- AutorOdp.
- 27 kwietnia 2012 at 00:59
@PachnącaAzalia wrote:
Ja lubię kuchnię włoską (makarony!), meksykańską (na ostro) i orientalną.
PachnącaAzalko, czuję, że się wcale nie różnimy 😉
zapraszam na gulasz 😀 mój całkiem autorski, cooo? 😉 przyjdziesz? 🙄
2 maja 2012 at 09:13Ja bardzo lubię kuchnię tajską 🙂 oraz inne kuchnie orientalne 🙂
7 maja 2012 at 11:16Mi, oczywiżcie prócz kuchni polskie, ostatnio bardzo odpowiada kuchnia chińska. Tylko przepisów mało, a jak są to rzeczy nie ma u nas w sklepie 🙁
4 lipca 2012 at 07:13[usunięto_link] wrote:
Jaka jest Wasza ulubiona kuchnia?Bo moja to przede wszystkim POLSKAAA 😆 i wloska. 😆 8) Uwielbiam spaghettii!
A WY?? 😆 Jesli macie fajny ,prosty sposob na dobre spaghetti i sos(nie mowie o gotowych) to napiszcie rowniez prosze. 😉
Zdecydowania Polska, ale ta, w której wykorzystuje się typowo letnie potrawy i sezonowe owoce i warzywa, mizerię, leczo, żwieże surówki, truskawkowe koktajle.
13 lipca 2012 at 07:38Czeżć,
ja mogę powiedzieć to samo polska kuchnia, jednakże momentami jest ona „zbyt ciężka”. Szczególnie ta żląska (pochodzę ze żląska). Jednak ostatnio kuchnia żródziemnomorska mnie zainteresowała oraz kuchnia chińska. Moim problemem jest około 10 kg nadwagi obecnie, możecie mi powiedzieć, jaka kuchnia jest najlepsza? Zastanawiałam się nad dietą, ale rozważam też zmianę stylu odżywania bez forsowania się i głodówek. Oczywiżcie z aktywnym połączeniu ze sportem. Może jakież książki mi polecicie?
Malakostka
30 września 2012 at 11:19Dla mnie najlepsza – moja własna, pokombinowana 😀 Mam w domu sporo książek, z różnych stron żwiata, czerpię z każdej „coż”. DLa mnie ważne jest by było syto i zdrowo.
2 października 2012 at 07:07Oo, widzę, że znalazło się tu trochę miłożniczek kuchni indyjskiej, dołączam do Was! I przyznam szczerze, że to bardzo żwieże zauroczenie, bo gdyby impreza firmowa w takiej włażnie restauracji, nie wpadłabym nawet na to, że takie dania mogłyby mi smakować. No ale po wieczorze w Ganeshu w Wa-wie pokochałam takie smaki, o jakich istnieniu nawet wczeżniej nie wiedziałam 😉 Zawsze byłam wstrzemięźliwa jeżli chodzi o kuchnię orientalną, trzymałam się raczej dań tradycyjnych, czasem zdarzyło mi się pójżć do włoskiej restauracji czy na sushi, do którego też długo się przekonywałam. Ale na Wilczą teraz wracam często, a nawet zakupiłam książkę Anand Anjum Indian Food Made Easy “ pełna oryginalnych, i co dla mnie ważne ŁATWYCH przepisów, bo kucharką roku to ja raczej nie jestem 😛
2 października 2012 at 15:24Ostatnio robiłam sałatkę według tego przepisu [usunięto_link] Wyszło całkiem, całkiem. Polecam, fajne nietypowe połączenia, warte spróbowania.
polkamala110 października 2012 at 12:26Szczerze powiedziawszy jakbym miała się zdecydowac na jeden rodzaj kuchni- nie byłabym w stanie, łatwiej chyba powiedzieć jakiej kuchni nie lubię, tudziez jakich składników. Warto próbować wszystkiego po trochu 🙂
6 listopada 2012 at 16:24kuchnia polska jest niezastąpiona
8 listopada 2012 at 10:03Ach, moje ostatnie odkrycie – falafle! To chyba arabska kuchnia, prawda?
27 listopada 2012 at 09:53Falafel kojarzy mi się z kuchnią włażnie arabska,turecka … coż takiego 🙂 moja ulubiona to indyjska obecnie 🙂
27 listopada 2012 at 13:32No, mnie też się tak kojarzy 🙂 Ale strasznie trudno spotkać falafle :/
16 grudnia 2012 at 08:45A jak się zapatrujecie na kuchnie orientalne np. chińską, tajską itp ??
17 grudnia 2012 at 10:24Ja bym chciała spróbować takiej naprawdę arabskiej, ale u nas to chyba tylko równoznaczne z kebabem ;P
- AutorOdp.