- Ten temat ma 482 odpowiedzi, 247 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 8 lat, 3 miesiące temu przez
Mieciaa90.
- AutorWpisy
- 27 października 2010 o 11:54 #51161
ja czytam kilka książek naraz ;p
teraz czytam zbiory opowiadań Charles’a Bukowskiego bo powieżci wszystkie mam za sobą
poza tym Jack Kerouac – W drodze
Waldemar Łysiak – Rzeczpospolita Kłamców, Salon7 listopada 2010 o 14:53 #51163Ostatnio przeczytalam trylogie Millennium S.Larssona – trzy swietne ksiazki (Mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet, Dziewczyna ktora igrala z ogniem, Zamek z piasku ktory runal), oczywiscie jezeli lubi ktos klimat thrillerow/kryminalow 🙂
18 listopada 2010 o 12:20 #51165A ja od 3 lat „zatrzymałam się” na literaturze rosyjskiej:-P z racji studiów,ale nie nazekam..w koncu to jedna z najlepszych na swiecie…m.in.Lolita Nabokova, mistrz i malgorzata bułchakowa(oczywiscie po rosyjsku) polecam! 🙂
18 listopada 2010 o 20:34 #51166ja teraz jestem na etapie czytania książki „Samotny mężczyzna” Isherwood’a Christophera, a zaraz po tym zabieram się do czytania „Moje Indie” Jarosława Kreta. : ))
19 listopada 2010 o 15:12 #51167Ostatnio przeczytałam „Piętno Prawdy” lubię takie książki:)
22 listopada 2010 o 19:29 #51168Ja skończyłam czytać Kapużcińskiego „Heban” oraz Marinę „Zafona teraz po zakończeniu książek Krajewskiego zaczynam myżleć o czymż co przeprawi mnie o łzy…. ze żmiechu 🙂 Macie coż ciekawego do podrzucenia?
30 grudnia 2010 o 20:24 #51171„Dziedzictwo mroku” Bree Despain.
6 stycznia 2011 o 21:53 #51173Ja ostatnio, z lekkim pożlizgiem, przeczytałam „Millenium. Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet” Stiega Larssona. Wciągnęła mnie po uszy.
I pooglądałam też film.9 stycznia 2011 o 15:57 #51174Ja niedawno skończyłam trylogię Larsona http://www.stieglarsson.pl/Seria-Millenium-Stieg-Larsson.html i szczerze polecam wszystkim lubiącym dobrą sensację. Naprawdę fajnie się to czyta.
Teraz kończę Krwawy południk http://kultura.dziennik.pl/ksiazki/artykuly/235936,krwawy-poludnik-w-koncu-wychodzi-w-polsce.html i tu moje uczucia są mieszane. Książa ma faktycznie klimat, na długo zostanie w pamięci, ale czyta się ją straaaaaaaasznie ciężko. Krytycy porównują ją do Piekła Dantego i faktycznie, droga jak przez mękę. Ale pewnie warto.
Kolejna na liżcie jest Camilla Lackberg. Ale niestety, tu zacznę od trzeciej czężci, bo tylko tę udało mi się dotąd zdobyć.
19 stycznia 2011 o 22:55 #51177„Póki pies nas nie rozłączy” – Romuald Pawlak.
24 stycznia 2011 o 09:08 #51178@mak polny wrote:
@floga wrote:
A ja od 3 lat „zatrzymałam się” na literaturze rosyjskiej:-P z racji studiów,ale nie nazekam..w koncu to jedna z najlepszych na swiecie…m.in.Lolita Nabokova, mistrz i malgorzata bułchakowa(oczywiscie po rosyjsku) polecam! 🙂
Zaczęłam kiedyż czytać tego Mistrza i Małgorzatę. Była to moja lektura w liceum. Wczeżniej wiele razy słyszałam jak ludzie zachwalają tę książkę. Mnie nie dożć, że nie zachwyciła ani trochę, to jeszcze nie dałam po prostu rady przebrnąć przez nią do końca…
Własnie czytam (kolejny raz!) Mistrza i Małgorzatę. I nadal, z pełną odpowiedzialnożcią za popełnione słowa, twierdzę, że to jedna z najlepszych powieżci jakie kiedykolwiek powstały. Przymierzam się również do Larssona – jakiż czas temu oglądałam film i myslę, że dobrze będzie sięgną też po książkę.
Oraz, Delicjo, cóż to takiego „Póki pies nas nie rozłączy”? brzmi jak jestem gruba, nikt mnie nie kocha i potrzebuję poprawić sobie humor😉 25 stycznia 2011 o 19:24 #51179A ja wróciłam po raz kolejny do „Chłopów” – kocham tę książkę 😀 teraz mam chwilę przerwy, ale niedawno siedziałam sobie na kanapie z kotem, czytałam i popijałam herbatę Dilmah wiżniowo-migdałową – magiczne momenty 😀
27 stycznia 2011 o 11:07 #51180Niesamowite! Pierwszy raz słyszę, żeby ktos się zachwycał Chłopami. Jestem pod wrażeniem:)
27 stycznia 2011 o 11:31 #51181😀
Ja naprawdę lubię Chłopów:) Sama się tym faktem dziwię, ale jakoż ta książka do mnie przemawia:)2 lutego 2011 o 09:56 #51182O trzeciej w nocy skończyłam Grę Endera (Orson Scott Card). Zwlekałam z jej przeczytaniem całe 10 lat, bo z rezerwą podchodzę do science fiction, wolę tysiąckroć bardziej fantasy. Ale cieszę się, że wreszcie pozbyłam się uprzedzeń i po nią sięgnęłam. To jedna z doskonalszych książek, jaka wpadła mi w ręce. Polecam wszystkim niesamowity klimat i wciągającą historię, która daje wiele do myżlenia. Pozdrawiam:)
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.