Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    pannaswieczka
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Zachęcona zdobyłam Bootha „Jedz, módl się, jedz” i zaraz zabieram się za czytanie :).

Bizuteria-Magia
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

Ostatnio przeczytałam ksiażkę Anny Ficner-Ogonowskiej pt: „Alibi na szczężcie” ! 🙂 Książka jest super o miłożci , warta przeczytania nie mogę się doczekać kolejnej czężci , która ukaże się we wrzeżniu.
    Teraz moją lekturą jest książka „Kobiety dyktatorów” 😉 Jeżli ktoż lubi historię, warta przeczytania 🙂

Kawoszka
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

Reckless- kamienne ciało Cornerlii Funke. Najlepsza fantastyka ostatnich lat bo piękna a nie tylko się elfy biją:)

afro_disiac
    Członek
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Wczoraj skończyłam Murakamiego „Po zmierzchu” i zaraz pobiegłam do księgarni po jego kolejną książkę, bo przyznam szczerze, że oprócz tej żadnej innej nie czytałam. A „Po zmierzchu” podobało mi się bardzo… Fajny klimat i nastrój. Polecam tym, którzy się jeszcze z Murakamim nie zetknęli:)

afro_disiac
    Członek
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

A dziż pochłonęłam kolejną książkę Murakamiego: „Na wschód od granicy na zachód od słońca” . I powiem wam szczerze, że coraz bardziej się w tym autorze zakochuje. Po prostu genialne książki pisze. Już nie mogę się doczekać, aż dorwę jakąż kolejną:)

a1a2a3a4a
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

polecam „Dziewczynka w zielonym sweterku”…mega wzruszająca.

czytajka15
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Czytam teraz „Tajemnicę Edwina Drooda” i jak na razie jestem naprawdę zadowolona. Akcja się rozkręca,naprawdę wciągający kryminał i jaka legenda biograficzna w tle:D Jeżli ktoż nie wie o co chodzi- brac i czytać!

Kolla1981
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

@afro_disiac wrote:

A dziż pochłonęłam kolejną książkę Murakamiego: „Na wschód od granicy na zachód od słońca” . I powiem wam szczerze, że coraz bardziej się w tym autorze zakochuje. Po prostu genialne książki pisze. Już nie mogę się doczekać, aż dorwę jakąż kolejną:)

Czytałam tylko Kafkę nad morzem. Mocno wciągnęło, chciałam biec po coż nowego, ale zniechęciła mnie opinia, że u Murakamiego powtarzają się te same motywy i wystarczy jedną rzecz przeczytać, żeby go poznać w całożci. Miała rację?

Alexandraa
    Członek
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

Ostatnia pozycja jaką przeczytałam to „Plebejka”.
    Teraz czytam „Tatami kontra krzesła”.

Kamilka19
    Członek
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Hej, ja ostatnio przeczytałam klasykę Stephena Kinga – Zielona Mila. Dla tych które nie czytały książki, lecz oglądały film i mocno im się spodobał, będzie to prawdziwy majstersztyk 🙂 Wiele niesamowitych i ciekawych wątków, które zostały pominięte w filmie.

bellana
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

I czężć z trylogii Millenium – „Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet”. Zabieram się za kolejną, polecam 🙂

Alexandraa
    Członek
    • Pasjonat

@Kamilka19 wrote:

Hej, ja ostatnio przeczytałam klasykę Stephena Kinga – Zielona Mila. Dla tych które nie czytały książki, lecz oglądały film i mocno im się spodobał, będzie to prawdziwy majstersztyk 🙂 Wiele niesamowitych i ciekawych wątków, które zostały pominięte w filmie.

A chętnie poczytam, zupełnie zapomniałam, że to było na podstawie książki.

Alexandraa
    Członek
    • Pasjonat

„Tatami kontra krzesła. (…)” przeczytane. 🙂 Bardzo polecam jeżli lubicie czytać o innych kulturach.
    świetna książka.

surenka
    Członek
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Lisa Jackson „Bez litożci” – romans wpleciony w mocną akcję. Czytałam z zapartym tchem:) Polecam wszystkim szukającym nietuzinkowych przeżyć.

LuBoot
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

„Irena” (autorstwa Kalicińskiej Małgorzaty, Grabowskiej Barbary) – jestem już na finiszu. Niewyobrażalnie ciepła i dodająca otuchy książka. O niebo lepsza od Grocholi. Słodko gorzki obraz kobiety, której los nie szczędził, a która wyniosła z trudnych sytuacji siłę i mądrożć. Polecam każdej kobiecie!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 376 do 390 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę