-teistyczna, żmieję się z tego do utraty tchu 😆

😈 > 😆

a czytales cos kiedys o teorii wzglednosi?
    czy zatrzymales sie na Newtonie?

parvati
    Member
    • Guru

miszczu daj spokoj:)))))

on jest przeciez niedotleniony.

Pablo_Escobar
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Polecam wszystkim słabym wiarą:

[usunięto_link]

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link]

ja nie jestem slaba wiara.

jestem ateistka i zupelnie nie wierze.

Jozia
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link]

ja nie jestem slaba wiara.

jestem ateistka i zupelnie nie wierze.

ta? a ja lubię pomarańcze. 😆 ALe jak to się odnosi do zacytowanego postu Pablo Escobara?

Mam pytanie do Pablo Escoba’ra: słuchaj, jak wytłumaczysz szowinizm w wierze chrzeżcijańskiej?

miszczu
    Member
    • Maniak

przeciez religia jest niewytlumaczalna
    Bog tak chce i koniec
    nie trzeba przytaczac argumentow

Jozia
    Member
    • Maniak

Pablo do tej pory miał na wszystko argumenty, ale mnie ten szowinizm ciekawy najbardziej.

Dla mnie to bardzo krzywdzące, ze kobiety mogą byc conajwyżej zakonnicami i nie mogą głosić słowa bożego.

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

a chcialabys byc ksiedzem? bo ja nie 8)

Pablo_Escobar
    Member
    • Zapaleniec

@Józia wrote:

Pablo do tej pory miał na wszystko argumenty, ale mnie ten szowinizm ciekawy najbardziej.

Dla mnie to bardzo krzywdzące, ze kobiety mogą byc conajwyżej zakonnicami i nie mogą głosić słowa bożego.

W kożciele nie ma szowinizmu,A czy uważasz że zakonnice czują się skrzywdzone tym że nie mogą głosić słowa Bożego?… Przejdż się do jakiegoż zakonu i zapytaj je o to.

Jezus Chrystus na swoich uczniów wybrał mężczyzn nie jest to przypadek,dlatego że apostołowie pełnili role póżniej ,,ojców” innych chrzeżcijan-podkreżlil tym samym role mężczyzn na żwiecie jako ojców i opiekunów innych.

Zauważ że jak Ewa poczęstowała Adama jabłkiem ,to jak Bóg zauważył że jest coż nie tak to z kim gadał?.. z Adamem.Dlaczego?.. Bo to mężczyżni są odpowiedzialni za los swój i kobiet jakimi się opiekują.

kobiety mają szczególną role i pozycje w kożciele ,często wypowiadał sie o tym Jan Paweł 2

miszczu
    Member
    • Maniak

ach te baby nieporadne
    nie dosc ze facet musi byc odpowiedzialny za siebie to jeszcze za nie
    hahahaha

Pablo_Escobar
    Member
    • Zapaleniec

@Józia wrote:

Napisałaż że jest to dla Ciebie krzywdzące-ale czy zastnawiałas się sama jak Ty byż się czuła kiedy byż poczuła powołanie ?…

Uważasz że zakonnice czują się skrzywdzone?..

Słowo Boże może głosić KAŻDY.Zakonnice doskonale gloszą słowo Boże

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sekty a religia"

Przewiń na górę