- AutorOdp.
- 27 lutego 2007 at 19:20
chcialam przemaowac przedpokoj. jest on bardzo malutki. obecnie jego kolor to blady fioletowy. chcialabym uzyc jakiegos zywszego koloru a najlepiej wykorzystac dwa kolory.
pytanie brzmi jakie klory beda ladnie wygladac. noi zeby sie te kolory oczywiscie nie gryzly ze soba.27 lutego 2007 at 20:20ja mam terez rozowy…
ale planuje moze jasne zielony(pastela) calosc sciany…. na scianie „pustej” chce zrobic dwa paski jeden cieniutki drugi grubszy z ciemnego zielonego.. widzialam u mojego kuzyna i ladnie wyglada.. tylko ze oni maja bez sciany, paski bordo27 lutego 2007 at 21:03[usunięto_link] wrote:
chcialam przemaowac przedpokoj. jest on bardzo malutki. obecnie jego kolor to blady fioletowy. chcialabym uzyc jakiegos zywszego koloru a najlepiej wykorzystac dwa kolory.
pytanie brzmi jakie klory beda ladnie wygladac. noi zeby sie te kolory oczywiscie nie gryzly ze soba.Ja myżlę droga xyz, ze w małych pomieszczeniach nie powinno sie stosować zbyt żywych barw, ani łączyć kolorów, tylko dlatego, ze to optycznie pomniejsza pomieszczenie i pojawia sie efekt „przytłoczenia”.
Ja także lubię żywe kolory, ale mam malutkie mieszkanko, więc musiałam sie z nimi rozstać…Myżlę, ze odpowiednie będą kolory piaskowe, pastelowe, jasna zieleń (też ozywi) , ecru. Raczej zrezygnuj z żywych i intensywnych kolorów, u mnie skończyło sie to kiedyż ponownym malowaniem. Serdecznie pozdrawiam.23 października 2007 at 17:43Zgadzam sie z Kasia21 i uwazam,ze w malutkim pomieszzeniu bron Boze blade zimne czyz a bardzo zywe kolory typu fiolet,roz,czeriwen ODAPDA! Moim zdaniem jesli chcesz zywe to mile widsiana ( w modzie) jasna zielen , zolty nie za jasny nie za ciemny lub pomarancz najlepiej brzoskiwnka lekka,piaskowy.
Zycze udanego palowania i przytulnosci! 🙂8 czerwca 2009 at 19:38ja poleciłabym pomalowanie reszte żcian na kolor bordowy a druga na jakis inny np kolor kożci słoniowej:)ja na żciane pomalowanej na bordowo mam półke a pod półka jest łózko,bardzo fajnie to wygląda:):)
21 lipca 2009 at 12:07Jeżli chodzi o malowanie, dziewczynki polecam do malowania farby NOBILES lub Magnat. Malowanie robi się przyjemne.
Aktualnie skończyłam malowanie całego mieszkania i wielu farb używałam.23 lipca 2009 at 12:10Ja ostatnio malowałam 2 pokoje jeden mały drugi większy. Skusiłam się na tapetę natryskową. W małym pokoju podkład jest jasno zielony a na nim białe kropeczki i ciemno zielone. A w większym podkład jest brzoskwiniowy a na nim białe i bordowe kropeczki. Jestem zadowolona z efektu. Pokoje wydaja mi się teraz przestronniejsze niż przed malowaniem.
10 sierpnia 2009 at 10:52Fajny pomysł, zielone kropeczki to musi wyglądać słodko! Tutaj jest mnóstwo pomysłów: [usunięto_link] 🙂
12 sierpnia 2009 at 01:37Mnie ostatnio to wpadło w łapki 🙂 W sumie takie oczywiste, ale jakie efektowne 🙂 [usunięto_link]
14 sierpnia 2009 at 17:19Mozemy tak rozmawiać czy beż czy róż czy zielony czy fiolet a prawda jest taka że każdy moze i nie moze pasowac bo odcieni jest wiele a i jak wygląda twoj przedpokoik tak na prawdę nie wiemy ani też reszta reszta domu
Radzę zdaj się na własny gust lu porób zdjęcia szczegółowe. 😀16 sierpnia 2009 at 01:11No muszę przyznać rację… Faktycznie można spekulować do woli 🙂 Ale kolor musi być dobrany do rodzaju, wielkożci oraz układu pomieszczenia, bo inaczej to nie da rady 🙂
16 sierpnia 2009 at 13:39XYZ i tu też się nie zgodzę farba to nie wszystko. Dopiero skończyliżmy wykańczanie nowego domu więc wiem coż o tym. Wszystko zależy od tynku, czy to nowa żciana (wtedy też grunt dochodzi) czy kolejna warstwa. My malowaliżmy Duluxem i na jednych żcianach super a na innych lipa. Ważny jest też kolor bo im ciemniejszy tym gorzej sie maluje.
Zajrzyj na stronę konkursu tam jest mnóstwo kolorowych projektów, łatwo znajdziesz kompozycje jakie ci odpowiadają
29 sierpnia 2009 at 13:31Kolor w małym pomieszczeniu powinien być jasny, żeby optycznie poszerzał przestrzeń, a może jasna tapeta korkowa? Ja mam taka i trzyma się lata. Wystarczy zmyć ewentualne zabrudzenia gąbką…Przedpokój najszybciej się brudzi, bo ktoż sie oprze, dotknie, wysmaruje butami żciany…
29 sierpnia 2009 at 13:58w małym pokoju dobrze wyglądają paski pionowe, np. na jednej czy dwóch żcianach, poszerzają optycznie pokój…
W domu mam duże pokoje, w sypialni mam żcianę z kamienia pisakowego połączony jest z tapetą, która też jest na żcianie obok pod skosem…skos jest bardzo jasny kremowy, dwie kolejne żciany mam pomalowane na brzoskwiniowy – tapeta też w tym odcieniu. Pod skosem mam bord, a na żcianach pod sufitem malutki bordzik w podobnej tonacji.
Fajnie to wygląda ale w dużym pomieszczeniu.6 września 2009 at 21:24Bardzo fajny pomysł z tymi paskami, a i opis tego wnętrza genialny – ale masz rację, takie coż tylko na dużej przestrzeni się sprawdzi, bo w małej to będzie robiło wrażenie „naćkania” 😉
- AutorOdp.