- AutorOdp.
- 22 maja 2010 at 20:27
Chociaż jeszcze nie skończyłam to jestem już tuż tuż przeczytania książki Johna Irvinga (Ostatnia noc w Twisted River). Tylko czemu czas tak szybko leci przy dobrej książce? 😀
23 maja 2010 at 13:45[usunięto_link] wrote:
Chociaż jeszcze nie skończyłam to jestem już tuż tuż przeczytania książki Johna Irvinga (Ostatnia noc w Twisted River). Tylko czemu czas tak szybko leci przy dobrej książce? 😀
zgadzam się z Tobą 🙂 zdecydowanie za szybko, też lubię Irvinga i mam zamiar sobie zamówić ta nowa powieżć 🙂
5 czerwca 2010 at 16:32Ja już skończyłam „Twisted River” 🙂 Suuuper, choć nie będę zdradzać szczegółów :))))
9 czerwca 2010 at 20:15CZERWONE I CZARNE Stendhala 🙂 Nie dożć, taki troche manifest realizmu to naprawdę romantyczna fabuła:) Bardzo dobrze się czyta. Polecam – na pewno jest w każdej bibliotece.
24 czerwca 2010 at 08:59Jesli mowa o ostatnio czytanych to hmm… „Muzeum niewinnożci” Pamuka i „Ecce Homo” Nietzschego.
27 czerwca 2010 at 15:32Robert Goodrick „Żona godna zaufania”-dla mnie rewelacja, coż w klimatach Jane Austin
28 czerwca 2010 at 12:59W jakim sensie w stylu Austin?
29 czerwca 2010 at 17:19Ostatnio czytałam do pracy mgr, ale w wakacje wezmę się za coż na pewno 😉
30 czerwca 2010 at 23:18W szponach mrozu. świetna książka. To druga czężć sagi Akademia wampirów. Moim zdaniem lepsza od pierwszej czężci.
30 czerwca 2010 at 23:26A ja czytałam Króla mroku. Też z gatunku fantastyczno magicznych. Tylko nie o wampirach a o wróżkach 😉
28 lipca 2010 at 13:09Ja ostatnio czytałam „Boską truciznę’ Antona Czyża. W sumie czytałam ją po raz kolejny bo uwielbiam tą książkę. Uważam ją za jeden z najlepiej skonstruowanych kryminałów jakie kiedykolwiek czytałam. świetna zagadka, fabuła i intryga.
2 sierpnia 2010 at 17:52Ja ostatnio czytam sobie książkę „Tak! 50 sekretów nauki perswazji”. Bardzo ciekawie jest napisana ta książka i wciąga. Mowa jest na przykład o niezwykłej mocy lustra. Np. ludzie przeglądający się w lustrze bardziej uważają na siebie. Można to wykorzystać np. w firmie w miejscach gdzie są kradzieże ustawiać lustra i ludzie rzadziej będą krażć skoro na przeciwko będzie lustro. Sprytne nie? 😀
14 sierpnia 2010 at 16:36Ja osobiżcie uwielbiam kryminały! Jak mam tylko chwilę wolnego czasu to biorę się za jakiż 🙂 Zawsze kochałam Agatę Christie za ten angielski klimat, herbatke z ciasteczkiem :p Ale ostatnio bardzo populatne robią się kryminały skandynawskie, takie jak seria Mankela czy Millenium. Klimat tych książek zdecydowanie różni się od Christie. Jest zimniejsdzy, ciemniejszy i bardziej ponury, ale też ma w sobie to coż! Włażnie zaczęłam czytać I czężć Millenium „Merzczyźni, którzy nienawidzą kobiet” 🙂
—
*******************18 sierpnia 2010 at 06:50A ja zaczynam włażnie ksiażkę/reportaż. Trzy filiżanki herbaty.
18 sierpnia 2010 at 07:01Ja jestem w trakcie pisania ksiazki;) ale czesto wracam do ksiazki Paulo Coelho- Alchemik
- AutorOdp.