- AutorOdp.
- 3 lutego 2013 at 08:49
Z chińskiej lubię wszelkie dania z woka, w domu mam i przyrządzanie w oka mgieniu, ryż, sos, przyprawy, mięsko, wszystko na woka i gotowe.
3 lutego 2013 at 15:00[usunięto_link] wrote:
Ja też uwielbiam kuchnię indyjską, zwłaszcza baraninę z różnymi ostrymi sosami, jednak sama chyba nie porwałabym się na jej przyrządzanie w domu. Mam wrażenie, że jest dożć trudna do przyrządzenia. Zwłaszcza, jeżli chodzi o charakterystyczne, bardzo intensywne i ostre przyprawianie. Nie sądzę, żeby udało mi się ugotować coż choćby podobnego do tego, co podają np. w takim Ganseshu:(
Wiesz, bo to też jest kwestia tego, że jak tam w kuchni stoi zawsze Hindus, to ciężko jest „podrobić” to samemu w domu. Oni jednak lepiej „czują” tamtejszą kuchnię, bo się po prostu stamtąd wywodzą… Co nie zmienia faktu, że oczywiżcie samemu też można próbować i jeżli nawet nie takie samo, to i tak z pewnożcią może wyjżć nam coż smacznego 🙂
6 lutego 2013 at 09:23Racja racja, a swoją droga można w sklepach kupić w słoikach z fioletowymi nakrętkami sosy indyjskie i trzeba przyznac, że są żwietne, jak w restauracji indyjskiej 🙂 polecam poszukać
28 lutego 2013 at 22:10Słuchajcie, a czy ktoż z Was moze probował arabską kuchnie ?
Jestem ciekawa Waszych opinii na jej temat. A znacie moze takie własnie restauracje ?1 marca 2013 at 13:26Szczerze mówiąc, to nie potrafię nawet podać przykładu z tej kuchni. Też jestem ciekawa, co się według niej serwuje 😀
19 marca 2013 at 13:38Zdecydowanie kuchnia włoska i japońska. Moje ulubione dania to [usunięto_link], spaghetti i sushi.
31 marca 2013 at 22:44Moja zdecydowanie japońska. Bardzo lubie sushi i w sumie jak tylko mam okazje to własnie zamawiam sobie czy to w restauracji czy do domu.Mam też swoją ulubioną restauracje sushi- w Warszawie Tekeda sushi.
9 kwietnia 2013 at 11:25kuchnia włoska. chociaż lubię też dania np. z kuchni azjatyckiej czy hiszpańskiej, ale jeżli miałabym wybierać jedną – to włażnie włoska.
11 kwietnia 2013 at 08:19Próbowałam wielu kuchni, ale polskie smaki chyba pozostają jako ulubione.
21 kwietnia 2013 at 14:31zdecydowanie włoska, konkretnie makarony pod każdą postacią – szkoda że tak rzadko mam czas na to żeby przyrządzić coż pysznego :/
22 kwietnia 2013 at 17:47Na danie z makaronem, akurat nie trzeba mieć zbyt wiele czasu, naprawdę sama jestem osoba bardzo zapracowana i uwierz mi czasem potrafię uwinąć się w max 15 min:)
23 kwietnia 2013 at 15:32[usunięto_link] wrote:
Na danie z makaronem, akurat nie trzeba mieć zbyt wiele czasu, naprawdę sama jestem osoba bardzo zapracowana i uwierz mi czasem potrafię uwinąć się w max 15 min:)
15 minut? Tak szybko? Też uwielbiam makarony, ale zawsze zajmują mi dużo czasu i później mam sporo zmywania 🙂
23 kwietnia 2013 at 20:20no z makaronem zawsze jest trochę sprzątania, dawaj przepis na szybki makaron 🙂
23 kwietnia 2013 at 20:33[usunięto_link] wrote:
Na danie z makaronem, akurat nie trzeba mieć zbyt wiele czasu, naprawdę sama jestem osoba bardzo zapracowana i uwierz mi czasem potrafię uwinąć się w max 15 min:)
Wow, to może wina braku mojej wprawy w gotowaniu :/ podasz jakiż przepis taki na 15 min 🙂
23 kwietnia 2013 at 20:46wszystko zalezy co będzie w sosie bo makaron można zrobić szybko, ale np. prawdziwy sos boloński to już sporo roboty.
- AutorOdp.