Emiska
Twoje odp. na forum:
- AutorOdp.
- 21 listopada 2008 at 18:39 W odpowiedzi: Dlaczego fast foody są niezdrowe?
Tak samo moznaby sie zastanawiac, czy niezdrowe są dania gotowe. Jednak tam mozemy przynajmniej poznac skład. A w fastfoodach? Nikt nie wie, z czego to zrobione. Mrożonki – bardzo zdrowe. Pytałam o to dietetyka. Zachowują żwieżożc i składniki odżywcze. No i bakterie się tak nie mnożą.
21 listopada 2008 at 18:26 W odpowiedzi: tostyOj narobiłyżcie mi apetytu… Dawno nie jadłam paluszków rybnych. Muszę sobie zrobic. Robię w piekarniku i pocięte wrzucam do sałatki. 😀
19 listopada 2008 at 22:49 W odpowiedzi: tostyNo i jak masz czas sama gotowac, to polecam dania jednogarnkowe. Wrzucasz, co masz i co lubisz. Jakies mięsko – kurczak np., możesz podlac bulionem i dodajesz warzywka. Ja używam mrożonych, np. takich „gotowych na patelnię”, bo są ciekawie dobrane – kolorystycznie. 🙂 Duszę wszystko razem, czasem dorzucam makaron. Można spokojnie zabrac do pracy i daje się szybko zjeżc ;)).
18 listopada 2008 at 22:13 W odpowiedzi: tostyDo pracy możesz też zabrac gotowe danie do zrobienia w mikrofali – w większożci firm w kuchni jest – nie wiem, jak u Ciebie? Kiedyż myżlałam, że są niezdrowe, ale ostanio, jak mi sie spieszyło, musiałam cos takiego „przygotowac” i było pyszne! Przeczytałam skład na opakowaniu – jak zawsze – i okazało sie, że o dziwo nie ma tam sztucznych żwiństw. To była, zdaje się, panga w sosie serowym.
17 listopada 2008 at 22:06 W odpowiedzi: tostyUwielbiam tosty! I też robiłam sobie do pracy. Zimne sa b. dobre. Do srodka mozna przeciez włożyc same pysznożci, chocby ser pleżniowy, czy żółty i ananasa. 🙂 Ale polecam Ci szczególnie z rybką. Oczywiżcie wczeżniej usmażoną. W tożcie ładnie się „zamyka”, mozna dodac nawet pomidora. Bardzo sycące i zdrowe. Nie mozna tylko za bardzo przypiec, bo potem są twarde. (Piszę o tostach a la sandwich oczywiżcie, w zamykanym opiekaczu). :)) Smacznego!
13 listopada 2008 at 22:27 W odpowiedzi: mrozone warzywa?Zgadzam sie z przedmówczyniami 😀 Mrożone warzywka nie tylko migiem sie przyrządza, ale i są zdrowe tak samo jak żwieże, bo zachowują wszystkie wartożci odżywcze. I smak o dziwo też. Kiedyż ich nie znosiłam, ale okazało się, że trzeba kupowac dobre jakożciowo po prostu i wtedy nie żmierdzą zamrażarką… 😕 [/i]
- AutorOdp.