- AutorOdp.
- 7 lipca 2009 at 11:44
cleo, przykro mi to mówić, ale 'sprzedajesz’ tu na forum same głupoty, ufff.
Po pierwsze, wszystkie osoby, które miały lub maja problemy trądzikowe z cerą bardzo dobrze wiedza, że pryszczy nie wolno (!) wyciskać samemu w domu i powodów jest bardzo wiele, np. blizny, które wtedy zostają są potężne i bardzo ciężko je potem usunąć (jeżli w ogóle się da). W gabinecie kosmetycznym pani najpierw rozszerza pory i przygotowuje skórę do tak masywnej ingerencji jaką jest wyciskanie/oczyszczanie i potem umiejętnie zamyka pory. Jeżli samemu wyciska się pryszcze, to potrafią się baardzo długo babrać. No ok, jeżli jednak trzeba to zrobić, to postarać się jak najbardziej higienicznie. A poza tym, jak się wyciska coż przed randką, to się idzie na nią z duża czerwoną plamą na twarzy, zamiast białej krosty 😉
Po drugie, opalanie bardzo źle działa na cerę trądzikową. Wstępnie wydaje się, że jest lepiej, ale tylko na tydzień być może – potem krostki wracają ze zdwojoną siłą, bo skóra jest przesuszona, a jak wszyscy wiemy, produkuje się wtedy nadmiar łoju, który jest przyczyną trądziku. Tak więc opalając intensywnie twarz działamy na swoją niekorzyżć.
Uff, żeby polepszyć wygląd skóry proponuję ją często nawilżać, stosować toni, krem na noc, fluid raczej delikatny. I pomyżleć o diecie, czy aby na pewno służy naszej skórze. A, bardzo ważny jest też sen – jak się wysypiamy, skóra wygląda lepiej. No to powiedziałam, co chciałam i już się nie będę denerwować 😉8 lipca 2009 at 22:23Pewnie jej się poprawiło i nas olała 😉
14 lipca 2009 at 22:16poduszyciel, znalazłam fajny filmik suplementu o którym pisałaż –
[usunięto_link]
całkiem zabawne 😉16 lipca 2009 at 11:53Fakt że mi się poprawiło ale wcale Was nie olałam 🙂
I tak – zmieniłam dietę 🙂
tucci boskie myszy 🙂
martyna – dziękuję 🙂16 lipca 2009 at 11:56poduszyciel, to są chyba misie :>
16 lipca 2009 at 23:20Ja też nie mogę okreżlić, co to konkretnie jest, ale ten filmik mnie do siebie przekonuje 😆 fajny jest 8)
19 lipca 2009 at 18:16martyna1- nie denerwuj sie. Luzik. 8). Film ok. Dzieki.
19 lipca 2009 at 18:47pannaswieczka, płacą Ci za łagodzenie napięć? 😉 – martyna, obejrzyj filmik, to humor zaraz się poprawi 😛
19 lipca 2009 at 20:43Niestety, nie placa 🙁 🙄
21 lipca 2009 at 18:54Widzisz, może powinnaż się zastanowić nad zmianą zawodu, skoro tak dobrze Ci idzie 😀
21 lipca 2009 at 19:53zawod- to dobre okreslenie… wielowymiarowe 😉 . A skad wiesz, ze nie jestem np. psychologiem? 😆
22 lipca 2009 at 03:07[usunięto_link] wrote:
cleo, przykro mi to mówić, ale 'sprzedajesz’ tu na forum same głupoty, ufff.
Po pierwsze, wszystkie osoby, które miały lub maja problemy trądzikowe z cerą bardzo dobrze wiedza, że pryszczy nie wolno (!) wyciskać samemu w domu i powodów jest bardzo wiele, np. blizny, które wtedy zostają są potężne i bardzo ciężko je potem usunąć (jeżli w ogóle się da). W gabinecie kosmetycznym pani najpierw rozszerza pory i przygotowuje skórę do tak masywnej ingerencji jaką jest wyciskanie/oczyszczanie i potem umiejętnie zamyka pory. Jeżli samemu wyciska się pryszcze, to potrafią się baardzo długo babrać. No ok, jeżli jednak trzeba to zrobić, to postarać się jak najbardziej higienicznie. A poza tym, jak się wyciska coż przed randką, to się idzie na nią z duża czerwoną plamą na twarzy, zamiast białej krosty 😉gdybym nie wiedziała jak się wyciska pryszcze nie pisałabym o tym.
gdzież wczeżniej już mówiłam o kosmetykach dostępnym chociażby na allegro które służą włażnie otwieraniu i zamykaniu porów 😐
sądzę, że w większożci przypadków można to zrobić samemu[usunięto_link] wrote:
Uff, żeby polepszyć wygląd skóry proponuję ją często nawilżać, stosować toni, krem na noc, fluid raczej delikatny. I pomyżleć o diecie, czy aby na pewno służy naszej skórze. A, bardzo ważny jest też sen – jak się wysypiamy, skóra wygląda lepiej. No to powiedziałam, co chciałam i już się nie będę denerwować 😉
tu akurat nic nowego nam nie „sprzedałaż” 😉
22 lipca 2009 at 12:20[usunięto_link] wrote:
A skad wiesz, ze nie jestem np. psychologiem? 😆
Bo napisałaż, że Ci za to nie płacą? 8)
Cleo i martyna, spokojnie dziewczyny 😉 (mi tez nikt nie płaci) 😉22 lipca 2009 at 14:22🙄 No tak. Faktycznie. Wiec Ty tez nie jestes psychologiem … 😮
24 lipca 2009 at 10:21Ach, już wyluzowuje 😉 Nie chce konfliktów, tylko jakoż tak wewnętrznie źle się czuję jako osoba mająca problemy z cerą, jak wiem, że ktoż może wysłuchać uwag, które mu zaszkodzą. Hmm, może jakoż tak samolubnie się zachowuję, bp jakbym szukała pomocy, to pewnie bym się co do niektórych uwag stosowała – i byłoby mi przykro z efektów 😛
Zakopuję topór wojenny (który chyba nigdy, mam nadzieję, nie został odkopany) 😉
Dziewczyny, powodzenia z waszymi buźkami! 🙂 - AutorOdp.