- AutorOdp.
- 29 kwietnia 2008 at 11:21
@iga81 wrote:
A.. zapomniałabym o zbieraniu ofiary na tace.. 😯
Szkoda słów.. czasu tym bardziej..proponuje kolezance doinformowac sie. myslisz, ze skad sa pieniadze na wigilie dla biednych? gorace posilki dla nich? sniadania wielkanocne? kazdy biedny, zglaszajac sie do kosciola ma posilek za.. pieniadze z tacy. dodatkowo- na urzymanie kosiola, renowacje, ale nie… lepiej jest gadac glupoty i isc za tłumem, pewnie!
trendy 😆 😆 😆29 kwietnia 2008 at 11:28A piękne samochody księży, piękne wille i do tego molestowanie dzieci, i niełżubne dzieci. To się słyszy w tv i radiu. Wierzę, ze są fajni księża z powołania. Bóg tego chce 🙂 i my też.
29 kwietnia 2008 at 11:49[usunięto_link] wrote:
@iga81 wrote:
A.. zapomniałabym o zbieraniu ofiary na tace.. 😯
Szkoda słów.. czasu tym bardziej..proponuje kolezance doinformowac sie. myslisz, ze skad sa pieniadze na wigilie dla biednych? gorace posilki dla nich? sniadania wielkanocne? kazdy biedny, zglaszajac sie do kosciola ma posilek za.. pieniadze z tacy. dodatkowo- na urzymanie kosiola, renowacje, ale nie… lepiej jest gadac glupoty i isc za tłumem, pewnie!
trendy 😆 😆 😆A ja koleżance proponuje jeszcze raz przeczytac mojego posta. Skup się.. nastaw na zrozumienie jego sensu, a nie krytykowanie i zbluzganie jego autora.. Mam Ci wytłuszczona czcionką podkreżlić okolicznożci w jakich było to całe kazanie i zbieranie na tace ❓
Czy ja gdzież wspomniałam o tym, że całkowicie neguje idee zbierania ofiary na kożciól? 🙄
Do rozpieszczonej panienki mi daleko.. ojj – cholernie daleko 🙄
A trendy (a raczej jazzy -> to okreżlenie bardziej na czasie) – jak już, staje sie własnie klepanie tego typu kazań. Po co? Po prostu..
29 kwietnia 2008 at 11:58[usunięto_link] wrote:
lepiej jest gadac glupoty i isc za tłumem, pewnie!
trendy 😆 😆 😆Odezwała się ta co same M-O-N-DRE (celowa pisownia z błędem!) rzeczy mówi i wypisuje – zwłaszcza na tym Forum 😉 Myżlałby kto 😆
Krytykowanie Kożcioła, księży itd. to nie moda czy trend, to długo wyczekiwane przełamywanie żelaznych barier tabu, którymi do tej pory odgradzano opinię publiczną od brudów rodem z zakrystii.
Posłuchaj rady Igi i jeszcze raz doczytaj kontekst zanim jej dowalisz, bo jak Tobie zaczną dowalać to…znów się będziesz musiała na kilka osób poskarżyć, że Cię atakują 😆
29 kwietnia 2008 at 12:15ale wiecie, w sumie nie można potępić wszystkich księży bo to nie fair. znam księży z powołania, prawdziwych którzy są w porządku, z którymi mogę normalnie pogadać i walną mi kazania typu: „dziecko grzeszysz” tylko doradzą jak przyjaciele, wesprą i pomogą znaleźć rozwiązanie. to są dla mnie prawdziwi księża.
jednak np w mojej miejscowożci są tacy, którzy mówią: „sex przed żlubem = piekło” albo: „dawajcie na tace bo inaczej Pan Bóg nie będzie was kochał” itp itd a sami są najbardziej nie w porządku bo przysięgali Bogu że będą wierni Jemu, żyli w zgodzie z celibatem a są gorsi niż nie jeden wierny… to dla mnie coż nie pojętego…
29 kwietnia 2008 at 12:21[usunięto_link] wrote:
ale wiecie, w sumie nie można potępić wszystkich księży bo to nie fair.
Oczywiżcie 😉
Ale to powinno działać w dwie strony, czyli ze strony księży i katolików również – brak uogólniania i wmawiania, że jak ktoż jest ateistą / agnostykiem / wierzącym niepraktykującym to napewno gej bez własnego zdania idący za tłumem (np.)…29 kwietnia 2008 at 12:35[usunięto_link] wrote:
No tak, najlepiej jest wejsc do kosciola i pomyslec „albo powiesz to co chce uslyszec, albo sie obrazę”
no tak, pewnie. po co sluchac czyjegos zdania odmiennego na jakis temat, skoro łatwiej walnąc focha i wyjżć.
dla mnie to jest żałosne zachowanie rozpieszczonych panienek i tyle.moge sluchac czyjegos zdania jesli jest ono wartosciowe i poparte argumentami a nie agresja bez podstaw
29 kwietnia 2008 at 12:41[usunięto_link] wrote:
A piękne samochody księży, piękne wille i do tego molestowanie dzieci, i niełżubne dzieci. To się słyszy w tv i radiu.
