• Autor
    Odp.
  • netinka
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 171
    • Zapaleniec

Ech, dziewczyny… Gorzej niż faceci… Dlatego nie lubię być w grupie samych dziewczyn, na szczężcie studia mam dla siebie akurat;o). Wracając do rozmowy… Parvati ma czężciowo rację, że dorożli ludzie powinni umieć wykonywać swoje obowiązki, często nie zważając na drugą osobę. Trzeba się tego nauczyć, żeby nie było takich sytuacji, że mąż ma wykonać zlecenie, jednak potrzebuje by mu nie przeszkadzać. i odwrotnie.

z drugiej jednak strony, każda kobieta lubi być w centrum uwagi swojego mężczyzny (chociaż inne przypadki się zdarzają). Lubimy być miziane, glaskane ochy i achy…

Może Parvati aż za bardzo to UNIOSŁA, napisała niegrzecznie, ale jak mowiłam po czężci się z nią zgadzam. Jednak ja też lubie być pępkiem żwiata, ale kiedy trzeba to się usuwam.

Pozdrawiam:)

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Dla mnie wszystko to jest kwestia pewnych ustaleń. U nas jakoż nie ma z tym problemu, nie umrzemy jeżli naczynia umyjemy wieczorem, a nie zaraz po obiedzie. Pokój w którym najwięcej przebywamy jest zawsze sprzatany regularnie. Jakoż nie jest problemem czyja kolej:)

baby22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

Parvati uważa mnie chyba za idiotke, zajefajnie ocenia ludzi ale powiedziałam sobie że będe mądzejsza i nie będe wdawać się w głupie potyczki ! dziewczyny nie zrozumiałyżcie przekazu. Mój facet często pracuje po 16 godzin a jak jest w domu to nic mu głowy nie zawraca i ma czas dla mnie ale często wciągnie go gra albo film i wtedy juz koniec. A co do sprzątania to jeżli bym go nie zagnała do tego to ja cały czas musiałabym to robić a on by sobieleżał bykiem. Ustalanie koleji do zajęć jest dobre a wszyscy zrozumieli to pewnie tak że ja nie chce sprzatać jego rzeczy tylko swoje. Nic bardziej mylnego.

Magdus
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 582
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Mój facet często pracuje po 16 godzin a jak jest w domu to nic mu głowy nie zawraca i ma czas dla mnie ale często wciągnie go gra albo film i wtedy juz koniec.

A nie możesz wtedy zająć się sobą, rozwijać zainteresowania? Poczytać książkę pouczyć się, posłuchać muzyki, pooglądać telewizję czy coż innego co lubisz?

muszka_bzzz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 599
    • Zasłużony

ja troche rozumiem baby22. Moje Kochanie bardzo duzo pracuje, zresztą ja też, więc jak się trafia, że oboje jesteżmy w domu to też lubie mieć go dla siebie. A co do sprzątania, to my też mamy podział obowiązków. Moje Kochanie zostało w domku rozpieszczone przez mamę i siostrę i myżlało, że to krasnoludki sprzatają w domku ;). Musiałam go nauczyć, że tak nie jest. I zapewne baby22 chodziło włażnie o coż takiego, a nie o to, że robi jej problem, że musi umyć po nim kubek hehe.

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

ja troche rozumiem baby22. Moje Kochanie bardzo duzo pracuje, zresztą ja też, więc jak się trafia, że oboje jesteżmy w domu to też lubie mieć go dla siebie. A co do sprzątania, to my też mamy podział obowiązków. Moje Kochanie zostało w domku rozpieszczone przez mamę i siostrę i myżlało, że to krasnoludki sprzatają w domku ;). Musiałam go nauczyć, że tak nie jest. I zapewne baby22 chodziło włażnie o coż takiego, a nie o to, że robi jej problem, że musi umyć po nim kubek hehe.

Wszystko kwestia umowy pomiędzy partnerami.

muszka_bzzz
    Member
    • Zasłużony

no dokładnie, tylko nie wydaje mi się by ktokolwiek miał prawo to krytykować, a co poniektórzy niestety robią to

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

no dokładnie, tylko nie wydaje mi się by ktokolwiek miał prawo to krytykować, a co poniektórzy niestety robią to

Dla mnie to jest dosyć jasne i sądzę, że dla innych też powinno być:/

baby22
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Dla mnie to jest dosyć jasne i sądzę, że dla innych też powinno być:/

Niestety niektórzy myżlą że są naj

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

moze maja powody:))

muszka_bzzz
    Member
    • Zasłużony

a niech se będą naj, tylko czy to upoważnia ich do krytykowania tych, którzy ich zdaniem nie są???? wiadomo, że nie, ale są tacy, którzy tego chyba nigdy nie zrozumieją i szkoda czasu na tłumaczenie, bo to są rzeczy, które kobiety w naszym wieku powinny wiedzieć.

MEISJE
    Member
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

uwazam ze kazdy spedza czas jak chce i zkim che 😆
    i jeszcze jedno-o inteligencji nie swiadczy papierek ukonczonej szkoly
    Znam ludzi po studiach ktorym przyslowiowa sloma wychodzi z butow 😆 i ludzi bardziej doswiadczonych przez zycie-mysle ze to najlepsza szkola zycia 8)

baby22
    Member
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

uwazam ze kazdy spedza czas jak chce i zkim che 😆
    i jeszcze jedno-o inteligencji nie swiadczy papierek ukonczonej szkoly
    Znam ludzi po studiach ktorym przyslowiowa sloma wychodzi z butow 😆 i ludzi bardziej doswiadczonych przez zycie-mysle ze to najlepsza szkola zycia 8)

To jest pewne bo gdy ktoż zalicza studia za pieniądze albo za d*** to co można się spodziewać ? A tak apropos to nie ma ludzi idealnych.

MEISJE
    Member
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

hehe dobre 😀 idealow niema 💡 a ktos kto jest naprawde inteligentny nie bedzie sie tym afiszowal 🙄

Zielonooka
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

hehe dobre 😀 idealow niema 💡 a ktos kto jest naprawde inteligentny nie bedzie sie tym afiszowal 🙄

Dokładnie.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Zaręczyny :("

Przewiń na górę