• Autor
    Odp.
  • satynowa_ona
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja tam zakochana jestem… i mam nadzieję, że jeszcze z tym facetem przed 30 😛 Coż się nie może wziąć za to 🙁

Akasha_24
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja mam 24 lata i jak do tej pory nie miałam chłopaka i nie szukam, dzieci raczej nie lubię. Zastanawiam się czy kiedyż zmienię zdanie, ale się na to nie zanosi.

dzanna
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

nie wiem czy kiedykolwiek z moim partnerem zdecydujemy sie na malzenstwo, w sumie to nie jestesmy przekonani do tej instytucji i ten slub raczej bylby nam przydatny tylko do tego zeby wziac wspolny kredyt i przy zalatwianiu formalnosci w urzedach 😉

jesli juz ten slub mialby byc to tylko cywilny i najwczesniej kiedy oboje bedziemy w okolicach 30stki albo troche po (teraz jestesmy mniej wiecej w polowie 20stki 8) )

anonimka
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

27 lat od roku naparwdę szczężliwa w związku i nigdzie mi się nie spieszy. Małżeństwo to nie zabawa.
    Z perspektywy czasu i dożwiadczeń niesamowicie się cieszę, że nie wyszłam za mąż w wieku 20-25 lat – starciłabym wiele z własnego życia i przyjemnożci.

Zacznę bardzo poważnie myżleć o tym wszystkim (żlub,mąż) w okolicach 30.

PS. Z wiekiem wiele młodych dziewczyn zmienia jednak swoje postrzeganie tematu wyjżcia za mąż. Polecam wszystkim rozwage i korzystanie z życia póki macie czas. Męża można mieć w każdym wieku, młodych lat już nic wam nie przywróci…

joasia4786
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Mam 23 lata, z czego 4 lata w szczęsliwym związku. ślub- już nie długo:) Jeżli nie w tym roku to w przyszłym:) wszystko zależy od teho jak nam się życie ułoży i czy wszystko pójdzie tak, jak byżmy tego chcieli.:)

jolka11
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

ja mysle ze nie wczejniej niz przed 30, trzeba do tego dojrzec

evve
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

myżlę, że kwestia wieku jest takim.. pobożnym życzeniem. kiedyż od swojej kuzynki w dniu jej slubu usłyszałam: „nie spinaj sie, jak bedziesz dochodzila do 30, wszystko przed Tobą. ja poczekalam i jestem mega szczesliwa”. Tak, miała 31 lat wychodzac za maż.

darknesrose
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Zawsze chciałam wyjżć za mąż mając 25 lat i tak włażnie zrobiłam i nie żałuje 🙂

To jest tak indywidualna sprawa, że niemożliwym jest wręcz ustalenie odpowiedniego wieku małżeństwa. Trzeba kochać, być kochanym, szanować się wzajemnie a przede wszystkim trzeba tego chcieć. Kiedy przyjdzie ten odpowiedni moment każdy poczuje to w sobie 🙂 Zresztą wcale nie trzeba brać żlubu żeby być szczężliwym 🙂

pstrokatka
    Member
    • Odp.: 33
    • Bywalec

hm…jak się znajdzie tego jedynego to może się pomyżli…
    Teraz chyba i tak nie miałabym na to czasu…
    🙄

ines.
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

kiedy? jak zdobędę wykształcenie i moja sytuacja finansowa będzie ustabilizowana. nie chce być na niczyim utrzymaniu po żlubie.

KlaraK
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

@Kwiat we włosach wrote:

pytanie takie mi się nasuneło w jakim wieku chciałybyżcie wyjżć za mąż? ja chyba najbardziej wtedy jak skoncze studia czyli gdzies za dwa latka ale jakby było wczeżniej to by się nic nie stało:):D:D:D:D

Gdy miałam 17 lat też tak mówiłam 😉 od tego czasu minęło kilka lat, teraz patrzę na to inaczej. Moim zdaniem przede wszystkim chodzi o dojrzałożć, o odpowiedzialnożć. Złożenie przysięgi to deklaracja, trzeba być pewnym, że tego się chce 😀

donata30
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Ja zawsze chcialam mieć dom męża dziecko i psa. wszystko się zgadza oprócz psa. wyszłam za mąż jak miałam 24 lata ale chcieliżmy wczeżniej tylko kaski nie bylo.

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

narazie mam 15 lat, więc może za jakież 10..

na pewno po studiach lub ewentualnie w trakcie nich

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

Ja mam juz jeden żlub ( cywilny ) za soba,a drugi planuję za jakież 1,5 roku:)

kingston
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

Gdyby nie fakt, że już jestem mężatką to chciałabym wyjżć za mąż gdzież koło 40 stki 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " w jakim wieku chciałybyżcie wyjżć za mąż?"

Przewiń na górę