Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 483 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Holistic
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Napoleon Hill – Myżl i bogać się

Claritas
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Przez żwiat na rowerach w dwa lata – Małgorzata Nitkiewicz, Paweł Opaska. Polecam osobom lubiącym książki podróżnicze!

baczekX
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

„Dallas ’63” Stephena Kinga – mieszanina obyczajowki, romansu i thrillera – naprawdę żwietna książka 🙂

Alexandraa
    Członek
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

@Claritas wrote:

Przez żwiat na rowerach w dwa lata – Małgorzata Nitkiewicz, Paweł Opaska. Polecam osobom lubiącym książki podróżnicze!

Hmmm, może być ciekawe….

A ja ostatnio przeczytałam „Diabeł ubiera się u Prady” ale taka sobie… nie jest zła ale ja wole inne gatunki. 😉

szamanka
    Członek
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Ostatnią książką, jaką udało mi się przeczytać był „Wektor Moskiewski” napisany niby przez Roberta Ludlum’a, chociaż prawdę powiedziawszy powstał ze szkiców Ludluma, „dokończony” przez innego autora (nawet nie pamiętam kogo) i został wydany pod nazwiskiem włażciwego twórcy. Przyznam, że widać różnicę i to znaczącą w stylach pisania… A wydawanie książek pod nazwiskiem zmarłego i zarabianie na tym jest żałosne… Książka dobra, ale nie tak dobra jak gdyby była napisana w całożci przez R.Ludlum’a,

dilmah
    Uczestnik
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

Jedną z ostatnich, jakie przeczytałam, a przy tym jedną z lepszych jest „Nevermore – Kruk”, Kelly Creagh. Jeżli któraż z Was, jeszcze nie czytała, polecam. Szczególnie tym które lubią paranormalne romanse 😉 Chociaż ta książka ma w sobie sporo więcej. Między innymi, ma wiele wspólnego z poetą Edgarem Allanem Poe – dla mnie też na początku brzmiało tajemniczo.

Mamba_2008
    Członek
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

A ja polecam „Labirynt von Brauna ” genialna książka kryminalna z historią Oleżnicy w tle. Jesżli ktoż lubi zagłebiać sie w strzeżone tajemnice hitlerowskie to Rafał Dębski wprowadza w taki oto klimat :mrgreen:

szamanka
    Członek
    • Odp.: 25
    • Bywalec

U mnie niestety spora przerwa od czytania, ale dzisiaj postanowiłam to zmienić. Trudno projekty muszą poczekać. Zaryzykowałam i kupiłam książkę Szymona Hołowni i Marcina Prokopa „Bóg, kasa i rock’n’roll” – póki co zaintrygowała mnie 🙂

Z ostatnio przeczytanych to… „Akwarium” Wiktora Suworowa, które zresztą gorąco polecam 🙂

falista24
    Członek
    • Odp.: 30
    • Bywalec
    camelek
    Członek
    • Odp.: 35
    • Bywalec

„Sygnały ze skalnych żcian. Tragedie tatrzańskie. Wędrówki alpejskie. Skalne lato” Wawrzyńca Żuławskiego żwietna wciągająca książka.

vertimma
    Członek
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Wstyd sie przyznać, ale ostatnio wciągnęłam całą sagę Zmierzchu… 😳 Ale podobała mi się ogromnie 🙂

Naggly
    Członek
    • Odp.: 7
    • Początkujący

A ja się zaczytuję Bukowskim, opryskliwy szowinista, ale coż w sobie mają te jego opowieżci gawędziarza erotomana…

Izys
    Członek
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Ostatnio czytałam „Skazanego” Rafała Wałęki. świetny kryminał psychologiczny. Znalazłam tę książkę na stronie wydawnictwa goneta.net (raczej nie jest nigdzie indziej dostępna) i muszę powiedzieć, że dawno nie czytałam czegoż tak dobrego. Cały czas trzyma w napięciu i nie sposób się od niej oderwać.

Hard
    Członek
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@Izys wrote:

Ostatnio czytałam „Skazanego” Rafała Wałęki. świetny kryminał psychologiczny. Znalazłam tę książkę na stronie wydawnictwa goneta.net (raczej nie jest nigdzie indziej dostępna) i muszę powiedzieć, że dawno nie czytałam czegoż tak dobrego. Cały czas trzyma w napięciu i nie sposób się od niej oderwać.

Izys, chyba się dorwę do tego… zachęć mnie bardziej, Kochanie… 😆
    możemy pogadać przy żwieczkach? 😉

scarlett_j
    Członek
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Ja Pachnidło – Süskind Patrick, wiem że nie jest to już nowożć i ze swojego czasu do tej książki zrobiono głożny film. Ale miałam okazje ją pożyczyć od koleżanki i przeczytać. Powiem, że jest niezła. 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 483 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę