Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

ja czytam kilka książek naraz ;p

teraz czytam zbiory opowiadań Charles’a Bukowskiego bo powieżci wszystkie mam za sobą
    poza tym Jack Kerouac – W drodze
    Waldemar Łysiak – Rzeczpospolita Kłamców, Salon

Marble
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ostatnio przeczytalam trylogie Millennium S.Larssona – trzy swietne ksiazki (Mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet, Dziewczyna ktora igrala z ogniem, Zamek z piasku ktory runal), oczywiscie jezeli lubi ktos klimat thrillerow/kryminalow 🙂

floga
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

A ja od 3 lat „zatrzymałam się” na literaturze rosyjskiej:-P z racji studiów,ale nie nazekam..w koncu to jedna z najlepszych na swiecie…m.in.Lolita Nabokova, mistrz i malgorzata bułchakowa(oczywiscie po rosyjsku) polecam! 🙂

ines.
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

ja teraz jestem na etapie czytania książki „Samotny mężczyzna” Isherwood’a Christophera, a zaraz po tym zabieram się do czytania „Moje Indie” Jarosława Kreta. : ))

Idealna
    Członek
    • Odp.: 36
    • Bywalec

Ostatnio przeczytałam „Piętno Prawdy” lubię takie książki:)

conis
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Ja skończyłam czytać Kapużcińskiego „Heban” oraz Marinę „Zafona teraz po zakończeniu książek Krajewskiego zaczynam myżleć o czymż co przeprawi mnie o łzy…. ze żmiechu 🙂 Macie coż ciekawego do podrzucenia?

doll
    Członek
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

„Dziedzictwo mroku” Bree Despain.

Aluka
    Członek
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja ostatnio, z lekkim pożlizgiem, przeczytałam „Millenium. Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet” Stiega Larssona. Wciągnęła mnie po uszy.
    I pooglądałam też film.

Wiza_Iza
    Członek
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja niedawno skończyłam trylogię Larsona http://www.stieglarsson.pl/Seria-Millenium-Stieg-Larsson.html i szczerze polecam wszystkim lubiącym dobrą sensację. Naprawdę fajnie się to czyta.

Teraz kończę Krwawy południk http://kultura.dziennik.pl/ksiazki/artykuly/235936,krwawy-poludnik-w-koncu-wychodzi-w-polsce.html i tu moje uczucia są mieszane. Książa ma faktycznie klimat, na długo zostanie w pamięci, ale czyta się ją straaaaaaaasznie ciężko. Krytycy porównują ją do Piekła Dantego i faktycznie, droga jak przez mękę. Ale pewnie warto.

Kolejna na liżcie jest Camilla Lackberg. Ale niestety, tu zacznę od trzeciej czężci, bo tylko tę udało mi się dotąd zdobyć.

delicja
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

„Póki pies nas nie rozłączy” – Romuald Pawlak.

zin
    Członek
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

@mak polny wrote:

@floga wrote:

A ja od 3 lat „zatrzymałam się” na literaturze rosyjskiej:-P z racji studiów,ale nie nazekam..w koncu to jedna z najlepszych na swiecie…m.in.Lolita Nabokova, mistrz i malgorzata bułchakowa(oczywiscie po rosyjsku) polecam! 🙂

Zaczęłam kiedyż czytać tego Mistrza i Małgorzatę. Była to moja lektura w liceum. Wczeżniej wiele razy słyszałam jak ludzie zachwalają tę książkę. Mnie nie dożć, że nie zachwyciła ani trochę, to jeszcze nie dałam po prostu rady przebrnąć przez nią do końca…

Własnie czytam (kolejny raz!) Mistrza i Małgorzatę. I nadal, z pełną odpowiedzialnożcią za popełnione słowa, twierdzę, że to jedna z najlepszych powieżci jakie kiedykolwiek powstały. Przymierzam się również do Larssona – jakiż czas temu oglądałam film i myslę, że dobrze będzie sięgną też po książkę.
    Oraz, Delicjo, cóż to takiego „Póki pies nas nie rozłączy”? brzmi jak jestem gruba, nikt mnie nie kocha i potrzebuję poprawić sobie humor 😉

Megarra
    Członek
    • Odp.: 31
    • Bywalec

A ja wróciłam po raz kolejny do „Chłopów” – kocham tę książkę 😀 teraz mam chwilę przerwy, ale niedawno siedziałam sobie na kanapie z kotem, czytałam i popijałam herbatę Dilmah wiżniowo-migdałową – magiczne momenty 😀

zin
    Członek
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

Niesamowite! Pierwszy raz słyszę, żeby ktos się zachwycał Chłopami. Jestem pod wrażeniem:)

Megarra
    Członek
    • Odp.: 31
    • Bywalec

😀
    Ja naprawdę lubię Chłopów:) Sama się tym faktem dziwię, ale jakoż ta książka do mnie przemawia:)

camelek
    Członek
    • Odp.: 35
    • Bywalec

O trzeciej w nocy skończyłam Grę Endera (Orson Scott Card). Zwlekałam z jej przeczytaniem całe 10 lat, bo z rezerwą podchodzę do science fiction, wolę tysiąckroć bardziej fantasy. Ale cieszę się, że wreszcie pozbyłam się uprzedzeń i po nią sięgnęłam. To jedna z doskonalszych książek, jaka wpadła mi w ręce. Polecam wszystkim niesamowity klimat i wciągającą historię, która daje wiele do myżlenia. Pozdrawiam:)

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę