• Autor
    Odp.
  • Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

normalny facet w szpilkach to dla mnie sprzeczne logicznie, przykro mi

rmaciej1983
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 111
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

normalny facet w szpilkach to dla mnie sprzeczne logicznie, przykro mi

Skąd ten seksizm? Nie chcecie, aby osądzano was według płci. Wiec dlaczego innych tak osądzacie?

Zielonooka
    Member
    • Guru

czy to seksizm? po prostu dla mnie facet, ktory bawi sie w przebieranki nie jeste meski, a tylko tacy faceci mnie interesuja

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Nie będę używać jakichż eufemizmów, powiem krótko: nie podoba mi się Twój styl i Twoje obuwie.
    Myżlisz, że jesteż oryginalny, bo założysz szpileczki? Komu Ty się chcesz podobać? Zadam jescze jedno pytanie, czy jesteż homo?
    Z góry uprzedzam, że nic nie mam do gejów.

rmaciej1983
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Nie będę używać jakichż eufemizmów, powiem krótko: nie podoba mi się Twój styl i Twoje obuwie.
    Myżlisz, że jesteż oryginalny, bo założysz szpileczki? Komu Ty się chcesz podobać? Zadam jescze jedno pytanie, czy jesteż homo?
    Z góry uprzedzam, że nic nie mam do gejów.

Jestem hetero i chcę się podobać sobie. Kobietom też, ale podobanie się sobie zajmuje u mnie pierwsze miejsce.
    „Facet musi być facetem”. A ja czym jestem? Nie życzę sobie, by kwestionowano moją męskożć tylko dlatego, że wybrałem buty na wysokich obcasach.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Jesli podobasz się sobie w szpilkach to znaczy,że masz skrzywiony gust.Mi się nie podobasz.Wogóle to wyglądasz jak kobieta 😆 Nie wiem co chcesz żwiatu udowodnić zakładając szpilki,ale coby to nie było zapewne jest równie nienormalne jak Ty sam 😛 A jak ludzie na Ciebie reaguja na ulicy?Albo panie ekspedientki w sklepie obuwniczym? 😆 Ja zwijałabym sie ze smiechu gdyby facet przy mnie mierzył szpilki 😀
    Nie wiem skąd przekonanie,że szpilki dodają Ci męskożci.Wyglądasz w nich jak pokraka…generalnie ja nie mogę przestac sie żmiać 😆

aaa w zasadzie to liczyłam na zdjęcie w obcisłym uniformie i pelerynie… Oj Szpilmenie,zawiodłam się baaardzo 😆

WarnGirl
    Member
    • Guru

aaaaa

[usunięto_link] wrote:

Nie życzę sobie, by kwestionowano moją męskożć tylko dlatego, że wybrałem buty na wysokich obcasach.

A my nie zyczymy sobie abyż nas obrażał tylko dlatego,że nosimy spodnie,O!

Zielonooka
    Member
    • Guru

jak dla mnie sam w ten sposb zakwestionowales swoja meskosc, bo szpilki to atrybut kobiecosci.

rmaciej1983
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

aaaaa

[usunięto_link] wrote:

Nie życzę sobie, by kwestionowano moją męskożć tylko dlatego, że wybrałem buty na wysokich obcasach.

A my nie zyczymy sobie abyż nas obrażał tylko dlatego,że nosimy spodnie,O!

Będę was obrażał dalej, bo wy nie zasługujecie na normalne traktowanie. Jesteżcie chamskie i ordynarne.

[usunięto_link] wrote:

jak dla mnie sam w ten sposb zakwestionowales swoja meskosc, bo szpilki to atrybut kobiecosci.

A spodnie to atrybut męskożci, więc skoro same kwestionujecie swoją kobiecożć, to musicie mnieć nieźle nas*ane w bani, żeby kwestionować moją męskożć.

Nie kumam was. Czy okreżlenie „babochłopka” jest dla was obraźliwe? To tak samo jak wy odmawiacie mi prawa do bycia męskim. Chyba nie spodziewałyżcie się innej reakcji?

