- AutorOdp.
- 29 kwietnia 2008 at 14:38
to sie nazywa prasa i literatura fachowa!!
zreszta napisalem tez ze „do snu” leci tvn24 ;p
akurat tym tematem troche sie interesuje i czytalem na ten temat wiele artykulow oczywiscie z podanymi zrodlami na jakich sie opiera i konkretnymi danymi ksiezy i politykowa no i jeszcze jak w prawie kazdym temacie polecam kawalek!! :d
[usunięto_link]29 kwietnia 2008 at 15:14skoro tak.. 😉
zawsze trzeba -mimo wszystko- brac poprawke na to, co sie czyta , co sie „kupuje”. mysle, ze powinno sie pamietac, ze wypowiedzi- zarowno ksiezy, jak i polotykow sa DOBIERANE do tresci tak, aby autor mial arumenty.. ale, litereatura i prasa sa bardziej ambitne niz rzempolenie w radiu czy tv.. tvn24 jest ok, choc „szklo kontaktowe” wyraznie nastawione jest przeciw PiS i od razu to da sie zauwazyc, wiec objektywny to ten program nie jest.
29 kwietnia 2008 at 16:43[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
A piękne samochody księży, piękne wille i do tego molestowanie dzieci, i niełżubne dzieci. To się słyszy w tv i radiu.
propaganda tvn u i zydowskiej wyborczej. zal… zal… bo tv preawde ci powie
O rany, zabrakło mi w tej wyliczance tylko masońskich lobbystów…
Żenada.
[usunięto_link] wrote:
umowmy sie tak: ksieza sa rozni, ale wydaje mi sie, ze ja troche wiecej o nich wiem, wiecej z nich znam i czesciej bywam w kosciele, wiec mysle, choc moge sie mylic, ze moje doswiadczenia sa bardziej wiarygodne. bo znam i takich ksiezy, ktorzy nie są wporzadku, ale i tych wspanialych.
Przepraszam, a na jakiej podstawie twierdzisz, że dożwiadczenia innych użytkowników tego Forum są mniej wiarygodne niż Twoje?
To, że chodzisz do kożcioła, wybiórczo stosujesz jego zasady i znasz kilku księży nie sprawia, że Twoje odczucia są bardziej wiarygodne od innych. Wiarygodne są tylko dla Ciebie. Każdy z wypowiadających się negatywnie o księżach też czerpie z własnych dożwiadczeń. Uzurpujesz sobie moc decyzyjną w okreżlaniu tego co prawdziwe, a co nie?Absurd. Absurd za absurdem…
[usunięto_link] wrote:
jestem objektywna i nie mowie ze wszytscy ksieza sa najlepsi,
NIE JESTEś OBIEKTYWNA 😉
Nie łudź się 😉[usunięto_link] wrote:
[ale wiem, ze takie nastawienie, jakie reprezentujecie to typowe dla OGÓLU TŁUMU kierowanego przez wymienione Tv i radio..
Jasne, wszędzie propaganda i bojkot, na szczężcie Ty jedna wżród nas jesteż ożwiecona, nie podążasz za tłumem (WCALE A WCALE 😆 ). Ehh…
Propaganda jest, owszem, na publicznej, Trwam itp., w radiu Maryja..[usunięto_link] wrote:
[nastawiaja wam tak mozgi, ze idac do kosicola widzicie ZŁOOOO …maskara…
Wiesz, im więcej Twoich postów czytam tymbardziej przekonuję się, że to Tobie ktoż nastroił mózg na rozżmieszanie tłumu…
[usunięto_link] wrote:
no i ?
co w tym zlego ?bo radio mowi, ze to jest zle?
Nie, radio o tym mówi, a oceniamy każdy wg siebie i własnych zasad. Może Ty sama sugerujesz się tym co usłyszysz od kogoż innego, ale wiesz…jakby to ująć…nie ma co mierzyć innych własną miarą… 😛
[usunięto_link] wrote:
i dobrze, ze panstwo wspiera kosciol.
Wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że w końcu ulegnie to zmianie.
[usunięto_link] wrote:
tak samo dobrze, ze kosciol wypowiada sie w sprawach politycznych- pluralizm, no niestety
Taaa… bo Kożciół to niby ma rację zawsze jedyną włażciwą i słuszną?
