- AutorOdp.
- 6 kwietnia 2012 at 21:06
To prawda regularne posiłki to podstawa. Nie trzeba się głodzic wystraczy jest regularnie. Poza tym trochę sportu i dobre kosmetyki i mozna biec na plaże;))) Powodzenia;)
7 kwietnia 2012 at 12:57brzuszki, rowerki inne wygibasy przed snem codziennie 😉
8 kwietnia 2012 at 19:56[usunięto_link] wrote:
brzuszki, rowerki inne wygibasy przed snem codziennie 😉
Przed snem się nie ćwiczy.
Byłam na diecie oczyszczającej. W ciągu tygodnia ubyło mi 4 kg i to jest dobry początek 🙂 Teraz biorę się za bieganie i jazdę na rowerze.
16 kwietnia 2012 at 11:59Diety tak czy inaczej ograniczają ilożć substancji odżywczych dostarczanych organizmowi. Aby oprócz pięknej tali móc cieszyć się pięknymi, gęstymi i błyszczącymi włosami najlepiej wspomóc organizm suplementami diety stworzonych specjalnie pod kątem ich wzmacniania. A najbgotszym z nich jest Ha-Pantoten Optimum. Dostępny w każdej szanującej się aptece.
19 kwietnia 2012 at 18:22Ćwiczenia są chyba najlepszym sposobem na pozbycie się zbędnych kilogramów. Ja niestety nie mam na nie zbyt wiele czasu- praca, dom, obowiązki, ale staram się codziennie rano wstać 30 min. wczeżniej i idę biegać. Poranny jogging jest korzystny, ponieważ jesteżmy na czczo i nasz organizm podczas wysiłku wykorzystuje nasze zapasy tłuszczu, także polecam. :)Oprócz tego staram się ograniczyć słodycze i nie piję gazowanych napojów. Jak na razie po 1,5 tygodnia mam 3 kg mniej na wadze. Później będę próbować z jakaż dietą. 🙂
21 kwietnia 2012 at 21:59Witajcie, czytam Wasze posty i zastanawiam się, co ze mną jest nie tak. Od około 10. roku życia mam nadwagę. W wieku 18 lat miałam już dosyć samej siebie i zaczęłam zmieniać swoje nawyki żywieniowe. Napoje gazowane, fast-foody i duża czężć słodyczy oraz słonych przekąsek rzadko pojawiały się w moim jadłospisie, a mimo to nie mogę pozbyć się zbędnych kilogramów 🙁 przez ostatnie dwa miesiące prawie regularnie, prawie codziennie jeździłam min. 1 h na rowerze stacjonarnym, a mimo to efekty widzę marne. Kilka dni temu traciłam siły na ćwiczenia, ochotę na diety. Ale dziż postanowiłam, że nie poddam się!!! Dlatego mam do Was kilka pytań: dlaczego nie ćwiczy się przed snem? Jakie sumplementy diety zacząć stosować? Jaki sport uprawiać? Zaznaczę, że nie znoszę biegać i nie umiem pływać 😀 Oraz czy warto skorzystać z porady fachowca? Z góry dzięki za pomoc 😉
26 kwietnia 2012 at 09:25Hej,
Form ruchu jest bardzo wiele, wcale nie musisz biegać czy pływać. Pogoda coraz lepsza wiec warto wybrac się na rower w plener a nei tylko na stacjonarnym. Ważne jest jednak ćwiczenie w odpowiednim zakresie tetna. Jezdzilas godzine na rowerze, ale możliwe ze niewystarczajaco intensywnie. [usunięto_link]. Zerknij w linka, który Ci podałam. Może coż pomoże.
Ewa Bis
30 kwietnia 2012 at 10:47[usunięto_link].slimitim wrote:
Masło podobno jest bardziej niezdrowe, bo zawiera więcej złego cholesterolu, a z kolei margaryna jest podobno bardziej niezdrowa, bo do jej produkcji używany jest katalizator niklowy(!) żeby utwardzic tłuszcze… Tak więc widac, że zdania są podzielone, każdy znajdzie argumenty za i przeciw. Na pewno serki topione zdrowe nie są. A pasta… no cóż, taka rybna z łososia albo tuńczyka zawiera nawet 600kcal w 100 gr! Więcej niż czekolada! Ja polecam zrezygnowac ze smarowania pieczywa, ciemne z ziarnami albo ze żliwką jest na tyle smaczne , że obejdzie się bez dodatkowego tłuszczu. (Ciemne pieczywo- uwaga na podróbki, czasami jest barwione np. karmelem, trzeba sprawdzac skład).
Owoce- na stałe powinny gożcic w naszym jadłospisie, ale jedzmy je z umiarem, bo zawierają dużo cukrów, co przy odchudzaniu nie spowoduje upragnionej utraty kilogramów.
