• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

raczej z babcinej apteczki albo może i jeszcze starsze (z jaskini?) 8)

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Hehe;) Ale fakt faktem niektóre informacje lepiej sobie odpużcić niż przyswoić:)

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

Trzeba się sugerować jedynie informacjami z pewnego źródła, bo czasami nowinki wyssane z palca moga tylko zaszkodzić niż pomóc, jeżli chodzi o samą opryszczkę to nie biorę pod uwagę „babcinych” metod a od razu biegne do aptaki po pomoc!

werkaa
    Member
    • Zasłużony

opryszczka jest chorobą wirusową, więc takie babcine metody i tak na wiele się nie zdadzą….

Dorota123
    Participant
    • Maniak

babcine metody mogą złagodzić objawy i nic ponad to…

werkaa
    Member
    • Zasłużony

To prawda, a na wirusa to trzeba z powerem!! Farmakologią najlepiej!

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

eee… ja bym tych babcinych metod tak od razu nie odrzucała… A kto nam na brzeziebienie czosnek i maliny dawał? BABCIA!!! teraz koncerty farmakologiczne wymyżlają czosnek w tabletkach i herbatki malinowe…

wiadomo, że warto poradzic się specjalisty, ale może domowe sposoby też warto wypróbować?

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Domowe sposoby to się zgadzam-na wykwit można stosować, ale nie na wirusa, takie jest moje zdanie

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Tak, ale czasem podaje się też leki przeciwbakteryjne, ale zewnetrznie, bo bakterie namnazają się w wykwicie

Dorota123
    Participant
    • Maniak

dobrze, ze zaznaczyłaż, że zewnętrznie, bo jak słyszę, ze ludzie leczą opryszczkę antybiotykiem to aż mnie nosi 😛

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

powiem szczerze, że jak słyszę że lekarz przepisał na wirusa antybiotyk to chyba on nie wie jednak co robi albo osoba leczona niedokłądnie wie co dostała na recepcie…

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

Powiem szczerze że rzucanie żnieżkami w tego OPRYSZCZKOWEGO BAŁWANA to niezły sposób na odreagowanie a do tego możliwożć zgarnięcia nagród!

Dorota123
    Participant
    • Maniak

mam te same odczucia, jeżli chodzi o wszechobecne antybiotyki…

hostess, rzuciłam w Twojego oprycha 🙂 raz dziennie można rzucać? czy tylko raz w ciągu całego konkursu?

ciekawe, swoją drogą, kiedy żnieg spadnie 😈

hostessa
    Member
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

ooo super dziewczynki pomóżcie mi go zarzucić 😀 można rzucać jednym żnieżkiem dziennie w Oprycha ale za to możesz rzucać w różne oprychy czyli np. nie tylko mojego 🙂 wklejajcie swoje bałwany to porzucamy się razem!

Mart
    Member
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

hej dziewczęta, zaintrygowałyżcie mnie owym bałwanem 😀
    tyle, e mam drobny problem – obawiam się że może się okazać ze sama nim jestem, bo co no mam swojego bałwana ->
    [usunięto_link]

a okazja rzucenia w niego to co ?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co na opryszczke?"

Przewiń na górę