• Autor
    Odp.
  • kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Mimbla,dlaczego zaraz zaznaczac ze zabiegi tak ,ale byle by nie botoksem.A co takiego kiepskiego i złego jest w zabiegach z botoksem.Zobacz,jesli robi je dobry lekarz nie moze byc mowy o jakim złym efekcie.

aska1980
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Dla mnie fakt, iż produkty rozkładu botoksu odkładają się w wątrobie i nie są wydalane przez nasz organizm zupełnie dyskwalifikuje ten rodzaj wypełniacza.
    A kwas hialuronowe według mnie ma same zalety począwszy od tego, że jest biokompatybilny z naszym organizmem, poprzez bardzo naturalny efekt po zabiegu a kończąc na tym, że udowodniono, iż stymuluje produkcję włókien kolagenowych i elastycznych w skórze, dlatego nawet gdy mija teoretyczny czas utrzymywania się preparatu, obserwowane efekty, okolica gdzie był on wstrzyknięty wygląda lepiej niż przed zabiegiem.
    Ponad to ten fajny elektroniczny pen do wstrzykiwania wypełniaczy zawierających kwas, lub wykorzystywany przy mezoterapii, sprawia że po zabiegu jest mniej siniaków a wypełniacz jest wstrzyknięty precyzyjniej.
    Ogromnie podobają mi się efekty mezoterapii, dzięki której nasza skóra może być piękniejsza. Za pomocą zastrzyków żródskórnych w odpowiednie miejsca na ciele takie jak twarz, szyja, dekolt, skóra owłosiona głowy, pożladki, uda i brzuch, zapobiega się starzeniu skóry, wypadaniu włosów i powstawaniu cellulitu.
    A firma Anteis o której wspomniała koleżanka wyżej jak na szwajcarska markę przystało nie trzeba pisać, że jest dobra.

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Wydaje mi się, że dobrą alternatywą dla botoksu jest kwas hialuronowy. Może działa on krócej, ale jest chyba trochę zdrowszy i nie taki inwazyjny. Także jak pojawią się u mnie pierwsze zmarszczki to pewnie najpierw spróbuję tego sposobu, a z botoksem jednak poczekam.

bubblegum
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

Kwas hialuronowy jest dobrą alternatywą ale niestety nie działa tak mocno jak botox i nie na tak głębokie zmarszczki jak botoks. Kwas hialuronowy to wypełniacz, który jak sama nazwa wskazuje wypełnia zmarszczki, a botox paraliżuje miężnie przez co nie ma zmarszczek

Justynka108
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Sądzę, że operacje plastyczne to jakaż plaga ostatnich lat. Przeżywamy teraz prawdziwy kult plastikowego piękna. Uważam, że można pięknie się starzeć, pozostając naturalną, bez dziwacznych ulepszeń, które pogarszają tylko nasze piękno. Po kilku – …nastu zabiegach z udziałem botoksu (trzeba je powtarzać), kobiety stają się podobne do figur woskowych i tracą kontrolę nad mimiką twarzy. Opisałam zresztą temat bardzo dogłębnie na moim blogu:
    [usunięto_link]
    Zapraszam serdecznie.
    Bądźcie naturalnie piękne.

Mimbla
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Ja się po prostu boję zabiegów z wykorzystaniem botoksu. Dla mnie jest to substancja obca dla mojego organizmu i nic tego nie zmieni. Odnożnie zabiegów kwasem hialuronowym tzw. wypełniaczem , ale bezpiecznym 🙂 jest fajna strona, na którą warto zerknąć [usunięto_link]

tramka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Prawdę powiedziawszy ja też jakoż nie jestem przekonana do botoksu. Niby coraz więcej osób teraz twierdzi, że nie jest on szkodliwy, jednak jakoż miałabym pewne obawy i wolę korzystać jednak z kwasu hialuronowego. Przynajmniej naturalny kwas, który później się wchłania, a bardzo fajnie likwiduje zmarszczki. Jeżli chodzi o gabinety we Wrocławiu, bo widzę, że ten z poprzedniego postu jest w Wałbrzychu, to mogę polecić gabinet Tarabuła. Tam miałam robiony zabieg i jestem zadowolona. Efekt długo się utrzymuje, więc jakby któraż z Was szykowała się do czegoż takiego we Wrocławiu, to spokojnie mogę ich polecić:)

Gloria25
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Kwas hialuronowy jest żwietną alternatywą botoxu. I nie chodzi już tutaj o to, czy botox jest szkodliwy czy nie, bo to sprawa dyskusyjna, ale o efekty, które po wstrzyknięciu kwasu hialuronowego są naprawdę widoczne. Poza tym twarz w przypadku kwasu hialuronowego wygląda naturalnie, mimika twarzy zostaje zachowana, a efekty są dłuższe niż botoxu.
    Ja za wypełnienie pionowych zmarszczek nosowo wargowych płaciłam 800 zł. Sam kwas był to esthelis soft – wiem, bo wzięłam do domu pudełko 😀

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Ja nie widze w tym niczego złego.moja koleżanka wstrzykneła botox u dr Wiatroszaka i powiedziała ze bedzie to robić nadal,poniewaz nie ma porównania miedzy tym jak nam obiecuja w reklamach co moze zdziałac krem ,a jakie pozytywne działanie na skóre ma własnie botox.

