• Autor
    Odp.
  • reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Staram się choć raz w tygodniu.ale wychodzi różnie.
    Często zamiast balsamu wybieram olejek

Sofii_666
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Po każdej kąpieli, mam bardzo suchą skórę i nie wytrzymałabym bez balsamu. … najlepszy według mnie jest balsam do ciała z Neutrogeny 🙂 z maliną nordycką – pięknie pachnie!

Melata
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

Ja mam tak samo po każdej kąpieli i to mi w zupełnożci wystarczy. Moim ulubionym balsamem jest Cetaphil MD Dermoprotektor i choć nie ma żadnego zapachu jak to ma większożć balsamów, ale rewelacyjnie nawilża i regeneruje przesuszoną skórę. Nie zawiera żadnych substancji drażniących, czy też uczulających. Można go też stosować na twarz oraz do pielęgnacji małych dzieci, co ja skutecznie praktykuję.

Pamaluk.Sklep_pl
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Dosyć często,a w zasadzie zawsze po kąpieli,czasem używam też masła do ciała o ładnym zapachu,które jest skuteczne. Na dodatkowe nawilżenie skóry warto stosować kolagen jako kosmetyk oraz suplement diety.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Codziennie wieczorem, by skóra była zawsze nawilżona! Czasami są to zwykłe drogeryjne balsamy, a czasami naturalne oleje.

Lapsus
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Nie cierpię żadnych smarowideł, używam ich tylko latem po opalaniu. Mam jednak sposób na nawilżoną skórę – różnego rodzaju olejki do kąpieli lub sól z morza martwego – odpręża i uzupełnia pierwiastki potrzebne organizmowi.

natasz
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Balsamowanie po kąpieli to mój nawyk, skóra powinna być odpowiednio nawilżona, dzięki temu dużo wolniej się starzeje.

Eejsmont
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Smaruje się po każdej kąpieli, bo mam bardzo suchą skórę. Używam głównie balsamu isany z 5,5% mocznika. Latem gdy jest bardzo ciepło stosuje balsam tołpy z amarantusem, bo błyskawicznie się wchłania, a zimną gdy czasem mam bardzo suchą skórę, to smaruje się balsamem z isany z 10% mocznikiem.

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Ja używam balsamy już pod prysznicem,np z Nivea które ma bardzo fajna serię balsamów z dodatkiem miodu,aloesu oraz olejku arganowego to już kwestia gustu. Co ważne są bardzo skuteczne,można stosować także osobno już po kąpieli.

idealnabyc
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

JA smaruje swoje cialo oliwka lub balsamem ale nie mam swojego ulubionego jeszcze.. po kazdej kąpieli uzywam czyli srednio 2razy dziennie

Rebecca05
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Codziennie rano i wieczorem smaruję się balsamem antycellulitowym z Eveline 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak często smarujecie ciało balsamem i jakim?"

Przewiń na górę