• Autor
    Odp.
  • Hard
    Member
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

w艂oska z pewno偶ci膮!

te偶 Ci臋 kocham 馃槈 co na przyk艂ad? 馃榾

hanna_f
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 48
    • Sta艂y bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

w艂oska z pewno偶ci膮!

no,no..wszelkie makarony, pesto, piccatta, owoce morza, possillipo, a w艂a偶ciwie to wszystko!

Hard
    Member
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

[usuni臋to_link] wrote:

w艂oska z pewno偶ci膮!

no,no..wszelkie makarony, pesto, piccatta, owoce morza, possillipo, a w艂a偶ciwie to wszystko!

hannu偶_f, chyba jednak Tobie oddam serce 馃槈 prze-a-pe-tycz-ne 馃槈
    mam nadziej臋, 偶e znasz si臋 na kiepskim moim humorze 馃榾

PS. hannia, nie wspomnia艂a偶 o porz膮dnej w艂oskiej kawie 馃檮 nad ranem :-

Marcia_D
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Moja to w艂oska (uwielbiam makarony, a szczeg贸lnie zapiekane, ponadto lasagne, pizza … ah a ile to kalorii 馃檨 ale od czasu do czasu daje rad臋:) a poza tym to lubi臋 r贸偶no偶ci i mieszanki – fusion kuchni chi艅skiej i indyjskiej przyk艂膮dowo, ciekawe jedzonko.

hanna_f
    Member
    • Odp.: 48
    • Sta艂y bywalec

a moje serce (a raczej podniebienie) powr贸ci艂o ostatnio do korzeni i zachwyca si臋 kuchni膮 polsk膮. Naprawd臋 wszystkim polecam! 馃檪

pumpkin
    Member
    • Temat贸w: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

A ja kocham kuchni臋 meksyka艅sk膮, ale w wersji 艂agodnej 馃槈 brzmi jak oksymoron, ale mam istnego fio艂a na punkcie tortilli i nachos贸w, a jak doda膰 do tego kukurydz臋, czerwon膮 fasol臋 i papryk臋 to jestem w si贸dmym niebie 馃檪

justy
    Member
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

chyba jestem otwarta na tyle by docenic specja艂y ka偶dego kraju (nawet anglii:)
    uwielbiam japo艅sk膮 za jej lekko偶c i 偶wie偶o偶c, rybki i makarony
    偶r贸dziemnomorsk膮 za sa艂atki i sos pomidorowy, oraz ser
    chi艅sk膮 za ich pierogi i kurczaka w sosie s艂odko-kwa偶nym oraz koriander
    francusk膮 za jej wykwintno偶c i desery
    Tajsk膮 za 偶wie偶e owoce
    i Polsk膮 mojej mamy obiady:)

latarka
    Member
    • Odp.: 8
    • Pocz膮tkuj膮cy

Moja ulubiona jest kuchnia w艂oska i zazwyczaj w jej przygotowaniu korzystam ze strony [usuni臋to_link]

Spopielala
    Member
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Ja chyba najbardziej lubi臋 w艂osk膮 – makarony i pizze rz膮dz膮! 馃檪 opr贸cz tego czasem lubi臋 zje偶膰 co偶 z kuchni indyjskiej, np. krewetki na ostro, mniam 馃檪

Claritas
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Lubi臋 w艂osk膮, ale nie pogardz臋 r贸wnie偶 naszymi polskimi potrawami. Przez patriotyzm regionalny jestem uzale偶niona od kartaczy!

gromadzia3
    Member
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

GRECKA!GRECKA!GRECKA!
    Od czasu jak pojecha艂am z funclub do Grecji – zakocha艂am si臋 w tej kuchni. Pierwsze wakacje mieli偶my all inclusive, bo nie znali偶my tej kuchni. Nast臋pny wyjazd to poprostu raj: na 偶niadania sa艂atki z r贸偶nego rodzaju sa艂at,偶wie偶ych oliwek, kt贸re s膮 zupe艂nie inne od tych ze s艂oika, ser typu feta lub halloumi, sok ze 偶wie偶ych pomara艅czy, na obiad sa艂atki z owoc贸w morza, o偶miorniczki, grillowane bak艂a偶any, na kolacj臋 lamb na r贸偶ne sposoby (owcze mi臋so) i moja ulubiona musaka – zapiekanka z bak艂a偶anem i mi臋sem mielonym.
    Mam 偶wiadomo偶膰, 偶e to si臋 mo偶e zmieni膰 – w tym roku jedziemy do Turcji. Je偶li b臋dzie tak wspaniale jak Grecji to znowu co偶 dodam do moich kulinarnych upodoba艅.

latarka
    Member
    • Odp.: 8
    • Pocz膮tkuj膮cy

Jestem wszystko偶erna. Lubi臋 ka偶d膮 kuchni臋. W zwi膮zku z tym postanowi艂am pisac [usuni臋to_link]

kropka87
    Member
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

jak dla mnie zdecydowanie w艂oska kuchnia rz膮dzi! nie do偶膰, 偶e pyszna, to jeszcze taka 艂atwa do przygotowania 馃檪

Rencia
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

U nas ulubion膮 na wyj偶cie rodzink膮 jest indyjska 馃檪 wprost uwielbiamy j膮 馃檪

PachnacaAzalia
    Member
    • Odp.: 62
    • Sta艂y bywalec

Ja lubi臋 kuchni臋 w艂osk膮 (makarony!), meksyka艅sk膮 (na ostro) i orientaln膮.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Jaka jest Wasza ulubiona kuchnia?"

Przewi艅 na g贸r臋