- AutorOdp.
- 30 lipca 2009 at 14:03
80% społeczeństwa jest zarażona, więc większożć młodych mam i tak ma już wirusa, wtedy trzeba pilnować by nie narażać się na działanie czynników wyzwalających
31 lipca 2009 at 09:37[usunięto_link] wrote:
niestety nie jest, chociaż moim zdaniem być powinno…
No pewnie, że powinno- wiadomo, że niektóre kobiety mogą być nosicielkami wirusa i nawet o tym nie wiedzieć, a opryszczka może wyjżć w trakcie ciąży poraz pierwszy…
3 sierpnia 2009 at 10:35Wniosek taki z tego że skoro już tyle procent społeczeństwa jest zakażona wirusem HSV to można mówić już o epidemii, tak więc nalezy z nią skutecznie walczyć!
4 sierpnia 2009 at 12:02w jakimż stopniu na pewno jest to epidemia, już nie będę pisać swoich przemyżleń opryszczkowych na tle żwińskiej grypy, bo połowa to by mnie pewnie zjadła 😉
więc co do walki to jestem za, ludziom się wydaje, ze to taka błahostka, a niejednokrotnie już tutaj „dowiedziono”, że to poważna sprawa5 sierpnia 2009 at 18:36Przede wszystkim nalezy sobie jasno powiedziec że opryszczka to nie tylko defekt skóry, ale przewlekła i powtarzajaca sie choroba wymagająca farmakologicznego leczenia
6 sierpnia 2009 at 13:10a niestety prawda jest taka, że nawet niektórzy lekarze nie mają tej żwiadomożci
7 sierpnia 2009 at 13:37I wirusowa. Wiosek z tego – zaraźliwa.
13 sierpnia 2009 at 12:57lepiej bym tego nie ujęła… byłam u lekarza i to ja musiałam mu powiedzieć co jest najlepsze… paranoja, żeby pacjent musiał użwiadamiać lekarza
13 sierpnia 2009 at 13:04Niepokojące to co mówicie, szczególnie, że opryszczka jest bardzo niebezpieczną chorobą dla kobiet w ciąży i dla malutkich dzieci…
13 sierpnia 2009 at 13:26no tak, ginekolog to moze i ma jako takie pojecie, ale pewnie o genitalnej raczej niż o wargowej, a mój lekarz ogólny to mnie prawie z nóg zwalił, dobrze, ze miałam jeszcze w książeczce starą receptę to widział, że już brałam heviran i że wiem czym to się je
14 sierpnia 2009 at 17:25U no to dobrze, że chociaż jakoż wybrnełaż i udało ci się dostać receptę:)
21 sierpnia 2009 at 08:57[usunięto_link] wrote:
dajcie spokój pracuje w centrum medycznym i wciąż ktos ma z tym problem, ale jakoż nikt sie nie zastanawia jak się uchronić od opryszczki tylko wszyscy wymyżlają jakież co rusz nowe na rynku mażci na pozbycie się strupka z ust.
Dlatego, że leczenie jest bardziej opłacalne niż zapobieganie- z punktu widzenia koncernów farmaceutycznych!
25 sierpnia 2009 at 15:16Kurczę… Rozprzestrzenianiu HSV to moim zdaniem cieżko zapobiegać, bo jest nim zarażone niemal 3/4 Polaków… Duża grupa nie ma nawet o tym pojęcia, gdyz przechodzi bezobjawowo…
29 sierpnia 2009 at 18:19szybko, to znaczy jak długo brałas?
30 sierpnia 2009 at 22:42ananeczka to ci się udało… Bo z tego co ja wiem to czężć ludzi ma nawet problem z dostaniem recepty od lekarza, a Tobie się w aptece udało…
- AutorOdp.