Gloria25
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

To nie jest do końca prawda, że botox ma pozytywne działanie na skórę, a poza tym za reklamę doktora wiatroszczaka serdecznie podziękuję 😛

A tak, żeby nie być gołosłownym kopiuje informacje o szkodliwym działaniu botoxu (jednym w eielu!!!)

Wyniki badań na szczurach, opublikowane w magazynie „Journal of Neuroscience”, wykazują negatywny wpływ jadu kiełbasianego (w rozcieńczonej postaci zwanego botoksem) na cały układ nerwowy, od komórek nerwowych po pracę mózgu. Dzieje się tak na skutek przemieszczania wstrzykniętej substancji wzdłuż komórek nerwowych. Do tej pory sądzono, że rozkłada się ona w miejscu wprowadzenia do organizmu.

W przeciągu dwóch lat, od 2003 do 2005 odnotowano 1 437 przypadków ciężkich zachorowań i zgonów po wstrzyknięciach botoksu. Głównie były to osoby, u których zastosowano botoks ze względów kosmetycznych, tylko w 28 przypadkach zgony dotyczyły osób, którym podano botoks w celach leczniczych.

Mamba_2008
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

Ludzie co to za brednie z tym przemieszczaniem się „botoksu” do mózgu. Co do szczurów to tak jak każdy lek jest na nich testowany aby okreżlić odpowiednią dawkę bezpieczną dla człowieka, a jeżli chodzi o to „niby” przemieszczanie to toksyna botulinowa była testowana w leczeniu padaczki w związku z czym wstrzykiwano ją szczurom prosto do mózgu i uzyskiwano bardzo pozytywne efekty. Botoks jest również wykorzystywany w okulistyce. Tak naprawdę pojawiają sie jakież mega negatywne opinie i zdjęcia bazujące na wariatach którzy po prostu przesadzili z zabiegami, bo najzwyczajniej w żwiecie to bardzo chwytliwe informacje.

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Ludzie co to za brednie z tym przemieszczaniem się „botoksu” do mózgu. Co do szczurów to tak jak każdy lek jest na nich testowany aby okreżlić odpowiednią dawkę bezpieczną dla człowieka, a jeżli chodzi o to „niby” przemieszczanie to toksyna botulinowa była testowana w leczeniu padaczki w związku z czym wstrzykiwano ją szczurom prosto do mózgu i uzyskiwano bardzo pozytywne efekty.

Co prawda nie odnoszę się do komentarzy,ale do badań nad szczurami. Badania owe wcale nie są do końca wiarygodne. Było w historii wiele takich przykładów gdzie lek nie szkodził szczurom,a matki zachodzące w ciąże rodziły dzieci bez rąk i nóg. Więc puki nie ma badań nad ludźmi do danej substancji należy odnosić się ostrożnie. Badania na zwierzętach są tylko odnożnikiem. A tak poza tym sam botoks to jedna z największych trucizn na żwiecie, dla człowieka 😉
    Tak samo w wielu farbach do włosów znajduję się np. ołów co w przypadku nie domycia rąk, bądź skaleczenia głowy może doprowadzić do zatrucia. Tak samo składniki wielu żeli pod prysznic czy plastikowych pojemników są szkodliwe (oczywiżcie nie wszystkie) czy żrodki utrzymujące zapach w antyperspirantach ,a w temacie się milczy. Ludzie mają to w d**** 😉

Pokarz źródło tego badania,bo sądzę ,że kłamiesz (bądź powtarzasz po kimż) jako ,że znam tą substancję dożć dobrze.

[usunięto_link] wrote:

Botoks jest również wykorzystywany w okulistyce. Tak naprawdę pojawiają sie jakież mega negatywne opinie i zdjęcia bazujące na wariatach którzy po prostu przesadzili z zabiegami, bo najzwyczajniej w żwiecie to bardzo chwytliwe informacje.

Botoks zawsze widać. Widziałem panie, znane ze żwiata mody Paryża i gołym okiem widać nienaturalnożć, pewien zanik mimiki. I tylko nie mówi,że trzeba go zrobić dobrze,bo osoby te są znane na żwiecie.