Hegemonia
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

Spodnie atrybutem męskożci? Może pare wieków temu, ale na szczężcie miał miejsce ruch emancypacji kobiet 😉

Nosząc spodnie kwestionujemy swoją kobiecoż? pff…nie bardzo Ci ten argument wyszedł, bo zauważ, że nie nosimy męskich krojów, od dawna konfekcja spodni rozdzielona jest na czężć męską i damską. Zdaje się, że póki co ani Ty, Szpilmenie, ani Twoi szpilkowi koledzy, nie macie aż tak wielkiego wyboru jak my. Może dlatego, że Wasze zapotrzebowanie nadal jest niszowe… Stąd też włażnie reakcja nie tylko kobiet ale i wielu mężczyzn, że facet + damskie (póki co) szpilki to nienajestetyczniejsze połączenie….i przede wszystkim, „dziwaczne”.

Co do tego, kto tu jest ordynarny i chamski – to nawet sobie nie żartuj 😆 Każdy umie czytać, jak narazie w inwektywach, zaczepakch i pseudo teoriach seksistowskich to Ty jakoż wyprzedzasz resztę…

Poza tym powtarzam – chcesz, to noż sobie szpilki, nikt Ci nie broni, żadna kobieta przeciez nie podbiegnie i nie zabierze Ci ich, gdy wyjdziesz na miasto…O ile wychodzisz w nich na miasto na codzień a nie tylko przed własny domek lub na samą „sesję” 😉

Wrzuć sobie coż na odczepnego i zajmij się czymż konstruktywniejszym niż „Zbawianie nas” – raczej żadna z kobiet, które w tym topicu piszą, nie przyzna Ci racji, co do tego, że jesteżmy „nienormalne” bo nosimy spodnie, żadna też raczej nie zaaprobuje tego jak wyglądasz w szpilkach. Skoro czujesz się w nich dobrze i męsko to git, chyba tylko to się liczy? Twoje zdanie na nasz temat obchodzi nas równie mało (a raczej znaczniej mniej) niż Ciebie nasze na Twój 😉 My na szczężcie obracamy się wżród ludzi w pełni akceptujących nasze gusta i nasz styl, wżród ludzi o umysłach wolnych i niezatrutych zabawną zazdrożcią względem naszej kobiecożci. Ty chyba nie masz tyle szczężcia, skoro wciąż ciągniesz swoje wywody…
    Tak więc wszelkich pomyslnożci 😉

WarnGirl
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Będę was obrażał dalej, bo wy nie zasługujecie na normalne traktowanie. Jesteżcie chamskie i ordynarne.

Skoro obrażasz kobiety to żwiadczy to o Twoim braku kultury,to zdecydowanie nie jest męskie.

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

„Facet musi być facetem”. A ja czym jestem? Nie życzę sobie, by kwestionowano moją męskożć tylko dlatego, że wybrałem buty na wysokich obcasach.

Ja niczego nie kwestionuję, tylko zastanawiam się czemu chcesz się wyróżniać? Może wyznajesz zasadę; „Lepsza zła sława niż żadna”?.

Co chcesz zamanifestować swoim ubiorem, szpilkami? Masz jakiż ideał, któremu chciałbyż dorównac?

rmaciej1983
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Spodnie atrybutem męskożci? Może pare wieków temu, ale na szczężcie miał miejsce ruch emancypacji kobiet 😉

Nie kilka wieków temu, ale sto lat temu. Wy emancypacje rozumiecie na swój chory sposób. Uważacie się za poszkodowane. Że to wam należą sie wszystkie przywileje, a mężczyznom figa. Dlaczego? Bo miewacie miesiączki? Bo musicie rodzić dzieci? Dlatego chcecie uchodzić za kogoż z przywilejami?

[usunięto_link] wrote:

Nosząc spodnie kwestionujemy swoją kobiecoż? pff…nie bardzo Ci ten argument wyszedł, bo zauważ, że nie nosimy męskich krojów, od dawna konfekcja spodni rozdzielona jest na czężć męską i damską.

A dlaczego wy łaskawie nie raczycie zauważyć, że na rynku są też męskie szpilki? Bo wtedy straciłybyżcie swoje przywileje, tak? Tylko dzięki tym przywileją czujecie się dowartożciowane. Gdyby nie one, czułybyżcie się przy mężczyznach nikim.

