• Autor
    Odp.
  • tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Dla mnie osoby niepływającej ekstremalne było nurkowanie. 🙂 Oczywiżcie ta nieumiejętnożć szybko okazała się na Adraityku, kiedy trzeba było dopłynąć na powierzchni, bo skończył sie tlen. Makabra.., ale jakoż mam już AWD

scena jak z filmu… ;D
    osobiscie balabym sie zanurkowac…bo nie umiem plywac ;P

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Dla mnie osoby niepływającej ekstremalne było nurkowanie. 🙂 Oczywiżcie ta nieumiejętnożć szybko okazała się na Adraityku, kiedy trzeba było dopłynąć na powierzchni, bo skończył sie tlen. Makabra.., ale jakoż mam już AWD

chyba AOWD?

ten post pokazuje jakosc kursow nurkowych ofrerowanych przez niektore bazy. masakra!!!!

sama nurkuje.

przed egzaminem na owd trzeba bylo przeplynac 200 metrow w abc i 200 metrow w calym sprzecie. kto nie dal rady, nie podchodzil do egzaminu.
    przyznawanie nawet „pierwszej gwiazdki” osobie, ktora ktora nie umie plywac, uwazam za glupote. to nienajlepiej swiadczy niestety o PADI.

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

200 to nie tak dużo 😉 Ja jak nurkowałem to tylko dla zabawy w jeziorku. Na basenie zaliczyłem trochę ponad 40m pod wodą 😉 Ale to było dawno temu:P Chociaż przyznam, że chętnie bym spróbował prawdziwego nurkowania gdzież w pobliżu rafy koralowej 🙂

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

200 to nie tak dużo 😉 Ja jak nurkowałem to tylko dla zabawy w jeziorku. Na basenie zaliczyłem trochę ponad 40m pod wodą 😉 Ale to było dawno temu:P Chociaż przyznam, że chętnie bym spróbował prawdziwego nurkowania gdzież w pobliżu rafy koralowej 🙂

oczywiscie, ze to malo.
    jesli ktos potrafi plywac.

ps. taaa…ponad 40…bez zadnego certyfikatu ktos „dla zabawy” puscil cie na 40m skoro na takiej glebokosci doswiadczony nurek moze przebywac bezpiecznie tylko ok 5 minut. co za bzdury pociskasz.

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Tak, szybkie bieganie za tramwajem co rano 😉 Oj, bywa ekstremalnie…

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

oczywiscie, ze to malo.
    jesli ktos potrafi plywac.

ps. taaa…ponad 40…bez zadnego certyfikatu ktos „dla zabawy” puscil cie na 40m skoro na takiej glebokosci doswiadczony nurek moze przebywac bezpiecznie tylko ok 5 minut. co za bzdury pociskasz.

chyba jemu chodzilo ze przeplynal „poziomo” 40 metrow na wdechu ;p a nie na glebokosc 40m ;p

parvati
    Member
    • Guru

jeszcze mozliwe, ze 40 minut nurkowal…ale wtedy pomylil jednostki.

40 metrow to nawet nie sa dwa baseny…

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

bredzisz, Parvati – i zmyżlasz, co ci się akurat spodoba 😆

chciałbym ponurkować, ale na razie umiem tylko pływać – samemu mam przyjemnożć,
    a największą z moją słodką babką 😉 jest po prostu cudowna pod wodą 😀

ekstremalnie jednak – lubię wyżcigi pływackie – raz nawet zwyciężyłem – wszystkich
    ale to wcale niełatwo – znajdą się zawsze napaleni i o wiele młodsi szaleńcyyy! 😈

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

bredzisz, Parvati – i zmyżlasz, co ci się akurat spodoba 😆

chciałbym ponurkować, ale na razie umiem tylko pływać – samemu mam przyjemnożć, a największą z moją słodką babką 😉
    jest po prostu cudowna pod wodą 😀

ekstremalnie jednak – lubię wyżcigi pływackie – raz nawet zwyciężyłem – wszystkich – ale to wcale niełatwo – znajdą się zawsze napaleni i o wiele młodsi szaleńcyyy! 😈

wyscigi plywackie ekstremalne?

nooo staaary…kto tu bredzi…?

ja przynajmniej wiem, o czym pisze.

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Uprawiam sport kilka razy w tygodniu. Chodzę na siatkówkę i tenisa, a oprócz tego jeżdżę na rowerze i biegam. 🙂

tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Uprawiam sport kilka razy w tygodniu. Chodzę na siatkówkę i tenisa, a oprócz tego jeżdżę na rowerze i biegam. 🙂

urozmaicone masz zycie codziennie cos nowego^^

Fenris
    Member
    • Zasłużony

40 metrów „w poziomie”, nie pionie. Co i tak było niezłym wynikiem, bo pływanie w basenie jest nudne i nurkowałem tak dla rozrywki. Co innego w jeziorze…tam przynajmniej jest dno urozmaicone.

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

40 metrów „w poziomie”, nie pionie. Co i tak było niezłym wynikiem, bo pływanie w basenie jest nudne i nurkowałem tak dla rozrywki. Co innego w jeziorze…tam przynajmniej jest dno urozmaicone.

w jeziorze?

coz…srednia widocznosc i nic ciekawego.

Fenris
    Member
    • Zasłużony

Zależy kiedy 😉 Przy dobrej pogodzie, albo w czystym jeziorze dobra widocznożć do 4m to chyba nieźle. Zresztą…mam blisko do jeziora:P A do ciepłych krajów już niekoniecznie

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Zależy kiedy 😉 Przy dobrej pogodzie, albo w czystym jeziorze dobra widocznożć do 4m to chyba nieźle. Zresztą…mam blisko do jeziora:P A do ciepłych krajów już niekoniecznie

nurkowales kiedyj w jeziorze przy dobrej pogodzie?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " uprawiacie jakież sporty extremalne??"

Przewiń na górę