Malwiina
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Badań na ludziach, nie nad ludźmi chyba 🙂 poza tym, może badań jako takich nie ma, ale ludzie tym zabiegom się poddają i są zadowoleni. Nie umierają po nich, czują się dobrze. Więc nie widzę powodów, aby mówić, że botoks jest szkodliwy. Owszem – jeżli się z nim przesadzi – ale to chyba jak ze wszystkim. Wg zasady „co za dużo to niezdrowo”. Botoks nie zawsze widać – to zależy czy się nie przesadzi. A panie ze żwiata mody paryskiej, czy każdej innej (bo to chyba nie ma znaczenia) a także gwiazdy wszelkiego formatu prawdopodobnie mają dobrych lekarzy, ale nie znaczy to, że same mają na tyle rozsądku, żeby zorientować się, że już starczy 🙂
    Kowal widać, że jesteż wielkim przeciwnikiem operacji plastycznych, możesz mieć oczywiżcie swoje zdanie, ale nie pisz, że wiesz wszystko o botoksie, czy o implantach (o których w innym wątku mówiłeż, że zawsze je widać i czuć co jest bzdurą), bo zwyczajnie wprowadzasz w błąd forumowiczów 😉 pozdrawiam

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Badań na ludziach, nie nad ludźmi chyba 🙂

Nidzie nie napisałem takiego zdania co najwyżej „nad szczurami” Mój błąd. 😉

[usunięto_link] wrote:

poza tym, może badań jako takich nie ma,
    ale ludzie tym zabiegom się poddają i są zadowoleni.

Haha, a tutaj to rzeź zdanie ułożyła 😀 Może są i może Ci je pokarzę 😀 Poza tym w latach 2003-2005 substancja ta zabiła około 1500osób z czego większożć stosowała w celach kosmetycznych. Oni nie byli zadowoleni 😉 Wiem,że gromada zadowolonych istnieje ,bo wmówiono im ,że to ładnie wygląda,a wcale tak nie jest. Zawsze żmieszy mnie i znajomych jak widzimy takie kobiety w sklepach ,a jak jeszcze z napompowanymi wargami to już ogień :D. Kulczykowa nieźle się zniszczyła.

[usunięto_link] wrote:

Nie umierają po nich, czują się dobrze.
    Więc nie widzę powodów, aby mówić, że botoks jest szkodliwy.

Nie ma to jak zaprzeczać według swojego uznania. Nie dowiadując się niczego na ten temat 😉
    Chcesz to Ciebie zarzucę badaniami 😀
    Proszę bardzo. Botoks powoduje tycie:
    [usunięto_link]
    Źródło nr 2:
    Może powodować żmierć:

[usunięto_link]
    Źródło 3, raport FDA, 1500zgonów w przeciągu 2lat i pierwsze lepsze z brzegu.
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]
    [usunięto_link]

[usunięto_link] wrote:

Owszem – jeżli się z nim przesadzi – ale to chyba jak ze wszystkim. Wg zasady „co za dużo to niezdrowo”. Botoks nie zawsze widać – to zależy czy się nie przesadzi.

Zawsze widać. A jeżli nie widać to po co robić? 😀

[usunięto_link] wrote:

A panie ze żwiata mody paryskiej, czy każdej innej (bo to chyba nie ma znaczenia) a także gwiazdy wszelkiego formatu prawdopodobnie mają dobrych lekarzy, ale nie znaczy to, że same mają na tyle rozsądku, żeby zorientować się, że już starczy 🙂

Zawsze sobie można tłumaczyć.

[usunięto_link] wrote:

Kowal widać, że jesteż wielkim przeciwnikiem operacji plastycznych, możesz mieć oczywiżcie swoje zdanie, ale nie pisz, że wiesz wszystko o botoksie, czy o implantach (o których w innym wątku mówiłeż, że zawsze je widać i czuć co jest bzdurą), bo zwyczajnie wprowadzasz w błąd forumowiczów 😉 pozdrawiam

Zawsze widać. Operacje plastyczne są dla ludzi po wypadkach lub zakompleksionych hehe. Co nie oznacza,że wyglądają naturalnie ,bo nie. Chyba,że ludzie bez mimiki z porażonymi miężniami wyglądają naturalnie 😉 Ale dla zysku wiele rzeczy potrafi się ludziom wmówić tylko nie to ,że wyglądają dobrze tak jak wyglądają. Więc nie pleć głupot. Zabawne, oglądanie seksu jest tematem tabu mimo przyjemnożci i naturalnożci,a robienie z siebie manekina czy pokazywanie podcinania gardeł w telewizji preferowane. Nie ma to jak sterowanie ciemną masą.

Malwiina
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

No włażnie tutaj to Ty mówisz bez sensu – jak możesz stwierdzić, że zawsze widać operację plastyczną i że nigdy nie wygląda to naturalnie? Przecież nie widziałeż wszystkich operowanych ludzi na żwiecie, więc nie możesz tak mówić 😉 ja za to widziałam efekty, które wyglądały bardzo naturalnie, więc – logicznie – mogę stwierdzić, że nie zawsze wygląd po operacji jest nienaturalny 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " botox, co sądzicie?"

Przewiń na górę