• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

to chyba chodzi o tą mażć vratizolin… ale to wszystko leczy tylko widoczny wikwit… zobaczcie do czego moze doprowadzić wirus opryszczki: [usunięto_link]

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

o rany masakra biedne dziecko no i ta matka, widać że nie może sobie tego wybaczyć… fajnie że znalazłaż ten filmik niech każdy go obejrzy

Dorota123
    Participant
    • Maniak

ja też pewnie czułabym się winna, więc ani trochę się tej matce nie dziwię… wolę teraz dmuchać na zimne, może niedługo będę taką przewrażliwioną mamużką („nie kop pana, bo się spocisz”)

hostessa
    Member
    • Zasłużony

hehe nie no dorotko chyba tak źle nie będzie 😉 a czasem lepiej być troszkę przewrażliwioną niż potem żałować swoich pochopnych decyzji

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

ja też pewnie czułabym się winna, więc ani trochę się tej matce nie dziwię…

Powiem Wam szczerze, że ja też… Może chociaż nieszczężcie tej rodziny będzie przestrogą dla innych kobiet…

Dorota123
    Participant
    • Maniak

człowiek sie uczy na błedach, najlepiej na cudzych, więc też myżlę, że ludzie, którzy zobaczą ten filmik jakos inaczej będą podchodzić do tematu opryszczki…

Dorota123
    Participant
    • Maniak

no jasne, że lepiej, ale nie każdemu przemówisz do rozsądku…
    ludzie już tacy są…

werkaa
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

no jasne, że lepiej, ale nie każdemu przemówisz do rozsądku…
    ludzie już tacy są…

Tutaj myżlę, że dużą rolę odegrała niewiedza tej matki, bo niestety jest jeszcze grupa osób, która kojarzy opryszczkę z defektem kosmetycznym, a nie chorobą wirusową… 🙁

crazydiam
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

ja z opryszczką walczę od wieeelu lat, wypróbowałam niezliczone mażci i mogę polecić meliherp 😉 duża tuba, niedroga, co prawda zapach i kolor pozostawiają co nieco do życzenia i nie wypada posmarowanej wystawiać się na słońce, ale uważam, że działa najszybciej. zasusza tylko miejsce zmienione chorobowo nie łuszcząc skóry dookoła. i co istotne – mi opryszczka pojawia się zawsze na skórze twarzy – nigdy przy ustach, więc najważniejsze dla mnie jest, żeby zaczerwienione plamy po opryszczce jak najszybciej zbladły i w tej kwestii meliherp też sprawdził się żwietnie 😉

werkaa
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

zasusza tylko miejsce zmienione chorobowo nie łuszcząc skóry dookoła.

O to ważne, że by dookoła skórki nie wysuszyło. Mnie tak kiedyż kuku plasterki zrobiły 🙁 Nic tylko z domu nie wychodzić 🙁

Dorota123
    Participant
    • Maniak

nie słyszałam nigdy o tej mażci… ile kosztuje? dostępna w aptece?

hostessa
    Member
    • Zasłużony

też nie słyszałam o tej mażci co ma w składzie? to dziwne że mażć ci wystarczyła a często masz opryszczke?

Dorota123
    Participant
    • Maniak

poczytałam z ciekawożci w necie i to mażć na bazie melisy, niby ma działanie przeciwwirusowe, leczy się nią opryszczkę i półpażca…
    Myżlicie, że można wyleczyć wirusa ziółkami?

werkaa
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Myżlicie, że można wyleczyć wirusa ziółkami?

Wyleczyć myżlę, że nie. Ale możliwe, że ziółka pomogą troszkę złagodzić jej przebieg 🙂

rotor
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Ja używałam różnych żrodków. Mój brat też. Nic niepomaga na objawy, czyli wypryski. Mażć vratizolin zmniejsza ból i swędzenie, ale ostatnio użyłam plastrów compeed i muszę powiedzieć, że użmierzają ból, a w dodatku dobrze przyklejone całkiem dobrze maskują opryszczkę. Polecam.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co na opryszczke?"

Przewiń na górę