• Autor
    Odp.
  • Twoja_Figura
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

A możesz wkleić Twoje materiały a propos zdrowego jedzenia po 18 tej? szczególnie byłaby to rewelacyjna wiadomożć dla osób na diecie;) Poza tym prawdą jest aby ostatni posiłek był spożywany na 2 godziny przed snem i aby był wysokobiałkowy, ale że piszemy nie prawdę, że najlepiej jest zjeżć do 18 tej to macku bym polemizowała…

macek10
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

ale że piszemy nie prawdę, że najlepiej jest zjeżć do 18 tej to macku bym polemizowała…

to moze powiedz czemu bys polemizowala, powiedz co mowi Twoja wiedza i wytlumacz zjawisko jedzenia po 18 jako korzystne co sie dzieje w organizmie ze to takie korzystne? Ja napisalem czemu to jest niekorzystne.

Twoja_Figura
    Member
    • Stały bywalec

Macek Ty chyba nie uważnie czytasz:) Ja napisałam, że bym polemizowała z tym co napisałeż wczeżniej jakoby jedzenie po 18 tej było korzystne.
    A jeżli chodzi o moją wiedzę to myżlę, że jest dożć solidna nie tylko studia ale przede wszystkim praktyka.:)
    I ta teoria mówi, że najlepiej jest spożywać posiłki do godziny 18 tej.

macek10
    Member
    • Zapaleniec

i teoria i praktyka mowi ze jedzenie po 18 jest niekorzystne. Teoria czyli wiedza biochemiczna i praktyka czyli badiania kliniczne.

Twoja_Figura
    Member
    • Stały bywalec

Otóż ja to włażnie napisałam:) a jakby co innego przeczytałam w Twojej wypowiedzi. Widzę, że zaczynasz się denerwować ale nie wiem czym:)

macek10
    Member
    • Zapaleniec

alez ja sie nie denerwuje. sory zle Cie zrozumialem, bo strasznie enigmatycznie napisalas poprzednia wypowiedz 😛

Twoja_Figura
    Member
    • Stały bywalec

Hmmm enigmatycznie;) wiesz jak bywa z kobietami:) czasami pop rostu nas nie rozumiecie haha:)
    Tak czy siak pozdrawiam i chyba warto się wspierać bo cel jest jeden zdrowe, mądre i aktywne odchudzanie, dobrze zaplanowane treningi i prawidłowa suplementacja, przynajmniej to nasz cel:)
    Pozdrawiam
    Podsumowując lepiej jeżć do 18 tej:) Tak jest?

macek10
    Member
    • Zapaleniec

najlepiej to jest tak zeby nie było przerwy miedzy ostatnim posilkiem a sniadaniem wiecej niz 8 godzin, a o ktorej to bedzie to zalezy od danej osoby.

mamuska84
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Ja tez czytałam że ostatni posiłek powinien być zjedzony 2 godziny przed spaniem w książce Moje odchudzanie 🙂 A czemu tak ❓ Jak się kładziesz spać to po prostu nie spalasz tego tylko zamienia się to w tłuszcz i się odkłada przemiana materii jest wtedy powolniejsza 😉

blue moon
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

ja wiem od dietetyka ze po 18 wszystko zamienia sie w tluszcz… ja spala m tluszcz clarinolem cla przed kazdym posilkiem i pije 3 litry wody dziennie.pomaga.

elzbieta
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

a ja pomogłam sobie suplementami i schudłam zobacz strone ************

Twoja_Figura
    Member
    • Stały bywalec

Jednak suplementy są bardzo pomocne w procesie odchudzania, teraz sa tak wysokiej jakożci, ze jest z czego wybierać. Przy odpowiedniej diecie oraz ćwiczeniach zapewniają sukces. Przekonaj sie!

Darn
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

W styczniu miałam do zrzucenia 22 kg.
    Jest czerwiec a mi zostało tylko 5.
    Było ciężko, ale opłacało się.

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653