• Autor
    Odp.
  • mariola_920
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Chociaż jeszcze nie skończyłam to jestem już tuż tuż przeczytania książki Johna Irvinga (Ostatnia noc w Twisted River). Tylko czemu czas tak szybko leci przy dobrej książce? 😀

Jeniffer
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Chociaż jeszcze nie skończyłam to jestem już tuż tuż przeczytania książki Johna Irvinga (Ostatnia noc w Twisted River). Tylko czemu czas tak szybko leci przy dobrej książce? 😀

zgadzam się z Tobą 🙂 zdecydowanie za szybko, też lubię Irvinga i mam zamiar sobie zamówić ta nowa powieżć 🙂

Pajka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Ja już skończyłam „Twisted River” 🙂 Suuuper, choć nie będę zdradzać szczegółów :))))

joanna252
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 16
    • Bywalec

CZERWONE I CZARNE Stendhala 🙂 Nie dożć, taki troche manifest realizmu to naprawdę romantyczna fabuła:) Bardzo dobrze się czyta. Polecam – na pewno jest w każdej bibliotece.

Fusun
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Jesli mowa o ostatnio czytanych to hmm… „Muzeum niewinnożci” Pamuka i „Ecce Homo” Nietzschego.

doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Robert Goodrick „Żona godna zaufania”-dla mnie rewelacja, coż w klimatach Jane Austin

WomenRule
    Member
    • Odp.: 26
    • Bywalec

W jakim sensie w stylu Austin?

Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

Ostatnio czytałam do pracy mgr, ale w wakacje wezmę się za coż na pewno 😉

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

W szponach mrozu. świetna książka. To druga czężć sagi Akademia wampirów. Moim zdaniem lepsza od pierwszej czężci.

benoi
    Member
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

A ja czytałam Króla mroku. Też z gatunku fantastyczno magicznych. Tylko nie o wampirach a o wróżkach 😉

Karmella
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Ja ostatnio czytałam „Boską truciznę’ Antona Czyża. W sumie czytałam ją po raz kolejny bo uwielbiam tą książkę. Uważam ją za jeden z najlepiej skonstruowanych kryminałów jakie kiedykolwiek czytałam. świetna zagadka, fabuła i intryga.

panna zuzanna
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 66
    • Stały bywalec

Ja ostatnio czytam sobie książkę „Tak! 50 sekretów nauki perswazji”. Bardzo ciekawie jest napisana ta książka i wciąga. Mowa jest na przykład o niezwykłej mocy lustra. Np. ludzie przeglądający się w lustrze bardziej uważają na siebie. Można to wykorzystać np. w firmie w miejscach gdzie są kradzieże ustawiać lustra i ludzie rzadziej będą krażć skoro na przeciwko będzie lustro. Sprytne nie? 😀

anhelika89
    Member
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Ja osobiżcie uwielbiam kryminały! Jak mam tylko chwilę wolnego czasu to biorę się za jakiż 🙂 Zawsze kochałam Agatę Christie za ten angielski klimat, herbatke z ciasteczkiem :p Ale ostatnio bardzo populatne robią się kryminały skandynawskie, takie jak seria Mankela czy Millenium. Klimat tych książek zdecydowanie różni się od Christie. Jest zimniejsdzy, ciemniejszy i bardziej ponury, ale też ma w sobie to coż! Włażnie zaczęłam czytać I czężć Millenium „Merzczyźni, którzy nienawidzą kobiet” 🙂

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

A ja zaczynam włażnie ksiażkę/reportaż. Trzy filiżanki herbaty.

eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

Ja jestem w trakcie pisania ksiazki;) ale czesto wracam do ksiazki Paulo Coelho- Alchemik

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co ostatnio przeczytałaż?"

Przewiń na górę