- Ten temat ma 482 odpowiedzi, 247 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 8 lat, 3 miesiące temu przez
Mieciaa90.
- AutorWpisy
- 19 listopada 2011 o 22:05 #51054
Napoleon Hill – Myżl i bogać się
20 listopada 2011 o 10:08 #51257Przez żwiat na rowerach w dwa lata – Małgorzata Nitkiewicz, Paweł Opaska. Polecam osobom lubiącym książki podróżnicze!
21 listopada 2011 o 15:55 #51256„Dallas ’63” Stephena Kinga – mieszanina obyczajowki, romansu i thrillera – naprawdę żwietna książka 🙂
25 listopada 2011 o 10:46 #51258@Claritas wrote:
Przez żwiat na rowerach w dwa lata – Małgorzata Nitkiewicz, Paweł Opaska. Polecam osobom lubiącym książki podróżnicze!
Hmmm, może być ciekawe….
A ja ostatnio przeczytałam „Diabeł ubiera się u Prady” ale taka sobie… nie jest zła ale ja wole inne gatunki. 😉
11 grudnia 2011 o 21:48 #51136Ostatnią książką, jaką udało mi się przeczytać był „Wektor Moskiewski” napisany niby przez Roberta Ludlum’a, chociaż prawdę powiedziawszy powstał ze szkiców Ludluma, „dokończony” przez innego autora (nawet nie pamiętam kogo) i został wydany pod nazwiskiem włażciwego twórcy. Przyznam, że widać różnicę i to znaczącą w stylach pisania… A wydawanie książek pod nazwiskiem zmarłego i zarabianie na tym jest żałosne… Książka dobra, ale nie tak dobra jak gdyby była napisana w całożci przez R.Ludlum’a,
12 grudnia 2011 o 21:46 #51023Jedną z ostatnich, jakie przeczytałam, a przy tym jedną z lepszych jest „Nevermore – Kruk”, Kelly Creagh. Jeżli któraż z Was, jeszcze nie czytała, polecam. Szczególnie tym które lubią paranormalne romanse 😉 Chociaż ta książka ma w sobie sporo więcej. Między innymi, ma wiele wspólnego z poetą Edgarem Allanem Poe – dla mnie też na początku brzmiało tajemniczo.
13 grudnia 2011 o 09:12 #51060A ja polecam „Labirynt von Brauna ” genialna książka kryminalna z historią Oleżnicy w tle. Jesżli ktoż lubi zagłebiać sie w strzeżone tajemnice hitlerowskie to Rafał Dębski wprowadza w taki oto klimat
21 grudnia 2011 o 15:52 #50918U mnie niestety spora przerwa od czytania, ale dzisiaj postanowiłam to zmienić. Trudno projekty muszą poczekać. Zaryzykowałam i kupiłam książkę Szymona Hołowni i Marcina Prokopa „Bóg, kasa i rock’n’roll” – póki co zaintrygowała mnie 🙂
Z ostatnio przeczytanych to… „Akwarium” Wiktora Suworowa, które zresztą gorąco polecam 🙂
23 grudnia 2011 o 16:29 #51247Dzisiaj przeczytałam „Turyżci” Magnusa Dahlströma .
http://www.culture.pl/kalendarz-pelna-tresc/-/eo_event_asset_publisher/L6vx/content/turysci-magnusa-dahlstroma27 grudnia 2011 o 09:38 #51259„Sygnały ze skalnych żcian. Tragedie tatrzańskie. Wędrówki alpejskie. Skalne lato” Wawrzyńca Żuławskiego żwietna wciągająca książka.
2 stycznia 2012 o 12:33 #51096Wstyd sie przyznać, ale ostatnio wciągnęłam całą sagę Zmierzchu… 😳 Ale podobała mi się ogromnie 🙂
2 stycznia 2012 o 15:25 #51219A ja się zaczytuję Bukowskim, opryskliwy szowinista, ale coż w sobie mają te jego opowieżci gawędziarza erotomana…
3 stycznia 2012 o 15:13 #51234Ostatnio czytałam „Skazanego” Rafała Wałęki. świetny kryminał psychologiczny. Znalazłam tę książkę na stronie wydawnictwa goneta.net (raczej nie jest nigdzie indziej dostępna) i muszę powiedzieć, że dawno nie czytałam czegoż tak dobrego. Cały czas trzyma w napięciu i nie sposób się od niej oderwać.
8 stycznia 2012 o 01:13 #51127@Izys wrote:
Ostatnio czytałam „Skazanego” Rafała Wałęki. świetny kryminał psychologiczny. Znalazłam tę książkę na stronie wydawnictwa goneta.net (raczej nie jest nigdzie indziej dostępna) i muszę powiedzieć, że dawno nie czytałam czegoż tak dobrego. Cały czas trzyma w napięciu i nie sposób się od niej oderwać.
Izys, chyba się dorwę do tego… zachęć mnie bardziej, Kochanie… 😆
możemy pogadać przy żwieczkach? 😉20 stycznia 2012 o 16:17 #51267Ja Pachnidło – Süskind Patrick, wiem że nie jest to już nowożć i ze swojego czasu do tej książki zrobiono głożny film. Ale miałam okazje ją pożyczyć od koleżanki i przeczytać. Powiem, że jest niezła. 🙂
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.