• Autor
    Odp.
  • mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

och bosze buster jedno stwierdzenie… żadnych argumentów. Niby głupie pytania zadajemy… no ale to twoje 😆 to naprawde jest the best.
    Gratulacje za bystry umysł 😉 😈

farfalla
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 921
    • Zasłużony

Szkoda mi tych wszystkich facetów którym dopasowuje się stereotypy debili itp. przez takie osoby jak mythbuster. To niesprawiedliwe. A to co tutaj się wypisuje przez założyciela zabawne 😆

Erill
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

E tam.. wszystkich. Trzeba odchodzic indywidualnie do kazdego unikajac uogolnien na podstawie jednostki jak to zrobil zalozyciel tematu.
    Poza tym… kazdy z nas ma tendencje do glupich ZACHOWAN… ktore myslnie przenosi sie na cala osobowosc czlowieka. I najprawdopodobniej zalozycielowi chodzilo w pytaniu o glupie zachowania ale wygodniej bylo ogolnic to na caloksztalt populacji kobiet – sa glupie.
    Wam panowie rowniez zdarzaj sie glupie zachowania a jakos my kobiety jestesmy dalekie od od natychmiastowego wniosku, ze cala wasza populacja jest glupia… a konczy sie na stwierdzeniu, ze albo wasze zachowanie jest glupie albo niezrozumiale..

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

ja na szczężcie nie przyrównuje jednostki do ogółu… każdy jest inny

mythbuster
    Member
    • Odp.: 205
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Szkoda mi tych wszystkich facetów którym dopasowuje się stereotypy debili itp. przez takie osoby jak mythbuster. To niesprawiedliwe. A to co tutaj się wypisuje przez założyciela zabawne 😆

Ja mam wrażenie, że coraz czężciej przypinacie nam etykietki zaniewieżciałych podnóżków i gatunku skazanego na wymarcie. Chyba wolę już być „debilem”.

farfalla
    Member
    • Zasłużony

Widocznie trafiasz na kobiety, które Ci przypinają takie etykietki.

mythbuster
    Member
    • Odp.: 205
    • Zapaleniec

Aż tak źle? Myżlałem, że moja etykietka to „mężczyzna doskonały” albo przynajmniej „cham i gbur”.

farfalla
    Member
    • Zasłużony

Widzę, że jesteż optymistą

moja etykietka to „mężczyzna doskonały”

I realistą

albo przynajmniej „cham i gbur”.

😉 Pozrawiam 😉

Erill
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja mam wrażenie, że coraz czężciej przypinacie nam etykietki zaniewieżciałych podnóżków i gatunku skazanego na wymarcie. Chyba wolę już być „debilem”.

Nastolatki pewnie tak.
    Ale czy o nich mozna mowic kobieta?
    Wspoczuje takiego wyobru.. ale my kobiety jestesmy albo glupie i puste albo jestesmy k*** i sukami..

farfalla
    Member
    • Zasłużony

Bazując na stereotypach do nieczego nigdy nie dojdziemy…. Bo do każdego trzeba podchodzić indywidualnie.
    mythbuster pewnie gdzież wyczytał, że kobiety uważają mężczyzn za

zaniewieżciałych podnóżków i gatunku skazanego na wymarcie

i odrazu przypisał, że My wszystkie kobiety tak myżlimy. A to nie fair.

Erill
    Member
    • Zapaleniec

Nie czepiajmy sie go tak bardo 😉
    On zalewie upraszcza sobie procesy poznawcze przyjmujac wszystko na schematy.. bardzo oszczednie 😛
    To Jego problem jak mu cos mignie kolo nosa przez takie myslenie i uogolnianie. Nie „nawracajmy” go na sile 😉

farfalla
    Member
    • Zasłużony

ja tam siły nie mam zamiaru używać. I z jakiej racji nawracać ? :p heheheh nie mój interes 😉

Erill
    Member
    • Zapaleniec

farfalla.. moja wypowiedz ociekała ironia ;P

Olowek
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 36
    • Bywalec

Z uwagą żledzę tą dyskusję, jest coraz ciekawiej! Jestem pewna, że wypowiedzi naszego „drogiego” autora tego tematu podnoszą ciżnienie krwi jak nie wszystkim kobietom to przynajmniej przeważającej czężci, odpowiedzi są grzeczne i kulturalne a tak naprawdę ociekają jadem! I to mi się podoba! Ile można wyrazić emocji bez wulgaryzmów, podnoszenia głosu a przez umiejętne dobranie włażciwych słów. Uczę się………. :ok:

Becks
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Witam 🙂

Mythbuster widzę dobrze się bawi swą powokacją, a coniektóre kobietki jak owieczki podążają za tą prosta przynętą 😀

Niektóre kobiety, czując siłę w grupie, odczuwają rządzę walki z narodem męskim i oczekują nie tyle szacunku co podporządkowania.

Na forum jest Was grupa 🙂 Ale do rzeczy:

Cieszy fakt, że wiele dziewczyn jasno postawiło kwestię NIE generalizowania. Oczywiżcie, że jest kobieta i mężczyzna i podział ten rozumie każdy nawet największy prostak.
    Co oczywistym nie jest, to fakt, dla którego wciąż usilnie kreujemy cos na wzór płciowego rasizmu.
    Wszyscy jesteżmy ludźmi, każdy człowiek jest inny.
    Myżląc prostolinijnie – kobiety to boginie, które żyją bo są piękne; mężczyzna to troglodyta, potrafiący zaspokoić tylko swe biologiczne potrzeby. Nie zgaszasz się? Wiem że nie, prawidłowe pytanie w tym miejscu postawione to: Dlaczego nie? Dlatego, że Ty masz inne okreżlenia, czy dlatego, że nie mozna generalizować?

Mythbuster – myżlę że duzo szacunku nabrałbyż do dziewczyn tutaj gdybyż poczytał trochę jakież forum homoseksualnych kobiet. Niektóre gotowe są żyć w żwiecie bez mężczyzn; gotowe uwieżyć w „magiczne zapładnianie” – paranoja prawda? Czy z tego powodu uważam les za wroga męskiej czężci tej planety? Nie, dzięki temu wiem, że wszędzie są ludzie i zarówno kobieta i mężczyzna mogą mieć cechy jakich nikt by im nie przypisał i vice-versa.

Więc na pytanie „czy kobiety są głupie” odpowiadać inteligentna osoba nie będzie, bo jest to tylko absurdalna prowokacja.

Chcąc pójżc dalej tokiem mysli kolegi anglisty, zapytałbym:
    „Czy kobiety mogą być głupie”?
    Odpowiem: Tak, tak samo jak każdy inny człowiek.
    Chcąc rozwinąc mysl jeszcze:
    „Czy głupi znaczy gorszy”?
    Nie, z jednego prostego względu. Szacunek uzyskany od drugiej osoby, to efekt szacunku okazanego. Jesli ktoż uważa glupiego za gorszego – nie okazuje mu szacunku. W moim przekonaniu – jesli nie okazujesz komuż szacunku, nie oczekujesz szacunku w zamian, a ponieważ osoba nieszanowana ostatecznie popadnie w kompleksy, w efekcie oznacza tylko tyle, iz nie szanujesz sam/a siebie.

Pozdrawiam 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dlaczego kobiety są głupie?"

Przewiń na górę