Pff…
Włażnie takim postępowaniem Kożciół się w Polsce pogrąża i jest to tylko kwestia czasu aż pogrąży się na dobre…wtedy biskupi zaprzestaną spacerków po kuluarach, a może nawet niedzielnego kupczenia polityką z ambony…[usunięto_link] wrote:
moje pieniadze sa rabowane na sluzbe zdrowia, czy inne nie potrzebne instytucje.. a tez nikt nie pyta mnie o zdanie,czy chce czy nie. takie juz jest zycie, niesprawiedliwe i tyle..
Tylko, że nie ma co porównywać służby zdrowia (pod którą podlegają wszyscy – żydzi, katolicy, ateiżci, muzułamanie, chorzy na aids, geje, afroamerykanie, azjaci, prawosławni, jehowi, etc. <- mieszkający w Polsce) do nakładów na formację religijną, która nie skupia w sobie 100% obywateli tego kraju (co z tego, że wielu Polaków mówi o sobie, że jest katolickeigo wyznania, skoro większożć dodaje, że nie chodzi do kożcioła i nie honoruje księży....) - ze służby zdrowia może skorzytać każdy, ale nie każdy chodzi do kożcioła i nie każdy widzi słusznożć w finansowaniu budowania kolejnych obiektów "kultowych"... nie swojej religi (np.)[usunięto_link] wrote:
ale, litereatura i prasa sa bardziej ambitne niz rzempolenie w radiu czy tv..
Hehehe…dobre. Assha wyrokująca o jakożci mediów 😆 (gruby żart, gruby..:lol: )
[usunięto_link] wrote:
tvn24 jest ok, choc „szklo kontaktowe” wyraznie nastawione jest przeciw PiS i od razu to da sie zauwazyc, wiec objektywny to ten program nie jest.
A kto powiedział, że SzK ma być obiektywne? Ten program służy przede wszystkim przedstawianiu polityki w krzywym zwierciadle – w skrócie natrząsaniu się z baboli strzelanych przez polityków, a że PiSowcy w tym przodują…
Cóż 😉29 kwietnia 2008 at 18:38[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
A piękne samochody księży, piękne wille i do tego molestowanie dzieci, i niełżubne dzieci. To się słyszy w tv i radiu.
propaganda tvn u i zydowskiej wyborczej. zal… zal… bo tv preawde ci powie
umowmy sie tak: ksieza sa rozni, ale wydaje mi sie, ze ja troche wiecej o nich wiem, wiecej z nich znam i czesciej bywam w kosciele, wiec mysle, choc moge sie mylic, ze moje doswiadczenia sa bardziej wiarygodne. bo znam i takich ksiezy, ktorzy nie są wporzadku, ale i tych wspanialych. jestem objektywna i nie mowie ze wszytscy ksieza sa najlepsi, ale wiem, ze takie nastawienie, jakie reprezentujecie to typowe dla OGÓLU TŁUMU kierowanego przez wymienione Tv i radio.. nastawiaja wam tak mozgi, ze idac do kosicola widzicie ZŁOOOO …maskara…
powiem tak: usuncie z tego forum te glabice, bo pozwala sobie nie tylko na obrazanie innych uzytkownikow, ale tez na propagowanie tresci antygejowskich oraz antysemickich, co jest, uwazam, tak zenujace oraz obrazliwe dla NORMALNEJ czesci spoleczenstwa!!!!
jestem w szczerym szoku.
29 kwietnia 2008 at 20:50Hagemonia nie przeczytalam ani jedenego zdania, jakie do mnie skierowalas, wiec sie nie wyslilaj juz..
sadzisz sie o kazde zdanie i kazde osobno cytujesz.. wiesz co? upierdliwa jestes i tyle.
reszty nie skomentuje :]
30 kwietnia 2008 at 07:35No tak, najlepiej jest wejsc do kosciola i pomyslec „albo powiesz to co chce uslyszec, albo sie obrazę”
no tak, pewnie. po co sluchac czyjegos zdania odmiennego na jakis temat, skoro łatwiej walnąc focha i wyjżć.
dla mnie to jest żałosne zachowanie rozpieszczonych panienek i tyle.my też mamy odmienne zdanie i głosimy inne poglądy niż ty. ty się z nimi asshu nie zgadzasz, więc w myżl twojego rozumowania jesteż rozpieszczoną ( i żałosną) panienką… sorry, ale mamy prawo do własnego zdania czy ci się to podoba czy nie…
kompromitujesz się, a jak ci ktoż próbuje uzmysłowić, że wcale nie musisz mieć racji to dopiero strzelasz fochy…
Hagemonia nie przeczytalam ani jedenego zdania, jakie do mnie skierowalas, wiec sie nie wyslilaj juz..