[usunięto_link] wrote:

Zdaje się, że póki co ani Ty, Szpilmenie, ani Twoi szpilkowi koledzy, nie macie aż tak wielkiego wyboru jak my.

Mylisz się. Już teraz mamy. Są kreatorzy mody tacy jak Jean Gultier (ten od męskich spódnic) czy Rui Leonadrez (ten od męskich szpilek). Wystarczy tylko kupić. Pewnie można zamówić przez net.

[usunięto_link] wrote:

Może dlatego, że Wasze zapotrzebowanie nadal jest niszowe… Stąd też włażnie reakcja nie tylko kobiet ale i wielu mężczyzn, że facet + damskie (póki co) szpilki to nienajestetyczniejsze połączenie….i przede wszystkim, „dziwaczne”.

Reakcja wywodząca się z zazdrożci.

[usunięto_link] wrote:

Co do tego, kto tu jest ordynarny i chamski…

…mam rację.

[usunięto_link] wrote:

Poza tym powtarzam – chcesz, to noż sobie szpilki, nikt Ci nie broni, żadna kobieta przeciez nie podbiegnie i nie zabierze Ci ich, gdy wyjdziesz na miasto…O ile wychodzisz w nich na miasto na codzień a nie tylko przed własny domek lub na samą „sesję” 😉

Wychodzę gdzie potrzebuję.

[usunięto_link] wrote:

Wrzuć sobie coż na odczepnego i zajmij się czymż konstruktywniejszym niż „Zbawianie nas” – raczej żadna z kobiet, które w tym topicu piszą, nie przyzna Ci racji, co do tego, że jesteżmy „nienormalne” bo nosimy spodnie, żadna też raczej nie zaaprobuje tego jak wyglądasz w szpilkach.

Możecie sobie pisać, że waszym zdaniem to źle wygląda, ale nie możecie twierdzić, iż jestem niemęski. To żwiadczy o waszej powierzchownożci. Oceniacie ludzi po ubraniach.

[usunięto_link] wrote:

Skoro czujesz się w nich dobrze i męsko to git, chyba tylko to się liczy? Twoje zdanie na nasz temat obchodzi nas równie mało (a raczej znaczniej mniej) niż Ciebie nasze na Twój 😉 My na szczężcie obracamy się wżród ludzi w pełni akceptujących nasze gusta i nasz styl, wżród ludzi o umysłach wolnych i niezatrutych zabawną zazdrożcią względem naszej kobiecożci. Ty chyba nie masz tyle szczężcia, skoro wciąż ciągniesz swoje wywody…
    Tak więc wszelkich pomyslnożci 😉

Byliby wolni, gdyby nie myżleli stereotypami. Tak jak wy. Tyle że w waszych głowach stereotyp kobiety został nieco zachwiany, byżcie mogły czuć się kimż bardziej uprzywilejowanym niż mężczyźni. Bo bez tego, jeszcze raz powtarzam, czułybyżcie się jak żmiecie.
    Pewnie nie chcecie dożyć czasów, kiedy mężczyzn w spódnicach będzie więcej. Załamiecie się wtedy. Wy nie chcecie prawdziwej równożci, tego o czym marzyły pierwsze sufrażystki. Wy chcecie górować nad mężczyznami.

WarnGirl
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Masz jakiż ideał, któremu chciałbyż dorównac?

Taaa chyba Marilyn Monroe 😆 😆 😆

rmaciej1983
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja niczego nie kwestionuję, tylko zastanawiam się czemu chcesz się wyróżniać? Może wyznajesz zasadę; „Lepsza zła sława niż żadna”?.

Co chcesz zamanifestować swoim ubiorem, szpilkami? Masz jakiż ideał, któremu chciałbyż dorównac?

Być sławnym tylko dlatego, że nosi się szpilki? To bzdura. Byłbym drugą Frytką. Nie dopużciłbym do tego. Będę sławny, gdy naprawdę na to zasłużę, gdy coż w życiu osiągnę.
    A zamanifestować nie chcę nic. Dziwne, że w demokratycznym kraju, gdzie mężczyźni są równi kobietom, zadaje się facetowi pytanie co chce zamanifestować nosząc szpilki.
    No… Mam ideał: Einstein.

The topic ‘Facet w SZPILKACH’ is closed to new replies.

Przewiń na górę