• Autor
    Odp.
  • kotEczek
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 96
    • Sta艂y bywalec

Ja lubi臋 r贸偶ne rzeczy do postawienia w pokoju. A waza jest naprawd臋 偶liczna, je偶li mog臋 wiedzie膰 w jakim sklepie… mo偶e komu偶 podsun臋艂abym taki pomys艂 dla mnie na prezent 馃槢

anecia123
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 33
    • Bywalec

firma nazywa si臋 OPUS-M i mie偶ci si臋 w Krakowie ******************************, ale sprzedaj膮 na ca艂膮 Polsk臋.
    Widz臋 kotEczek 偶e stosujesz podobne zasady jak ja 馃槈 moja siostra zawsze robi mi prezenty z kt贸rych jestem nie zadowolona. W ko艅cu si臋 odwa偶y艂am i jak tylko zbli偶aj膮 si臋 moje urodziny to opowiadam jej przez jaki偶 czas jak bardzo czego偶 potrzebuje i o tym marz臋 i co…. Dostaje to 馃檪 jest to jaki偶 spos贸b 馃槈

anna82
    Member
    • Odp.: 18
    • Bywalec

jest wiele fantastycznych niedu偶ych gad偶et贸w kt贸re mo偶na kupi膰, ale je偶li nie zna si臋 偶wietnie gustu w艂a偶ciciela to zdecydowanie przys艂owiowa paprotka – cho膰 mo偶e lepiej jaka偶 inna ro偶lina doniczkowa, lub „wybajerzony” termometr zwany chyba ostatnio „stacj膮 pogodow膮” do dobre i „bezpieczne” pomys艂y

Sylvia28
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 52
    • Sta艂y bywalec

dzi臋kuj臋 wam wszystkim za fajne pomys艂y 馃檪 by艂am ju偶 w odwiedziny u znajomych 馃檪 kupili偶my im zestaw kieliszk贸w i barometr 馃檪 bardzo im si臋 podoba艂 prezent 馃檪 pozdrawiam was wszystkie bardzo serdecznie 馃檪

asiek
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

no to super 馃檪
    moja kolejna kole偶anka si臋 teraz przeprowadza, ale ma do偶膰 specyficzny gust, raczej zupe艂nie odmienny ni偶 ja, wi臋c mam problem.. ale chyba si臋 Jej zapytam, czy czegos konkretnie nie potrzebuja, bo sama wiem, 偶e nietrafione prezenty do domu s膮 jednymi z najbardziej k艂opotliwych rzeczy, bo jeszcze bluzka czy kolczyki, to zawsze mo偶na po prostu tego nie nosic, ale jak ju偶 jest to jaki偶 mebel lub sprz臋t agd to troch臋 ci臋偶ej upchn膮膰 馃槈 najlepiej jednak to w艂a偶ciciele wiedz膮, jak chc膮 偶eby ich dom wygl膮da艂 i lepiej si臋 nie wtr膮ca膰. ja jestem ma艂o asertywna, wiec wiele rzeczy bezmy偶lnie przyjmuj臋, bo nie umiem odm贸wi膰 i potem kombinuj臋 jakby to tutaj ustawi膰,偶eby np. zakry膰 zas艂on膮 馃榾

silenta
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 86
    • Sta艂y bywalec

noo, ja dosta艂am kiedy偶 np. drewnian膮 skrzynk臋 na klucze, jak膮 z szybk膮 i jakim偶 „pseudo pokojem w p艂askorze藕bie” za t膮 szybk膮. dla mnie to kiczowate strasznie, no ale oczywi偶cie pi臋knie podzi臋kowa艂am.
    potem ta osoba za ka偶dym razem jak u nas by艂a, to pyta艂a, czemu tej skrzynki jeszcze nie powiesili偶my… wykr臋cali偶my si臋 偶e remont, 偶e wiertarki nie mamy, w sumie ju偶 nie wiem co mam jej m贸wi膰. chyba w ko艅cu powiem prawd臋 – 偶e nam nie pasuje do koncepcji mieszkania, a klucze i tak zawsze nosimy w torbie/kieszeni ;P
    takie nietrafione prezenty to zmora nowych mieszka艅… dlatego ja kupuj臋 niespodziewany prezent tylko osobie, kt贸r膮 dobrze znam i wiem co jej si臋 podoba – a jak nie to paprotka i 偶wiece zapachowe na przyk艂ad – co偶 takiego, co si臋 zu偶yje i nie b臋dzie zawala艂o miejsca…

anecia123
    Member
    • Bywalec

no powiem szczerze, ze jak was cz臋sto odwiedzaj膮 to masz nie lada problem. Ale wydaje mi si臋 silenta, 偶e powinna偶 im powiedzie膰 prawd臋 i b臋dzie ok. Jak si臋 blisko znacie to na pewno zrozumiej膮.

