- AutorOdp.
- 21 grudnia 2012 at 09:56
Zdecydowanie hiszpa艅ska 馃檪
Baaaardzo polecam przede wszystkim spr贸bowanie paelli – ry偶u robionego w spos贸b absolutnie genialny. Mo偶na spr贸bowa膰 wersji w miar臋 prawdziwej w hiszpa艅skich knajpkach. Je偶li chodzi o inne potrawy to wszelkie owoce morza, szczeg贸lnie kalmary, mniam 馃槈 Opr贸cz tego tortilla de patatas i najprostszy wynalazek katalo艅ski – pa amb tomaquet – czyli chlebek z wtartym pomidorem, sol膮 i oliw膮. Takie proste, a takie pyszne 馃槈25 grudnia 2012 at 09:54No z kuchni膮 arabsk膮 u nas to kiepsko, faktycznie wychodzi g艂贸wnie kebab.
26 grudnia 2012 at 20:51kurna, dlaczego nie lansowa膰 polsk膮? 馃懣
macie jakie偶 kompleksy?!
28 grudnia 2012 at 08:18Hehe Polska oczywi偶cie tak, ale jak si臋 ma co偶 na co dzie艅 to chce si臋 pozna膰 inne kuchnie, st膮d takie rozbie偶no偶ci :))
28 grudnia 2012 at 14:18Lubi臋 kuchnie polsk膮, ale nie stronie od modyfikowania tradycyjnych potraw i przepis贸w. Eksperymentuje r贸wnie偶 z innymi (w艂osk膮, hiszpa艅sk膮, angielsk膮,chi艅sk膮, hindusk膮 itd). Nie samym schabowym cz艂owiek 偶yje!:D
31 grudnia 2012 at 15:02vajola, a co z hinduskiej robisz? ja ja bardzo lubi臋, mo偶e co偶 podpowiesz fajnego 馃檪
2 stycznia 2013 at 07:27Nic skomplikowanego. Z kuchni hinduskiej same podstawy:) Kurczak w curry, chlebek, zupy i dipy z soczewicy i piero偶ki samosa.
5 stycznia 2013 at 10:14Oo mnie w艂a偶nie interesuj膮 szczeg贸lnie piero偶ki i sosy 馃檪 ah 偶eby samemu tak dobre przyrz膮dzi膰 馃檪
10 stycznia 2013 at 10:50Ja te偶 uwielbiam kuchni臋 indyjsk膮, zw艂aszcza baranin臋 z r贸偶nymi ostrymi sosami, jednak sama chyba nie porwa艂abym si臋 na jej przyrz膮dzanie w domu. Mam wra偶enie, 偶e jest do偶膰 trudna do przyrz膮dzenia. Zw艂aszcza, je偶li chodzi o charakterystyczne, bardzo intensywne i ostre przyprawianie. Nie s膮dz臋, 偶eby uda艂o mi si臋 ugotowa膰 co偶 cho膰by podobnego do tego, co podaj膮 np. w takim Ganseshu:(
23 stycznia 2013 at 07:44Kwestia praktyki 馃檪 magii specjalnej w tym wcale nie ma tak偶e generalnie trzeba spr贸bowa膰, najwa偶niejsze to pozna膰 proporcje przypraw i jeszcze je wszystkie mie膰 馃檪
23 stycznia 2013 at 09:49Oczywi偶cie nasza rodzima Polska. Chocia偶 u Chi艅czyka niekt贸re potrawy bardzo mi smakuj膮. Ale takiego bigosu jak Polacy nie robi nikt, czy cho膰by r贸偶nego rodzaju sosy, kopytka, kluski 偶l膮skie, kapusta z grochem, wow… poezja. Mo偶na by tak wylicza膰 bez ko艅ca. 馃榾
26 stycznia 2013 at 08:08Co do kopytek i klusek r贸偶nego rodzaju to si臋 zgadzam 馃檪 natomiast nasza kuchnia ma jedna wad臋, jest sporo ci臋偶kich potraw, lekk膮 j膮 nazwa膰 nie mo偶na 馃檪
29 stycznia 2013 at 15:00Ja ostatnio mia艂am okazj臋 spr贸bowac kuchni indonezyjskiej i chyba b臋dzie w偶r贸d moich ulubionych 馃檪
30 stycznia 2013 at 08:33Hmm tej chyba nie pr贸bowa艂am, indyjsk膮 lubi臋, ale indonezyjskiej nie pr贸bowa艂am.
31 stycznia 2013 at 01:41Kuchnia w艂oska i chi艅ska 馃檪 No i oczywi偶cie Nasza narodowa Polska najlepsza:)
[usuni臋to_link]
- AutorOdp.