• Autor
    Odp.
  • Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Też studiuję m.in. filologię i uważam, że to jak przedłużenie liceum. Ci, którzy nabyli wiedzę wczeżniej na pewno lepiej sobie radzą od tych, którym „udało się” zdać maturę na tyle %, żeby wystarczyło na dostanie się na studia.

Niuszka86
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 262
    • Zapaleniec

no dobrze, niech będzie.Zależy jeszcze jaką filologię i gdzie się studiuje.
    Ale na temat proszę!

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

I jeszcze zależy od tego KTO studiuje. 🙂

Niuszka86
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

I jeszcze zależy od tego KTO studiuje. 🙂

Dokładnie.Troszkę nieprzyjemnie sie tu zrobiło.Czuje sie jak debil chociaż ze swoich wyników jestem zadowolana(już dorabiam sobie tłumacząc firmową korespondencję), a z kierunku studiów tymbardziej.Uważam że aby wyszkolić się na tłumacza(dobrego tłumacza!) naprawdę trzeba włożyć dużo wysiłku, i na pewno nie przychodzi to łatwo.To jest moje zdanie.

Niuszka86
    Member
    • Zapaleniec

Mnie też nie oszczędza, naprawdę.Ale pewnego dnia zrozumiałam że życie jest za krótkie i nie warto oglądać się wstecz tylko uparcie iżć do przodu.Nauczyłam się cieszyć z najdrobniejszych nawet rzeczy.Dzisiaj jesteżmy jutro już nas może nie być i tak na prawdę nie liczy się mieć tylko być.Kiedyż wszystkie, największe nawet problemy zbłękitnieją.
    Zawsze gdy jest mi źle słucham Staszka Soyki „Cud niepamięci”, pomaga 🙂

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

pervati nikt ni8e jest glabem nawet ten co dostanie 3 i ni8e obrazaj bo sama Jestes glabem, dla naas wszytskich i nie wymadrzaj sie bo za bardzo się puszysz, wupchaj się kobieto z Twoimi głupimi docinkami sama Jestes glabem i zawsze nim byłas !!!! nawet jak dostajesz 5.00 :P:P:P:P

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Przestancie sie klucic.
    Ja wiem ze denerwuja Was jej wypowiedzi, ale ona(parvati) tylko powiedziala ze lubi sesje. Spoko skoro lubi to lubi. A ze uwaza osoby majace srednia ponizej 4,5 za glabow to jej sprawa i swiadczy o niej. Nie nazywajcie jej glabem. Same nie lubicie jak ona kogos tak nazywa.
    Dla mnie na tym forum nikt glabem nie jest. I przestanmy w kazdym prawie watku prowadzic wojne wszyscy kontra parvati. Bo to jest debilizm.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@mrówka wrote:

pervati nikt ni8e jest glabem nawet ten co dostanie 3 i ni8e obrazaj bo sama Jestes glabem, dla naas wszytskich i nie wymadrzaj sie bo za bardzo się puszysz, wupchaj się kobieto z Twoimi głupimi docinkami sama Jestes glabem i zawsze nim byłas !!!! nawet jak dostajesz 5.00 :P:P:P:P

zenada…

magdulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

@mrówka wrote:

zenada…

w tym wypadku tak 😕 poczułam sie jak w gromadzie zuchowej albo w przedszkolu( ten sam pion wiekowy 😉 )

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

przepraszam Ona moze nazywac kazdego glabem a ja nie? nazwalam ja tak jak ona nazywa ludzi i pervati to Ty dla mnie Jestes zenujaca

magdulka
    Member
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

mrówka w tym wypadku to ty wypadasz żenująco, bo bawisz „kto się przezywa ten sie tak nazywa” litożci wiem, że bycie głąbem jest nie fajne, ale przezywanie i wyzywanie tym bardziej…

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

@mrówka wrote:

przepraszam Ona moze nazywac kazdego glabem a ja nie? nazwalam ja tak jak ona nazywa ludzi i pervati to Ty dla mnie Jestes zenujaca

pArvati.

Niuszka86
    Member
    • Zapaleniec

zakładając ten wątek nawet nie przypuszczałam że wywiąże się z niego taka bezsensowna wymiana zdań i licytacja kto studiuje na lepszym kierunku i kto jest mądrzejszy.
    Szanowna Parvati, jak najbardziej możesz być z siebie dumna, masz do tego żwięte prawo i rację.To że studiujesz na dwóch kierunkach i jeszcze jesteż w stanie połączyć je z pracą zasługuje na podziw i szacunek.Ale po tym co napisałaż o tym głąbie itd, i po tym jak przeczytałam kilka innych Twoich wypowiedzi, niestety tego szacunku do ciebie nie mam(został mimo wszystko tylko podziw :D)
    Puszenie się i wynoszenie ponad innych ludzi,którzy może nie mają takich uzdolnień jak Ty,ale za to na pewno mnóstwo innych zalet – uważam za wysoce niestosowne,jest to przejaw jakiegoż niezrozumiałego dla mnie egoizmu i ignorancji.
    Nie rozumiem tego wogóle i jestem zniesmaczona.

Jasia
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

a od którego zaczynacie sesje? I ile egzaminów w tym semestrze was czeka? 😉

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

od 18.01 chyba z 7, ale ja mam projekty do tego na oddanie oprócz egzaminów.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kobiety- studentki łączmy się w cierpieniu:P"

Przewiń na górę