silenta
    Member
    • Sta艂y bywalec

no, bliscy znajomi, ale ona to z takich obra偶alskich jest :] nic na to nie poradz臋 – prawd臋 trzeba im b臋dzie powiedzie膰 馃槈 spr贸buj臋 艂agodnie i delikatnie, wymy偶l臋 jakie偶 inne przeznaczenie dla tej skrzyneczki – o! na przyk艂ad b臋dzie idealna do trzymania wisiork贸w i naszyjnik贸w. oczywi偶cie do trzymania w szufladzie 馃槈

anecia123
    Member
    • Bywalec

dobry pomys艂. Ja bym zrobi艂a tak – mam ma艂膮 c贸reczk臋 (7 lat) uwielbia pude艂ka, pude艂eczka itd. wi臋c powiedzia艂abym, ze moja c贸reczka tak prosi艂a o t膮 skrzyneczk臋, tak si臋 w niej zakocha艂a, ze nie mog艂am jej odm贸wi膰 i trzyma w nim teraz swoje skarby… 馃槅

silenta
    Member
    • Sta艂y bywalec

no,ja si臋 c贸reczki jeszcze nie dorobi艂am, za to mam 2 koty 馃槈 ale jako偶 g艂upio by艂oby mi powiedzie膰, 偶e kot strasznie miaucza艂 i t臋 skrzynk臋, bo koniecznie chcia艂 w niej karm臋 przechowywa膰 馃榾 no to ju偶 by艂oby niegrzeczne ;P le fakt – dzieci cz臋sto „pomagaj膮” w takich sytuacjach 馃檪
    ja te偶 zawsze mog臋 z tematu wybrn膮膰 asertywnie i powiedzie膰, 偶e kot skaka艂 po 偶cianach, jak polowa艂 na much臋, i skrzyneczk臋 zrzuci艂 i niestety si臋 po艂ama艂a :]

anecia123
    Member
    • Bywalec

hehehe, dobre to by艂o z tym kotem – zawsze to jakis spos贸b 馃榾

1kropelka
    Participant
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

My ostatnio kupili偶my w jednym ze sklep贸w internetowych 偶mieszny pojemnik na chusteczki higieniczne. Taki pos膮g, kt贸remu wyci膮ga si臋 chusteczk臋 z nozdrzy. Pasuje praktycznie do ka偶dego wn臋trza.

Elizabeth
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

co偶 fajnego do kuchni, np komplet m艂ynk贸w elektrycznych lub jaki偶 obraz 馃榾

Anka81
    Member
    • Odp.: 77
    • Sta艂y bywalec

ja lubi臋 rzeczy 艂adne i niepraktyczne, nie cierpi臋 prezent贸w u偶ytkowych 馃榾

patunia28
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 986
    • Zas艂u偶ony

szczerze powiem, 偶e ja zawsze wol臋 si臋 zapyta膰 馃檪 mo偶e nie jest to zbyt odkrywcze, ale tak naprawd臋, zw艂aszcza, gdy jeszcze si臋 nie by艂o w nowym mieszkaniu znajomych, jest to najlepsze rozwi膮zanie. a jak si臋 wybieramy wi臋ksz膮 grup膮 znajomych na „parapet贸w臋” to, po wcze偶niejszym rekonesansie, zazwyczaj sk艂adamy si臋 na co偶 fajnego, dro偶szego, czego po prostu brakuje w mieszkanku 馃檪 w ten spos贸b kiedy偶 znajom膮 obdarowali偶my fajnym ekspresem do kawy razem z pi臋knymi fili偶ankami 馃檪 i by艂a przeszcz臋偶liwa 馃榾

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " co kupic na prezent do nowego domu?"

Przewi艅 na g贸r臋