- AutorOdp.
- 6 listopada 2011 at 19:22
Dobra poduszka i porządne wietrzenie, mnie się np lepiej zasypia, jak jest tak chłodno w sypialni, czasem piję meliskę taka zaparzona z dwóch torebek;D niekiedy ale to bardzo rzadko sięgam po coż ziołowego na sen.
8 listopada 2011 at 09:37przeżwietlenie nic nowego nie wniosło
zalecone ćwiczenia rehabilitacyjne
no i teraz jestem na etapie szukania materaca
poduszke ortopedyczną też sobie kupiłam i chyba jest lepiej27 sierpnia 2014 at 16:59Aby polepszyć komfort snu warto na krótko przed snem zażyć melatoninę. Jest ona odpowiedzialna za regulację rytmu okołodobowego organizmu. Dzięki jej zażyciu skrócimy czas potrzebny na zażnięcie, a rano obudzimy się rzeźcy i wypoczęci.
Pozdrawiam.
28 sierpnia 2014 at 05:30Ja także słyszałam o tym,że melatonina pomaga na sen,ale osobiżcie nigdy nie próbowałam. Poduszka ortopedyczna to dobry wybór,teraz pozostaje materac,masz już na oku jakiż model czy w dalszym ciągu poszukujesz?
30 sierpnia 2014 at 05:05Warto też zadbać o ogólną higienę snu, czyli tak jak piszecie wygodne łóżko i poduszka, wywietrzenie pokoju, pozbycie się z pokoju zegara i urządzeń, które emitują niebieskie żwiatło a także unikanie kawy w godzinach popołudniowych i dań ciężkostrawnych.
Pozdrawiam.
31 sierpnia 2014 at 18:13Przed snem nie należy pić pobudzających napojów, takich jak kawa czy herbata, nie można się przejadać, najlepiej minimum godzinę przed pójżciem spać nie korzystać z komputera, w Internecie można znaleźć różne techniki relaksacji, które pomagają w zażnięciu, np. wizualizacja.
2 września 2014 at 18:41To wszystko składa się na higienę snu, która jest podstawą w walce z bezsennożci. Tylko dzięki zastosowaniu się do niej można uzyskać długotrwałe efekty.
Pozdrawiam.
3 września 2014 at 15:48Tabletki nasenne, które przepisuje lekarz to zazwyczaj barbiturany. Działają dobrze, jednak wykazują bardzo duże włażciwożci uzależniające. Nie są więc zbyt dobre w leczeniu bezsennożci, raczej powinno się sięgać po nie tylko w nadzwyczajnych sytuacjach.
Pozdrawiam.
7 września 2014 at 15:31Polecam suplement diety Senmax. Nie uzależnia, a ułatwia głęboki sen. Miałam problem ze snem, bo zmieniłam pracę, ale teraz żpię jak dziecko. Serdecznie polecam :)!
7 września 2014 at 15:58A możesz przybliżyć jego skład? Zawiera on melatoninę? Lekarze zgodnie twierdzą, że to ona najlepiej działa w problemach ze snem.
Pozdrawiam.
8 września 2014 at 13:55Akurat moim zdaniem suplementy diety na sen nie są czymż wskazanym,wolałabym faktycznie zadbać o higienę snu i wygodne łóżko czy poduszkę niż łykać tabletki,nie tędy droga.
9 września 2014 at 19:21Oczywiżcie, że to podstawa walki z bezsennożcią. Jednak czasem działania te nie są wystarczające. Wtedy warto zażyć doraźnie tabletkę, ale oczywiżcie taką która nie ma włażciwożci uzależniających.
Pozdrawiam.
10 września 2014 at 19:27Ja n****ętniej stosuję ciepłe mleko na tuż przed pójżciem do łóżka. Dobrze rozgrzewa i szybko zamyka oczy, poza tym lubię mleko 🙂 Z kolei tabletki co prawda pomagają zasnąć, ale z komfortem tego snu podobno jest różnie – czytałam, że niektóre powodują częste, bardzo krótkie wybudzenia podczas snu, których rano nie jesteżmy nawet żwiadome, a jednak dobrze się nie wysypiamy.
14 września 2014 at 14:58Dlatego warto wybierać preparaty, które zawierają same naturalne składniki i poprawiają rytm okołodobowy organizmu. Oczywiżcie, że żrodki farmakologiczne zawsze powinniżmy stosować w ostatecznożci. Jednak czasem, zwykłe utrzymanie higieny snu nie wystarcza.
Pozdrawiam.
14 września 2014 at 19:57Sposobów i specyfików może być duzo.
Ale przede wszystkim warto pamiętac o wywietrzeniu pokoju.
Nie jeżć nic przed snem, można coż obejżeć albo poczytać - AutorOdp.