- AutorOdp.
- 24 czerwca 2013 at 09:59
Masełko z perfecty teraz. A tej luksji nie widziałąm jeszcze.
30 czerwca 2013 at 13:51Nie używam balsamów wolę zdecydowanie mleczka do ciała .
Stosuję codziennie po kąpieli mleczko z kolekcji świat natury Firmy SORAYA antycellulitowe z olejkiem jojoba, jagodami goji i kofeiną.22 lipca 2013 at 20:34Uwielbiam Cetaphil Dermoprotektor stosuję go codziennie szczególnie w lecie i po opalaniu.
23 lipca 2013 at 08:36Z wartych polecenia przerobiłam już dove (satynowe wykończenie, „kremowy” zapach i piękny połysk), garnier (super nawilża), wszelkie zapachowe z yves rocher. Dużo tego było, nie każdy udany 😉 nakładam zawsze po kąpieli, bez tego swędzi i piecze mnie skóra, więc z brakulaku jestem w stanie wysmarować się chociaż kremem do rąk lub do twarzy. Pieczenie wysuszonej skóry to naprawdę nic miłego 🙁 ktoż z was też tak ma?
Btw któraż z was stosowała już nowy „balsam do ciała pod prysznic” nievea? podobno działa na tej samej zasadzie co odżywka 😀
25 lipca 2013 at 14:42Bardzo fajne jest takie naturalne masło do ciała [usunięto_link], które po podgrzaniu zamienia się w olejek do ciała i super pachnie!
4 listopada 2013 at 18:13W zasadzie powinnyżmy smarować się balsamem zależnie od potrzeb, tak często jak wymaga tego nasza skóra. Ja kupiłam sobie ostatnio balsam malinowy z serii So Pretty Sorayi i staram sie smarować nim rano i wieczorem. Pachnie tak pięknie i tak dobrze nawilża, że rytuał smarowania jest prawdziwa przyjemnożcią, a nie bez znaczenia jest również fakt, że wchłania się błyskawicznie, dzięki czemu bez straty czasu możemy używać go również rano, kiedy zwykle jesteżmy w ostrym niedoczasie 😆
9 lutego 2014 at 12:19[usunięto_link] wrote:
Masełko z perfecty teraz.
Ciekawi mnie jaki zapach przerobiłaż.. Ja włażnie kończę masło kakaowe. Uwielbiam je szczególnie w lecie po opalaniu, ale w zimie tez pozytywnie nastraja. No i te masełka mają dobrą w rozprowadzaniu konsystencję.
10 lutego 2014 at 15:02Ja ostatnio używam balsamu do ciała Nivea i muszę przyznać,że jest skuteczny,ładnie pachnie i skutecznie nawilża. A używam go zawsze po kąpieli.
12 lutego 2014 at 14:36staram się codziennie smarować balsamem, ponieważ mam strasznie suchą skórę ;(
jak się nie posmaruję, to mi się przesusza-> robi się biała, popękana i mogę ją sobie złuszczać wycierając ręcznikiem.Moim ulubionym balsamem jest kokosowy balsam Yves Rocher (w takim dużym słoiczku) 🙂
Nie dożć, że super pachnie to jest bardzo wydajny.
Cenowo, jest drogi w porównaniu z innymi balsamami w drogeriach (np. garnier, soraya).
Ale oni zawsze mają jakież super promocje, teraz np. dają 50 zł rabatu na zakupy [usunięto_link]
więc w takich przypadkach opłaca się go kupić 😀16 lutego 2014 at 13:09staram sie balsamowac codziennie, ale czasem jak wracam z pracy o 22 to zwyczajnie mi sie nie chce :/ mam dosc sucha skore, ciezko mi znalezc cos co dobrze nawilzy. teraz uzywam masla do ciala z bielendy o zapachu wanilii i dobrze sie sprawdza 🙂
wczesniej uzywalam balsamu z Eveline ale totalnie sie nie sprawdzil, cala sie kleilam 🙁
i jeszcze mam pytanie- czy latem powinno sie balsamowac czesciej? zwlaszcza gdy sie opalamy> czy to nie robi roznicy?18 czerwca 2014 at 20:27Nie wiem czy myslalyscie o tym zeby przyjmowac taki suplement jak Collagen od NOBLE HEALTH. Ja odkad zaczelam go przyjmowac moja skora naprawde wyglada bardzo dobrze, jest gladka i jedrna.
3 sierpnia 2014 at 06:46[usunięto_link] wrote:
staram sie balsamowac codziennie, ale czasem jak wracam z pracy o 22 to zwyczajnie mi sie nie chce :/ mam dosc sucha skore, ciezko mi znalezc cos co dobrze nawilzy. teraz uzywam masla do ciala z bielendy o zapachu wanilii i dobrze sie sprawdza 🙂
wczesniej uzywalam balsamu z Eveline ale totalnie sie nie sprawdzil, cala sie kleilam 🙁
i jeszcze mam pytanie- czy latem powinno sie balsamowac czesciej? zwlaszcza gdy sie opalamy> czy to nie robi roznicy?Słońce, słona woda, wiatr i piasek niekorzystnie wpływają na stan skóry, dlatego ważne jest jej włażciwe nawilżenie, włażnie szczególnie latem. By uniknąć przesuszenia, przed opalaniem najleiej stosować kremy nawilżające, a po kąpielach słonecznych kremy natłuszczające. Zrobienie z tego rytuał pomoże zachować lepszą kondycje skóry. Warto codziennie rano i wieczorem nakładać na twarz lekki krem nawilżający, a na resztę ciała balsam lub lotion.
11 sierpnia 2014 at 04:24Z nowej serii perfecty kupiłam sobie masło do ciała pinacolada – zapach super. Dodatkowo ma działanie antycellulitowe, dlatego nie dubluje kremów, tylko po kąpieli na wieczór intensywnie nim nawilżam skórę ciała.
Wygląda tak:
[usunięto_link]
Nakładam grubą wartę, zazwyczaj będąc w bieliźnie, odczekuję chwilę z założeniem ciuchów w tym czasie pielęgnując twarz, i dopiero po wchłonięciu masełka zakładam koszulę nocną. Po prostu daję skórze chwilę czasu na spokojne wchłonięcie masła.11 października 2014 at 20:12Jakiż czas temu kupiłam żel pod prysznic Luksji, mleczko owsiane. Ma przyjemny, niedrażniący zapach. I jeżli zwracacie uwagę na estetykę to opakowanie prezentuje się elegancko. Widziałam, że teraz jest dostępne większe opakowanie z pompką wiec super. Godny polecenia, nawet dla suchej skóry, balsam jest już tylko dodatkiem po kąpieli a nie koniecznożcią.
23 października 2014 at 11:58Bardzo fajną serię balsamów pod prysznic ma Nivea,możemy wybierać z dodatkiem miodu czy mięty,są skuteczne,nie drogie i znakomicie nawilżają,zawsze używam go podczas codziennej pielęgnacji.
- AutorOdp.