Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 31 do 45 (z 60 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    jagoda4
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 21
    • Odp.: 863
    • Zas艂u偶ony

@gibka80 wrote:

Ostatnio pi艂a takie w kartoniku (zielony kartonik – takie jak soki) i jaka偶 niemiecka nazwa by艂a. Koszt: nieca艂e 15z艂 ale by艂 naprawd臋 dobre.

Wina z kartoniku jeszcze nie pi艂am.Na prawd臋 dobrze smakuje:)?

Dorota123
    Uczestnik
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

mi tez si臋 za dobrze nie kojarzy, ale kilka os贸b ju偶 m贸wi艂o, 偶e s膮 ca艂kiem niez艂e, po prostu przelewaj膮 je do karafki, 偶eby si臋 jako偶 prezentowa艂o 馃槈

floga
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 50
    • Sta艂y bywalec

bia艂e,czerwone p贸艂s艂odkie…. byle takie:-P (ale bez przesady):-)

Mirabelka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 32
    • Odp.: 585
    • Zas艂u偶ony

Zima stulecia przed nami! R贸bcie zapasy :-

sadzonka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 62
    • Sta艂y bywalec

ja lubi臋 ka偶de s艂odkie wino … 馃檪

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

@Mirabelka wrote:

Zima stulecia przed nami! R贸bcie zapasy :-

uuu… podzieli艂aby偶 si臋, u mnie skromne 4 butelki stoj膮 馃槈 ale do grza艅ca b臋dzie 馃槈

aga33
    Cz艂onek
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

a musuj膮ce lubicie? r贸偶owe lub bia艂e p贸艂s艂odkie?
    moje ulubione to ambrusco i hottinger-polecam-chocia偶 przy mojej kuracji z asamaxem nie mog臋 za du偶o tego pi膰 馃檨

aga33
    Cz艂onek
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

wydaj臋 mi si臋 偶e francuskie ale w Niemczech mo偶na kupi膰 go w bardzo dobrej cenie, a wracaj膮c do mojego problemu czy uwa偶acie 偶e alko. mo偶e zaszkodzi膰 jelitom i lekom na nie brane? (asamax)

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

J.P.Chenet jest francuskie, zgadza si臋… po ile w Niemczech? u nas jakie偶 25 z艂.
    Co do alkoholu i lek贸w, z zasady nie mieszam, wi臋c nie wiem czy zaszkodzi czy nie…

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

maj膮 馃檪 wszystko maj膮 馃槈 nawet r贸偶owe musuj膮ce, kt贸re mam zamiar kupi膰 na sylwestra, w ko艅cu musz膮 by膰 b膮belki, prawda? 馃槈

a kupi膰, hmm… u nas w sklepie osiedlowym jest, ale sklep do偶膰 dobrze jest zaopatrzony w alkohole, a poza tym to w supermarketach widzia艂am, w auchan i makro na pewno…

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

kolekcje w sklepie to nie wiem, u nas nie ma wszystkich niestety… na stronie zobacz, tam jest na pewno: http://www.jpchenet.com/envies-pl.html

znaczek
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 67
    • Sta艂y bywalec

Trudno poleci膰 jakie偶 jedno, najlepsze wino, cho膰 czyta艂am o konkursach, w kt贸rych zwyci臋偶aj膮 poszczeg贸lne roczniki z rozmaitych winnic. Tak na co dzie艅, to chyba najlepiej jest wybra膰 co偶, co b臋dzie pasowa艂o do okazji, dania. Ja si臋 zazwyczaj zadaj臋 na to, co polecaj膮 mi w restauracjach. Z w艂asnego do偶wiadczenia wiem, ze smaczne wina maja w Le Scandale na krakowskim Kazimierzu – Grande Scandale jest bardzo smaczne.

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

to raczej trzeba by codziennie inne wybiera膰 馃槈
    ja wol臋 raczej cos „uniwersalnego”, co b臋dzie smakowa艂o, nawet je偶li do ko艅ca nie pasuje do dania… a na wi臋ksze okazje mog臋 kupi膰 co偶 bardziej odpowiedniego, 偶eby nikt si臋 nie zawi贸d艂

Hard
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@Dorota123 wrote:

najbardziej lubi臋 bia艂e i r贸偶owe, p贸艂s艂odkie lub p贸艂wytrawne…
    z bia艂ym robi臋 drinki 馃槈 i to nie jest 偶adna profanacja, jak twierdz膮 niekt贸rzy 馃槢 bia艂e wino z lodem, spritem i cytryn膮 jest pyszne 馃榾
    ostatnio kupi艂am j.p. chenet, podoba艂a mi si臋 butelka i mia艂a 艂adnie wygl膮da膰 na p贸艂ce, ale okaza艂o si臋 bardzo dobrym winem, no i drogie te偶 nie jest 20pare z艂otych

mog臋 si臋 da膰 zaprosi膰? Dorotko? 馃槈 do艂膮cz臋 winko z lat siedemdziesi膮tych 馃榾

PS. i rozniec臋 kominek :-

Dorota123
    Uczestnik
    • Maniak

Hard, co si臋 sta艂o ze starym nickiem… prawie bym nie pozna艂a 馃槢 wpadaj 偶mia艂o, tylko z kominkiem mo偶e by膰 problem 馃槈

anananeczka, je偶li lubisz takie drinki to dobry podobno jest „kruszon”, bia艂e wino p贸艂 na p贸艂 z winem musuj膮cym do teko sok ze 偶wie偶ych pomara艅czy i l贸d 馃槈

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 31 do 45 (z 60 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