• Autor
    Odp.
  • WhiteMagic
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

chyba wszytscy wiedzą o tym, że wybielacze dostepne w aptekach czy drogeriach usuwają tylko nalot powstały podczas palenia lub picia kawy, nie wybielą one zdrowych normalnych zębów

ZapachLuxusu_pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Według mnie jedynym skutecznym sposobem jest wybielaniu u dentysty. Miałam znajomą, która poddała się takiemu zabiegowi, efekt był piorunujący. Olżniewała użmiechem, aż się chciało na nią patrzeć.

edul
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

też uważam że najlepsze efekty daje wybielanie u stomatologa. Kiedyż używałam żelu Biała Perła, ale efekt był znikomy. A poza tym preparat mocno osłabił mi szkliwo. Jednak dentysta powinien obejrzeć zęby i doradzić czy robienie takiego zabiegu jest potrzebne/ możliwe. Bo słyszałam, że jeżeli ktoż ma słabe zęby to nie powinien ich wybielać za pomocą lamp i innych żrodków.

platek77
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

ja też wybieram się do dentysty na wybielanie. Jest to droga zabawa ale przed żlubem muszę mieć do sukienki białe zęby 😀 a do tej pory stosowałam pastę i nakładki do zębów w białej perły i efekt był taki hmmm lekki, może o ton rozjażniło (albo ja chciałam w to wierzyć 😀 )

Kaska1989
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Skoro przed weselem chcesz wybielić, to polecam Ci Paris Smile. W Polsce są od niedawna, z tego, co się orientuję, póki co tylko w Wawie, ale…wybielałam miesiąc temu i naprawdę jestem zadowolona. Przede wszystkim zabieg jest dużo tańszy, niż u dentysty, bo kosztuje 260 zł, a do tego trwa krótko (30 min) i nie ma po nim efektów ubocznych….przynajmniej ja jak do tej pory jeszcze nie zauwazylam. A pamieta, ze jak jakies 2 lata temu wybielalam u dentysty to mialam pozniej powazne problemy z dziaslami (krwawienie, nadwrazliwosc zebow itd).
    Zabieg polega na tym, ze nakladaja na zeby specjalna nakladke z zelem, na to kieruja lampe i siedzi sie tak 15 min w takim smeisznym fotelu, pozniej sie to wypluwa i jeszcze raz, znowu na 15 min. Od razu po widac efekty. Babka, ktora mi to robila powiedziala, ze to, jak biale beda zeby zalezy od tego, jaki jest ich naturalny kolor, bo to nie tyle zeby wybiela, co oczywszcza je z osadow typu kawa itd. Minus jest taki, ze zabieg trzeba powtarzac mniej wiecej co pol roku, zeby zachowac taki kolor, jak tuz po wybielaniu, ale to chyba normalne, bo nie da sie wybielci zebow trwale. No i duzo tez zalezy od ilosci spozywanej kawy itp.

hiacynta
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Witam 😉

Mam pytanie czy która z Pan wybielała sobie zęby u stomatologa albo stosowała inne preparaty z apteki na zęby i czy pomagały ???
    Bo wiadomo od kawy jakie mamy uzębienie 🙁

Wybieliłam sobie jakiż czas temu o efekt był bardzo fajny. Zanim to zrobiłam musiałam wyleczyć uzębienie i je wzmocnić, ponieważ moim problemem były delikatnie, krwawiące dziąsła. Stomatolog ostrzegła mnie, że jak będę pić kawę, to za jakiż czas znów stracą swoją biel.

tylko kawę? bo też się zastanawiam nad wybielaniem, ale wiem, że to dożć kosztowne… niestety jestem uzależniona od czarnej herbaty i nie wiem czy ona też nie działa jak kawa…

domi86
    Member
    • Początkujący

Ja też wybieram się na wybielanie zębów przed żlubem i jestem podekscytowana, udaję się do swojej przychodni gdzie leczę zęby (Kraina Użmiechu) i już nie mogę się doczekać.

Dana333
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

środek do wybielania zębów – [usunięto_link] ja to uzywałam no i mam teraz bielsze zęby. Moze nie takie jak po profesjonalnym wybielaniu ale dla mnie efekty sa wystarczające za tą cene

Melania11
    Member
    • Początkujący

Samo jednorazowe wybielanie chyba nie da dużych efektów. Zależy też jaka [usunięto_link] się tym zajmuje. Dalej się przydaje stosowanie odpowiedniej pasty do zębów wybielającej.

hardcorowa
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja od dłuższego czasu zastanawiam się nad wybielaniem zębów. Piję dużo kawy codziennie i widzę, że są już trochę żółtawe. Myżlicie, że to dobry pomysł na wybielanie. Czy jeden razy wystarczy, czy trzeba będzie za kilka miesięcy iżć znowu?

SklepKokosowy
    Member
    • Odp.: 36
    • Bywalec

W kwestii wybielania zębów,to oczywiżcie jest już nie jeden taki wątek na forum w którym Użytkowniczki opisują swoje dożwiadczenia z tym związane. Warto tam zajrzeć,poczytać i wiedzieć więcej aby potem nie poczuć się rozczarowanym. Ja osobiżcie mam bardzo pozytywne zdanie na ten temat.

monicca
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

moze warto na początek spróbować jakichż naturalnych metod? Chyba nie wrzucałam tu wczesniej linka, ale widziałam takli artykuł na serwisie zlapbalans.pl – [usunięto_link] . Przyznam ze jeszcze nie testowalam ale mam zamiar sprawdzic czy ktoras z metod jest skuteczna

monicca
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Włażnie cały czas piszemy o tym,ze jednak nie warto bo możemy uszkodzić sobie szkliwo zębów,bez konsultacji ze stomatologiem nie brałabym się na zabieg ufając metodom naturalnym.

dokładnie, czasem można sobie nieźle zjechać szkliwo jakimiż chemikaliami … a później to dopiero będą wtedy koszty, jak będzie trzeba ratować zęby

monicca
    Member
    • Stały bywalec

@kampa wrote:

rezygnacja z używek – fajki, kawa, wino, mocna herbata – to wszystko ma fatalny wpływ na wasze zęby.

ale jak tu zrezygnowac z kawy ? ? ? 🙁
    chyba nie do wykonania 🙂

sabinamusial
    Member
    • Początkujący

osobiżcie nie polecam zabiegów tego typu, stawiałabym na na naturalnożć. zbyt białe zęby wyglądają bardzo sztucznie

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wybielanie zębów ??"

Przewiń na górę