propaganda tvn u i zydowskiej wyborczej. zal… zal… bo tv preawde ci powie
umowmy sie tak: ksieza sa rozni, ale wydaje mi sie, ze ja troche wiecej o nich wiem, wiecej z nich znam i czesciej bywam w kosciele, wiec mysle, choc moge sie mylic, ze moje doswiadczenia sa bardziej wiarygodne. bo znam i takich ksiezy, ktorzy nie są wporzadku, ale i tych wspanialych. jestem objektywna i nie mowie ze wszytscy ksieza sa najlepsi, ale wiem, ze takie nastawienie, jakie reprezentujecie to typowe dla OGÓLU TŁUMU kierowanego przez wymienione Tv i radio.. nastawiaja wam tak mozgi, ze idac do kosicola widzicie ZŁOOOO …maskara…
29 kwietnia 2008 at 12:43podkreżlić okolicznożci w jakich było to całe kazanie i zbieranie na tace
tzn ze wg Ciebie na pogrzebach nie powinno sie zbierac na tace?
29 kwietnia 2008 at 12:45[usunięto_link] wrote:
podkreżlić okolicznożci w jakich było to całe kazanie i zbieranie na tace
nie no – powinna byc podwojna stawka – w koncu jest dodatkowa okazja
29 kwietnia 2008 at 12:59w skrocie bo juz 3ci raz pisze tego posta i mi pada przegladarka (format by sie przydal ;p)
kosciol dostaje hajs z tacy
z innych zbiorek pieniedzy
lekcie religii sa finansowane przez panstwo
kosciol katolicki jako jedyny ma czas antenowy w publicznej telewizji
budowa obiektow przeznaczonych dla „kultu” finansowana przez panstwo
ziemia panstwowa kupowana przez kosciol za bezcen
wykupowanie ziemi od staruszek w zamian za opieke – oczywiscie tylko 1 strona dotrzymuje umowy
wytaczanie procesow ludziom ktorzy zamieszkuja na ziemiach ktore nalezaly do kosciola przed 2ga wojna swiatowa
pazernosc na hajs, wałki wałki i jeszcze raz wałki
oczywiscie nikt tego nie kontroluje
oprocz tego kosciol wpiepsza sie do polityki za pomoca roznych komisji panstwo-kosciol
(swoja droga z jakiej racji jestem zmuszony do wspierania tej instytucji – moj hajs z podatkow idzie na ten cel mimo ze nie jestem katolikiem)podsumowujac mamy tutaj do czynienia z ewidentnym panstwem wyznaniowym – chyba nawet we Włoszech nie ma takich absurdow
kosciol ma same przywileje – nikt go z niczego nie rozlicza i w sumie nie ma zadnych obowiazkow ze wzgledu na te przywilejeoczywiscie istnieja ludzie z powolaniem ktorzy poswiecaja sie Bogu ale takich mozna szukac jak igly w stogu siana
29 kwietnia 2008 at 13:16no i ?
co w tym zlego ?bo radio mowi, ze to jest zle? i dobrze, ze panstwo wspiera kosciol. tak samo dobrze, ze kosciol wypowiada sie w sprawach politycznych- pluralizm, no niestety 😆
29 kwietnia 2008 at 13:33[usunięto_link] wrote:
podkreżlić okolicznożci w jakich było to całe kazanie i zbieranie na tace
Dokładnie. Włażnie tak uważam. Chowając kogoż bliskiego oczekuje.. np. wsparcia, pocieszenia a nie wwiercania się w moje kieszenie.. 🙄
ale wiem, ze takie nastawienie, jakie reprezentujecie to typowe dla OGÓLU TŁUMU kierowanego przez wymienione Tv i radio.. nastawiaja wam tak mozgi, ze idac do kosicola widzicie ZŁOOOO …maskara…
To co JA sądze nt. kożcioła .. sądze po prostu. To co TY sądzisz, że ja sądze to już inna sprawa.
Obawiam się jednak, że jedno ma sie do drugiego jak „piernik do wiatraka”..29 kwietnia 2008 at 13:37[usunięto_link] wrote:
no i ?
co w tym zlego ?bo radio mowi, ze to jest zle? i dobrze, ze panstwo wspiera kosciol. tak samo dobrze, ze kosciol wypowiada sie w sprawach politycznych- pluralizm, no niestety 😆
jaja sobie robisz czy serio tak myslisz?? a moze wstyd przyznac mi racje bo ty reprezentujesz tutaj obroncow kosciola?? ciezko zareagowac na argumenty i trzeba je po prostu olac ;(
poza tym nie slucham radia i nie ogladam telewizji, nie no w sumie czasem ogladam tvn24 „do snu” ;p ale bynajmniej nikt tam nie interpretuje tresci zamiast mnie
29 kwietnia 2008 at 14:22ok Onione, ale tak mozna mowic o wszystkim. Ja uwazam, ze moje pieniadze sa rabowane na sluzbe zdrowia, czy inne nie potrzebne instytucje.. a tez nikt nie pyta mnie o zdanie,czy chce czy nie. takie juz jest zycie, niesprawiedliwe i tyle..
miszczu, hahahaha.. mam takie pytanie: skoro
– nie chodzisz do kosiola (nie mowie, od czasu do czasu)
– nie „ogladasz tv i nie sluchasz radia”to skad twe poglady na ten temat? wydaje mi sie to bynajmniej smieszne 😉
- AutorOdp.
The topic ‘Ateizm…’ is closed to new replies.