a tekstem o żydowskiej masonerii to już mnie rozwaliłaż… chyba wszyscy się przekonali że ani ty poważna nie jesteż ani zbyt rozwinięta…
30 kwietnia 2008 at 11:00tygrysku powiem tyle : poczytaj sobie kto to jest Michnik. gdyby to byl żyd- prawy i szlachetny, uwazalabym go za dobrego czlowieka. niestety prawda jest inna.. poczytaj sobie, poczytaj… tylko uwazaj jeszcze gdzie bedziesz czytac. takze proponuje sie donformowac a potem gadac.
do zydow nic nie mam, ale do Niego owszem…po 2. zachwanie jakie opisalam kojarzy mi sie z rozpieszczponym bahorem co sie obraza bo mama lizaka nie dala i tyle. nie chodzi o roznice pogladow- bo to fajna sparawa- lecz o samo zachowanie.
30 kwietnia 2008 at 11:04a co mnie michnik obchodzi? mam do niego tyle samo co do rydzyka… albo jak niektórzy i tego pana tytułują… żydzyka… osobiżcie mam ich w glębokim poważaniu podobnie jak i innych ludzi co do których nie żywię pozytywnych uczuć…
a to z czym ci się kojarzy nasze zachowanie to twoja sprawa. inną jeszcze sprawą jest to co my myżlimy o tobie…
30 kwietnia 2008 at 11:06pewnie, ze inną
ja oceniam zachowanie, a wy- osobę. ciekawekto tu jest nie w porządku.. hmm
30 kwietnia 2008 at 11:09no tak… bo zachowanie nie ma nic wspólnego z osobą… nawet z rozpieszczoną panienką…
biedna ty…
30 kwietnia 2008 at 11:14troche wspolego ma, ale zachowanie na „pierwszy rzut oka” – nie zawsze stanowi o czlowieku. sa sytuacje, gdzie ktos zachowuje sie niewlasciwie, i takie, w ktorych pokazuje swoje dobre strony. jak nie wiesz to ci powiem- czlowiek ma wady i zalety, zachowan tez jest wiele. dlatego ocenianie zachowania to cos innego niz ocenianie osoby.
jak powiem „nieakceptuje CIE” to co innego niz „nieakceptuje twojego zachowania”, nieprawdaż? 😆
30 kwietnia 2008 at 11:19ta… a co powiesz na to:
„myżlę źle o twoim zachowaniu”
„myżlę że ty się źle zachowujesz”jak już nie masz o czym gadać, to możemy i o znaczeniu slów pogadać… akurat mam jeszcze wolną godzinkę…
30 kwietnia 2008 at 11:24a to jest ciekawy przyklad, ktory podałaż. niby podobe slowa, a jak sie róznią.
slyszalam kiedys wypowiedz dotyczacą komunikowania sie i przekazu slow tak, by duga osoba wziela je do siebie. podobno, gdy mowi sie przez osobę drugą- „ty sie źle zachowujesz”- osoba nastawia sie negatywnie do tego co mowisz i zamyka sie na zmiane. jesli mowie przez Ja „ja mysle źle..”- jest szansa, ze druga osoba wezmie to bardziej do siebie i mozliwe, ze przemysli Twoje slowa.
ciekawy temat poruszyłas 🙂
30 kwietnia 2008 at 11:29pierwsze ma wydźwięk ataku. drugie-opinii.
tak jak nie mówi się „za cicho powiedziałeż”, tylko „nie dosłyszalam”. przyjmuje się czężc „winy” na siebie. wtedy rozmowa ma mieć kulturalniejszy charakter…
30 kwietnia 2008 at 11:35[usunięto_link] wrote:
pierwsze ma wydźwięk ataku. drugie-opinii.
tak jak nie mówi się „za cicho powiedziałeż”, tylko „nie dosłyszalam”. przyjmuje się czężc „winy” na siebie. wtedy rozmowa ma mieć kulturalniejszy charakter…
z tym przyjmowaniem „winy” to nie słyszałam, ale teraz jak sobie myżle nad tym, to rzeczywiżcie tak własnie jest. kiedys probowalam mowic do ludzi na te dwa rozne sposoby i .. jest to prawdą. Jesli czlowiek czuje „zagrozenie” tu „o*****zanie winą” zamyka się na drugą osobę odbiertając wlasnie ja jako atak i zaczyna widziec winę w osobie atakującej, a nie w sobie.
mowienie w taki sposob jest takze wykorzystywane czesto jako manipulacja.manipulacja.. ciekawy temat, moze by taki założyc?
- AutorOdp.
The topic ‘Ateizm…’ is closed to new replies.