- AutorOdp.
- 9 marca 2007 at 10:03
[usunięto_link] wrote:
zaczęłam pić zieloną herbatę zamiast tej zwykłej i zauważyłam ze ona działa bardzo moczopędnie
zielonka wypłukuje toksyny z organizmu. dużo toksyn. a którędyż przecież muszą się wydostawać 😀
9 marca 2007 at 11:06Ja od jakiegoż czasu także piję zieloną herbatkę, jednak nie lubię jej gorzkiego smaku, dlatego kupuję zawsze z dodatkiem opuncji. Pyszna jest i taka słodkawa:)
Ponoć zielona herbatka zawiera jakież przeciwutleniacze i to prawdobodobnie dobrze działa dla organizmu. Wię pijmy zieloną hernate:)
25 września 2007 at 10:23Wiadomo:) przeciutleniacze „wychwytują” wolne rodniki (powstajace jako produkty uboczne w niektorych reakcjach ) w naszym organizmie unicestwiajac ich szkodliwosc:)
ja w ogole nie pije normalnej herbaty tylko zielona:)
a jesli chodzi o smak to uwielbiam Lipton WHITE TEA ( odmiana zielonej herbaty) w trojkatnych torebkach:) pozdrawiam25 września 2007 at 12:35Ja się nie mogę jakoż przekonac:/
25 września 2007 at 12:56Ja piłam zieloną herbate od czasu do czasu. Ale chyba trzeba zacząc pic regularnie. Jesien i zima przed nami wiec poprawa przemiany materii jest bardzo wskazana ;D
27 września 2007 at 13:11ja tez pije zielona cherbatke choc jej smak jest taki nie za bardzo ale jakos sie zmuszam bo wiem ze jest zdrowa:D
27 września 2007 at 13:16Ja bardzo lubię (; w ogóle lubię herbatę.
Ale przy moim super-zdrowym trybie życia — kilka kaw dziennie, stres, papierosy itp. sądzę, że nawet zielona herbata mi nie pomoże 😆
28 września 2007 at 14:00fakt, czerwona to ochyda…a jak powiadają im gorsze tym zdrowsze….
28 września 2007 at 14:18Lubię herbatę, ale zielonej jeszcze jakoż nie próbowałam. Chyba czas to zmienic…
28 września 2007 at 15:19czytając posty tak sie zastanawiam ze chyba zacznę pic chociaż jedna dziennie zielona herbatę (zawsze piłam jedna na tydzień lub dwa-smak mnie odrzucał)
13 października 2007 at 07:35ja piję zieloną herbatkę i jestem zadowolona ;D hmm myslę , że przyżpiesza trawienie 😉 Czytalam tez ze dobrze dziala na celuit ;D
13 października 2007 at 17:08ja polecam herbate czerwona. na odchudzanie jest super, zdecydowanie lepsza od czarnej, zielonej, nie mowiac juz o owocowych, ktore sa antyodchudzajace.
25 października 2007 at 16:14UWIELBIAM zielona herbatke 😛 – a zwlaszcza z cytrynka … 😛
(niedawno dostalam od mojej kolezanki z Chin paczke… .. a w niej: komplet filizanek ,pare plytek do sluchania i mnostwo zielonej herbaty.. 😛 !!! )
-dokladnie to ,czego mi potrzeba bylo … hihi 😀czerwona herbata nie smakuje mi w ogole 😡 – ale pomaga w odchudzaniu…
🙄7 listopada 2007 at 19:06ja pije 1-2 kubki zielonej herbaty dziennie, smakuje dla mnie normalnie – ani nie jest supersmaczna, ani obrzydliwa, taki sobie gorzki napój 🙂
zgadzam się z tym, że jest bardzo moczopędna, szczególnie pita na pusty żołądek. Lata się po niej ciągle do kibelka 🙂 mam nadzieje że to prawda z tym wypłukiwaniem toksyn.. dobrze jest się pozbyć tego wszystkiego co be w naszym organiźmie 🙂7 listopada 2007 at 20:39Znalazłam ostatnio zieloną i czerwoną o smaku ananasowym .Bez dodatków smakowych są dla mnie bleeeeeeeeeeeeeeee z dodatkami jakoż się da wypić
- AutorOdp.