- Ten temat ma 253 odpowiedzi, 16 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 11 miesięcy temu przez
Cleo.
- AutorWpisy
- 7 czerwca 2009 o 09:36 #149512
Ale ktoż taki jak Bóg nie miał nic wspólnego z powstaniem podczas ewolucji. WŁażnie dlatego nazywa się go BOGIEM, bo jest kimż niezwykłym, kto to wszystko pchnął do przodu. Ewolucje tzn
7 czerwca 2009 o 12:31 #149513@Józia wrote:
Ale ktoż taki jak Bóg nie miał nic wspólnego z powstaniem podczas ewolucji. WŁażnie dlatego nazywa się go BOGIEM, bo jest kimż niezwykłym, kto to wszystko pchnął do przodu. Ewolucje tzn
ja w takie glupoty nie wierze…
po prostu: za duzo wiem o biologii, za duzo wiem o ewolucji.
8 czerwca 2009 o 08:02 #149514wiedza na temat ewolucji i biologii ma się nijak do przyczyny nie wiary. To że powstanie żwiata i wszystkiego co na nim żyje jest udowodnione przez naukę, to nie znaczy,ze nie pchnął tego bóg.
8 czerwca 2009 o 08:19 #149515@Józia wrote:
wiedza na temat ewolucji i biologii ma się nijak do przyczyny nie wiary. To że powstanie żwiata i wszystkiego co na nim żyje jest udowodnione przez naukę, to nie znaczy,ze nie pchnął tego bóg.
wiedza o tym ma sie do przyczyny niewiary niezwykle intensywnie.
kazdy, kto zna sie na ewolucji, jej mechanizmach JEST ATEISTA.
8 czerwca 2009 o 09:45 #149516znam sie na ewolucji. ateistka nie jestem.
8 czerwca 2009 o 10:14 #149517@abi wrote:
znam sie na ewolucji. ateistka nie jestem.
:)))))
to znaczy, ze sie nie znasz.bo ewolucja zaprzecza istnieniu istoty wyzszej na poczatku.
kto znajej zasady, wie jak dziala…wie tez, ze boga nie ma.[/url]
8 czerwca 2009 o 11:24 #149518ewolucja ani troche nie zaprzecza istnieniu boga. Twoim jedynym powodem jest to, że ewolucja nie mogła wykształcić na początku tak mądrej i doskonałej istoty jaką jest bóg? Ewolucja tego nie wykształciła. Wiara mówi, ze bóg był PRZED tym całym zamieszaniem związanym z ewolucją i z powolnym wykształcaniem się wszystkiego. Takie to trudne?
8 czerwca 2009 o 12:43 #149519@Józia wrote:
ewolucja ani troche nie zaprzecza istnieniu boga. Twoim jedynym powodem jest to, że ewolucja nie mogła wykształcić na początku tak mądrej i doskonałej istoty jaką jest bóg? Ewolucja tego nie wykształciła. Wiara mówi, ze bóg był PRZED tym całym zamieszaniem związanym z ewolucją i z powolnym wykształcaniem się wszystkiego. Takie to trudne?
😆
latwe, jasne…
ale tylko jesli ktos nie umie laczyc faktow, analizowac i daje sobie robic wode z mozgu, a i pisze o „tym calym zamieszaniem zwiazanym z ewolucja” dajac dowod temu, ze nie ma o niej pojecia.
8 czerwca 2009 o 14:08 #149520prawda jest taka:
nauka jest w stanie znalesc miejsce dla Boga jedynie przy tzw. Akcie Stworzenia o ktorym nie wiadomo jeszcze wszystkiego. Stworzenie, nadanie pewnych okreslonych praw fizyki swiatowi i dalsze nie wpierddzielanie sie.
W chwili obecnej wierzacy a jednoczesnie „naukowcy” tak lacza te 2 sprawy, nie ma innego sposobu.8 czerwca 2009 o 14:21 #149521@miszczu wrote:
prawda jest taka:
nauka jest w stanie znalesc miejsce dla Boga jedynie przy tzw. Akcie Stworzenia o ktorym nie wiadomo jeszcze wszystkiego. Stworzenie, nadanie pewnych okreslonych praw fizyki swiatowi i dalsze nie wpierddzielanie sie.
W chwili obecnej wierzacy a jednoczesnie „naukowcy” tak lacza te 2 sprawy, nie ma innego sposobu.prawda jest taka, ze nauka znajduje dla boga takie samo miejsce jak dla krazacego w przestrzeni czajnika…nie znajduje go wcale.
8 czerwca 2009 o 17:08 #149522to chyba źle słuchałaż na biologii. Pani ucząca ewolucji nie wykluczała z niej boga.
8 czerwca 2009 o 18:55 #149523@Józia wrote:
to chyba źle słuchałaż na biologii. Pani ucząca ewolucji nie wykluczała z niej boga.
tzn, ze nie powinna jej uczyc.
8 czerwca 2009 o 19:47 #149524@parvati wrote:
@Józia wrote:
wiedza na temat ewolucji i biologii ma się nijak do przyczyny nie wiary. To że powstanie żwiata i wszystkiego co na nim żyje jest udowodnione przez naukę, to nie znaczy,ze nie pchnął tego bóg.
wiedza o tym ma sie do przyczyny niewiary niezwykle intensywnie.
kazdy, kto zna sie na ewolucji, jej mechanizmach JEST ATEISTA.
oooo doprawdy? 🙄 😆
8 czerwca 2009 o 19:49 #149525@parvati wrote:
@Józia wrote:
to chyba źle słuchałaż na biologii. Pani ucząca ewolucji nie wykluczała z niej boga.
tzn, ze nie powinna jej uczyc.
Parvati widze że jesteż ,,ekspertem” w dziedzinie biologi,ewolucji,historii,psychiatrii,medycyny,religii itp to może powiesz mi czemu nie mialas odwagi wpisać swojego wieku i miejsca pochodzenia? 😆
8 czerwca 2009 o 21:08 #149526 - AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.