Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 254 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

polecam jeszcze raz „boga urojonego” dawkinsa.

poczujesz sie „oswiecona”:))))
    oprocz tego ksiazka jest fantastycznie dobra.

Lady_Kala
    Członek
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Jesteż mistrzynia w odwracaniu koto ogonem…
    Nikt nie pytal z jakiej książki to wiesz!

A ja Ci polecam Harrego Pottera-też można wnioskować po tej książce,że Boga nie ma! Myżlę,że jest wspaniałym,naukowym odkryciem 😆

parvati
    Członek
    • Guru

@Lady_Kala wrote:

Jesteż mistrzynia w odwracaniu koto ogonem…
    Nikt nie pytal z jakiej książki to wiesz!

A ja Ci polecam Harrego Pottera-też można wnioskować po tej książce,że Boga nie ma! Myżlę,że jest wspaniałym,naukowym odkryciem 😆

nie, nie czerpie informacji naukowych z dawkinsa.
    jednak uwazam, ze jego ksiazki sa genialnym podsumowaniem i zrodlem podstaw wiedzy dla laikow oraz swietna rozrywka dla osob zwiazanych z nauka blizej.

dlatego: bardzo polecam tym, ktorzy maja ochote cos zrozumiec, poznac swietnie uargumentowane, przedstawione z humorem i ironia stanowisko ateistow.

a…jesli ktos porownuje dawkinsa, ktory jest swietnym naukowcem, znana postacia nie tylko w swiecie nauki-nawet w nsszym katolandzie „bog urojony” zostal swietnie przyjety, nie mowiac juz o wczesniejszych pozycjach, z harrym potterem…to swiadczy o ignorancji, braku obycia, braku wiedzy i glupocie tej osoby.

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

Jakiej innej odpowiedzi można by się było spodziewać po Tobie?!
    Widać Twoje szerokie poczucie humoru ogranicza sie tylko do „szkoda,że od razu fotki nie wstawiłaż”

Tak szczerze mówiąc to gdybym ja miała Ci polecić jakąż ksiązkę to byłbyto podręcznik do Savuar Vivru i coż o odbrym wychowaniu bo czyms czego brakuje Ci najbardziej jest włażnie kultura osobista!

Cleo
    Członek
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

Lady_Kala, wiem, że jesteż zła o inny wątek w którym parvati zdecydowanie nie powinna pisać tego co napisała, ale to jest inny wątek

a ona poleciała tylko książkę 😉

parvati
    Członek
    • Guru

@Lady_Kala wrote:

Widać Twoje szerokie poczucie humoru ogranicza sie tylko do „szkoda,że od razu fotki nie wstawiłaż”

Tak szczerze mówiąc to gdybym ja miała Ci polecić jakąż ksiązkę to byłbyto podręcznik do Savuar Vivru i coż o odbrym wychowaniu bo czyms czego brakuje Ci najbardziej jest włażnie kultura osobista!

moje poczucie humoru jest dosc rozlegle.
    tak samo jak kultura osobista. i w zwiazku z tym nie informuje ogolu spoleczenstwa o problemach majtkowych moich bliskich.

to nie jest watek o savoir-vivre. to jest watek o religii.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

@Lady_Kala wrote:

tak samo jak kultura osobista. i w zwiazku z tym nie informuje ogolu spoleczenstwa o problemach majtkowych moich bliskich.

Z kulturą osobistą nie masz nic wspólnego.Kobieta która używa wulgaryzmów pokazuje że nie szanuje samej siebie więc trudno też(bo to mnie nie zdziwiło) że nie potrafisz uszanować innych osób ale też odnosisz się wulgarnie do ich zdania.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

@parvati wrote:

polecam jeszcze raz „boga urojonego” dawkinsa.

poczujesz sie „oswiecona”:))))
    oprocz tego ksiazka jest fantastycznie dobra.

taka książka to tylko ,,zaciemnia” 😆

Jozia
    Członek
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

@parvati wrote:

Totalna głupota.
    Pisanie o problemach zdrowotnych (czy to krosty na penisie, czy na czole) na forum nie żwiadczy absolutnie o braku kultury osobistej.
    Wyżmiewanie, wyszydzanie i wywyższanie się nad innymi – tak.

Tu się zgodzi ze mną chyba każdy, z wyjątkiem nieokrzesanej, przeceniającej swoją wartożć, swój poziom i kulturę osobistą parvati.

A co do tematu. Po sesji zamierzam się wziąć za tego Dawkinsa. Nie ukrywam, że ulegam wpływom, całkiem możliwe, że mój pogląd na niektóre sprawy zmieni się o 180 stopni. Jednak gdy będę stała po stronie parvati w tym temacie po przeczytaniu ksiązki i gdy będę starała się zaprzeczyć np Pablo Escobarowi to nie będę używała argumentów ” nie bo nie ” jak robi to parvati.

Pablo_Escobar
    Członek
    • Zapaleniec

Józia ale czy jest sens prowadzić rozmowe na argumenty ,,uwierz w Boga,nie uwierz w Boga? ”

Pisałem o tym dwie strony wczeżniej ,taka rozmowa do niczego nie prowadzi bo nikt drugiej strony nie przekona.Mnie napewno ,nawet jakbym dostał 300 argumentów za tym że Bóg nie istnieje 😆

Cleo
    Członek
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

@Pablo_Escobar wrote:

Józia ale czy jest sens prowadzić rozmowe na argumenty ,,uwierz w Boga,nie uwierz w Boga? ”

Pisałem o tym dwie strony wczeżniej ,taka rozmowa do niczego nie prowadzi bo nikt drugiej strony nie przekona.Mnie napewno ,nawet jakbym dostał 300 argumentów za tym że Bóg nie istnieje 😆

ale są tu też osoby, które wciąż szukają odpowiedzi na wiele pytań.
    Ja jestem jedną z nich, więc każda wypowiedź jest ważna, oczywiżcie odpowiednio uargumentowana.

miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

@Pablo_Escobar wrote:

Z kulturą osobistą nie masz nic wspólnego.Kobieta która używa wulgaryzmów pokazuje że nie szanuje samej siebie więc trudno też(bo to mnie nie zdziwiło) że nie potrafisz uszanować innych osób ale też odnosisz się wulgarnie do ich zdania.

ksiadz ci tak powiedzial?

parvati
    Członek
    • Guru

@Pablo_Escobar wrote:

@parvati wrote:

@Lady_Kala wrote:

wulgaryzmow?

Lady_Kala
    Członek
    • Maniak

A słowo „sukinsynek”,którego użyłaż odnożnie Boga należy może do tzw kwiecistej mowy polskiej?! Bo się tak dziwisz…

parvati
    Członek
    • Guru

@Lady_Kala wrote:

A słowo „sukinsynek”,którego użyłaż odnożnie Boga należy może do tzw kwiecistej mowy polskiej?! Bo się tak dziwisz…

😆 😆 😆 😆

wiesz co…moze pocwicz umysl zamiast bicepsow 😆

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 254 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę