• Autor
    Odp.
  • fitaminka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Ja mam konto podzielone na dwa (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Na jednym trzymam oszczędnożci a z drugiego korzystam i wypłacam z bankomatu.

lenna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

rzadko sie zdarza, ale przeważnie kupuję ciuchy 🙂

julia2007
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

kupuję droższe kosmetyki, albo ciuchy. Czasami, jeżli gotówka jest większa, to jedziemy z mężem na jakąs wycieczkę (chodzi mi nawet o takie krótkie, jednodniowe, gdzie tylko zwiedzamy jakis muzeum i jemy obiad w restauracji)

annie88
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Nadwyżka… hm… rzadko się zdarza… ale jeżli już to chowam ją na czarną godzinę. Jestem typem chomika 🙂

Blackbuli52
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

u mnie póki co ciągły niedosyt;) i póki nie spłacę hipoteki nie grozi mi nadwyżka 🙁

wysokieobczasy
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

A u mnie ciągły niedobór nadwyżek 🙂

lubuszanka87
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 80
    • Stały bywalec

U mnie po prostu wrzucamy na konto oszczędnożciowe, chociaż to oprocentowanie i tak jest żmiesznie małe.

tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

ostatnio mialam i zainwestowalam w ubezpieczenie z generali z opcja inwestycyjna 😀

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Czężć odkładam na konto oszczędnożciowe, a jak się jeszcze uda to zbieram na podróże najczężciej – chyba one najwięcej kasy mi zżerają mimo tego, że n****ętniej wybieram oferty promocyjne i okazje są na prawdę fajne.

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

A co to jest nadwyżka gotówki? Bo nie znam takiego okreżlenia i nigdy nie miałam przyjemnożci poznać co to za stan,ale nie tracę nadziei:)

tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

nadwyzka gotowki to rzadkie zjawisko w Polsce 😛 w sumie to najbardziej oplaca sie lokowac gotowke na czarna godzine, zeby zabezpieczyc swoja przyszlosc i najblizszych.

Sonia94
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Niestety u mnie nadwyżki raczej nie występują. Jak już mam jakież wolne pieniążki to zazwyczaj jadę nad może, które kocham i bez, którego nie mogę żyć. 😀

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Tezauryzuje – wrzucam na konto oszczędnożciowe – moze kiedyż będą potrzebne

ewela4
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Oszczędzam na konto lub wydaje na ciuchy

eliza104
    Member
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

U mnie teraz każda nadwyżka gotówki idzie na dentystę. A tak ogólnie, to zazwyczaj zbieram na wakacje. Raz też odkładaliżmy na remont domu. Więc zależy to głównie od aktualnych potrzeb (no i oczywiżcie mamy pulę oszczędnożci, której w ogóle nie ruszamy).

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co robicie z nadwyżką gotówki?"

Przewiń na górę