- AutorOdp.
- 5 grudnia 2012 at 13:46
Może aż tak mną żadna książka nie wstrząsnęła, ale było kilka, które mnie zaszokowały, oburzyły, wzbudziły jakież silne emocje. Wżród nich jest między innymi pięknie napisany, lecz nieznający zahamowań jeżeli chodzi o brutalnożć i naturalizm opisów, „Malowany ptak” Jerzego Kosińskiego. Krwawe mordy i brutalne gwałty są tu na porządku dziennym.
22 maja 2013 at 09:37Chata, Portret Doryana Graya, stowarzyszeni umarłych poetów- zawsze będę do nich wracać!
18 marca 2015 at 21:47Nędznicy i Katedra Marii Panny w Paryżu, obie Wiktora Hugo…
21 marca 2015 at 21:29Nędznicy mnie poruszyły, ale czy wstrząsnęły? Chyba nie ma takiej książki.
24 marca 2015 at 23:52[usunięto_link] wrote:
Nędznicy i Katedra Marii Panny w Paryżu, obie Wiktora Hugo…
muszę Ci, Kochanie przyznać, że mną też tak , jak Tobą 😕
@EmilStiepen wrote:
Nędznicy mnie poruszyły, ale czy wstrząsnęły?
mną poruszyły, gdy miałem 17-e. A w 21 roku prawie wstrząsnęły… chyba 😉
@EmilStiepen wrote:
Chyba nie ma takiej książki.
oj, chyba kokietujesz :- zawsze się coż znajdzie 😛
ja polecam Dzienniczek żw. Siostry Faustynki (Helenki Kowalskiej) -=
wprost cuuudo > o Miłosierdziu Bożym > wow! każdy by chciał! co nie?! :ok:25 marca 2015 at 14:27Zdecydowanie „Malowany ptak” Kosińskiego.
17 maja 2015 at 20:12Pod mocnym aniołem Pilcha, ksiązka o alkoholizmie, ale nico inaczej niż ten problem jest powszechnie znany
8 lipca 2015 at 19:32Ja nie mogłam się otrząsnąć po książce ” Mama kazała mi chorować” i „kwiaty na poddaszu”. PIęknie napisane ale naprawdę ciężkie książki zwłaszcza dla ludzi wrażliwych .
13 lipca 2015 at 13:34A ja napiszę o bardzo ważnej książce która pamiętam ze swoich nastoletnich lat. Jako nastolatka byłam strasznie egzaltowana i przekonana o swojej niebywałej inteligencji, wszystkich musiało to strasznie a do sprowadzenie mnie na ziemię wystarczyła jedna książka – 'Wilk Stepowy’.
23 lipca 2015 at 17:17pamiętnik narkomanki bardzo wstrząsająca książka
6 sierpnia 2015 at 13:03encyklopedia zwierząt;) kiedyż spadla mi na głowe i trzy dni nie mogłam się otrząsnąć tak mi się kręciło
30 listopada 2017 at 18:32Prawdę mówiąc sporo takich było. Uważam, że dobra książka zdecydowanie lepiej buduje emocje niż film. Teraz czytam „Teatr Złoczyńców”, który jest w klimacie trochę kryminału, ale bardzo psychologicznego. Totalnie zaskakuje.
18 czerwca 2018 at 13:38„Sprzedane przez ojca” to wstrząsająca i niezwykle wzruszająca historia angielskich nastolatek sprzedanych do Jemenu i wydanych za mąż przez ojca Jemeńczyka. Ojciec przekonywał dziewczyny, że spędzą w Jemenie wspaniałe wakacje, miały poznać rodzinę ojca , swoich kuzynów, ciotki, wujków, opalać się na ciepłych plażach i jeździć na wielbłądach. Obie siostry wierzyły,że czeka ich wspaniała, egzotyczna przygoda , która stała się ośmioletnim więzieniem pełnym bólu i wielu poniżeń. Tam usłyszą, że są już mężatkami.
22 czerwca 2018 at 08:52Dymy nad Birkenu – straszna. Przeczytałam do końca, ale nie wiem czy kiedykolwiek do niej wrócę…
6 listopada 2018 at 16:48Everest, jeśli chodzi o wstrząs.
Pierwszy róg, jeśli chodzi z kolei o książkę z kategorii fantastyki, ale pod kątem jakości tekstu, który myślę, że w perspektywie czasu dorówna Tolkienowi.
- AutorOdp.