600 kcal w 100 g? Co to za pasta?! To aż nie możliwe. Inna sprawa, że kalorie kaloriom nie równe – ryby są zdrowe, mają dużo omega 3, podobnie jak np. olej rzepakowy. Lepsze to niż zajadać się masłem, które owszem ma witaminy, ale niestety działa niekorzystnie dla serca, powoduje miażdżycę itd.
30 kwietnia 2012 at 14:58Hej Dziewczyny ja ćwiczę, biedam 3 razyw tygodniu ale dodatkowo od jakiegoż czasu stosuję Therm Line i naprawdę jestem zadowolona. Jest to produkt przyspieszający spalanie tłuszczu. Składa się on z naturalnych składników, zawiera między innymi ekstrakty z gorzkiej pomarańczy, guaranę, kofeinę, l-karnitynę oraz ekstrakt z zielonej herbaty więc nie ma nic co by nam szkodziło. Dodatkowym plusem jest to, że daje kopa.
Tu są wypowiedzi innych dziewczyn stosujących Therm Line:
[usunięto_link]5 maja 2012 at 22:46[usunięto_link] wrote:
Hej Dziewczyny ja ćwiczę, biedam 3 razyw tygodniu
ja takoż samo 😀 i dużo biegamy ns koniach…. ona ma żliczną klacz… a ja niezłego ogiera 🙄
[usunięto_link] wrote:
ale dodatkowo od jakiegoż czasu stosuję Therm Line i naprawdę jestem zadowolona. Jest to produkt przyspieszający spalanie tłuszczu. Składa się on z naturalnych składników, zawiera między innymi ekstrakty z gorzkiej pomarańczy, guaranę, kofeinę, l-karnitynę oraz ekstrakt z zielonej herbaty więc nie ma nic co by nam szkodziło. Dodatkowym plusem jest to, że daje kopa.
Anetka80, tulę Cię do mej piersi 😉 naprawdę się spalasz? 🙄
[usunięto_link] wrote:
Tu są wypowiedzi innych dziewczyn stosujących Therm Line:
[usunięto_link]ja pierniczę, muszą być naprawdę zdeterminowane! 😯 hej Anetka! 😉
w sumie chętnie z Tobą zatańczę 😆
9 maja 2012 at 09:54[usunięto_link].slimitim wrote:
Czekoladkę zamień na owoc, później ogranicz owoce (nie znaczy, żeby zrezygnowac wogóle, ale zawierają sporo węglowodanów) na rzecz warzyw. Wspomagaj się suplementami, i najważniejsze- cwiczenia!
cwiczylam wlasnie sile wole, zajadajac ogorek (!) i zalewajac go wodą. moj boze, masakra…
14 maja 2012 at 15:10[usunięto_link] wrote:
To prawda regularne posiłki to podstawa. Nie trzeba się głodzic wystraczy jest regularnie. Poza tym trochę sportu i dobre kosmetyki i mozna biec na plaże;))) Powodzenia;)
No i wypada wiedzieć: CO JEśĆ ?! 😀 â¥â¥â¥â¥â¥
19 maja 2012 at 20:12Wystarczy odstawić cukier, przestać jeżć ziemniaki, makarony i białe pieczywo. W sumie żadnego sportu systematycznie nie uprawiam-wystarczy, że biegam za dwójką dzieci 😉 Codziennie wypijam ponad 2 litry wody, która działa oczyszczająco na organizm, dzięki niej mam też bardziej jędrną skórę.
19 maja 2012 at 20:33________________________________________________________________________________
ODŻYWIANIE PRZY NADWADZE / CHOROBACH SERCA: INTELIGENTNE, TAKIE POLECAM. 😆 *****1. Jemy niskotłuszczowo czyli:
INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU.2. Niskowęglowodanowo, a zatem:
NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.3. Puenta to tabele:
IŻ PRODUKTU.P. S. Realizując klasyfikację IŻ, organizm sam wykorzystuje złogi trójglicerydów w żyłach, oczyszczając je. Zwyczajne biologiczne reakcje, które równoczeżnie eliminują miażdżycę i nadciżnienie, a także cukrzycę typu 2.
4. Wykluczamy jednak z diety tzw:
WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26,01% WZROSTU.________________________________________________________________________________
4 czerwca 2012 at 09:42Przyznam szczerze, że po wielu nieudanych próbach postanowiłam w tym roku podejżć do problemu odchudzania kompleksowo.
Za namową koleżanki wybrałam się do kliniki Melitus w Warszawie i oprócz kilku zabiegów na zlikwidowanie sadełka, skorzystałam jednoczeżnie z porad dietetyka, który dobrał mi osobistą dietę ( całkiem znożną). Widzę już duże zmiany na lepsze !
Przy okazji „wiosennego remontu” 😀 odwiedziłam też ginekologa i endokrynologa w tejże klinice.
Z nowym zapałem wkraczam zatem w tegoroczny sezon! - AutorOdp.