- AutorOdp.
- 29 czerwca 2014 at 23:57
Dokładnie, tylko tak jak wczeżniej wspomniano o tym, że większożć kobiet ma problem z przyswajaniem, więc każda z nas jest objęta dużym ryzykiem. Takie badanie, czy ma się ten defekt jest bardzo drogie i trzeba czekać dożć długo na wynik, dlatego lepiej od razu dostarczać dziecku pewną i odpowiednią ilożć kwasu.
3 lipca 2014 at 09:03[usunięto_link] wrote:
Natomiast widzę, że większożć matek dobrze kojarzy preparaty prealenu szczególnie w czasie przeziębienia.
Najlepsza to chyba jest włażnie metoda prób i błędów, w końcu trafi się na coż dobrego dla siebie. Grunt to zacząć przyjmować już w momencie planowania dziecka (o ile takowy jest…;p) hehe, także tego… Dodam tylko, że jednak lepiej późno, niż wcale 🙂
A jeżli chodzi o preparaty wyżej wspomnianej firmy, to widzę, że znowu coż nowego się pojawiło z ich serii15 lipca 2014 at 11:45Dokładnie, kwas foliowy powinien być brany jeszcze przed zajżciem w ciążę. Przy wyborze odpowiedniego produktu należy przede wszystkim zwrócić uwagę na jego przyswajalnożć. Godna polecenia jest multiwitamina Multicode, która gwarantuje wysoką biodostępnożć zawartego w niej kwasu foliowego. Przy okazji wzmacniamy nasz organizm innymi witaminami.
31 lipca 2014 at 17:19[usunięto_link] wrote:
A jeżli chodzi o preparaty wyżej wspomnianej firmy, to widzę, że znowu coż nowego się pojawiło z ich serii
A co i na co ?
1 sierpnia 2014 at 04:21A słyszałyżcie o prenalenie laktacja?? Ja miałam całą serię bo się straszliwie rozchorowałam w ciąży, ale tego nie znam, więc pewnie nie było za moich czasów 😛
19 sierpnia 2014 at 16:49nie słyszałam, ale muszę się zagłębić w temat, bo karmię od 3 miesięcy i już zaczynają mi lecieć włosy z głowy :/ przydałyby się jakież witaminy, powiesz coż więcej?
30 września 2014 at 14:21[usunięto_link] wrote:
nie słyszałam, ale muszę się zagłębić w temat, bo karmię od 3 miesięcy i już zaczynają mi lecieć włosy z głowy :/ przydałyby się jakież witaminy, powiesz coż więcej?
On jest przystosowany dla kobiet po prodzie bo prócz witamin i minerałów zawiera bakterie kwasu mlekowego.
30 września 2014 at 15:46A takie bakterie kwasu mlekowego jakie mają zadanie? czemu mają służyć?
4 listopada 2014 at 18:36wg mnie to kobieta, ktora planuje ciaze, ktora jest w ciazy dodatkowo powinna zaopatrzec sie w zbior witamin nie tylko kwas foliowy. Przyklad juz wczesniej padl – prenalen multivit+DHA. Zawiera nie tylko wiatminy, ale i wlasnie takze miedzy innymi kwasy omega 3.
14 listopada 2014 at 00:17A czy zawiera metafolinę? Gdyż tak jak wczeżniej wspomniałam, sam kwas nie jest przyswajalny przez połowę kobiet, ze względu na posiadanie defektu enzymatycznego. Więc sam kwas może po prostu nic nie dać ;/
27 grudnia 2014 at 15:26Foliany dostarcza sobie kazdy czlowiek, a kwas foliowy tez jest znany w postaci witaminy m.in. B9. Mysle, ze naukowcy tak stworzyli suplementy, zeby zaden ze skladnikow nie kolidowal ze soba.
W chlanianiu kwasu foliowego oraz magnezu pomaga np witamina B6, ktora jest zawarta w Prenalenie, wiec nie trzeba sie zaopatrzac w metafoline. Osobiscie nie wierze w zadne udziwnianie, raczej jestem za sprawdzonymi witaminami, ktore sa bezpieczne i nikomu nie zaszkodzily.9 listopada 2017 at 18:08Folik to lek, więc między innymi dlatego najbardziej ufam właśnie jemu, bo wiem, że biorę witaminę, która przechodzi wszystkie wymagana badania i jest pod ciągłym nadzore – a w ciąży takie rzeczy są bardzo istotne.
28 marca 2018 at 12:19Ja od początku ciąży brałam mollers mama, ma dużo folianów wiec już kwasu foliowego nie brałam, z resztą nic więcej nie musiałam łykać, bo ma też witd3, omega-3, żelazo, magnez, B6 i jod.
30 marca 2018 at 10:59A powiedz czy one nie pachną rybą? Bo kupiłam ostatnio jakieś z omega3 i nie jestem w stanie ich brać, bo bardzo mi nasilają mdłości przez ten zapach 🙁
12 kwietnia 2018 at 22:20jak szuksz takich które nie pachna rybą to spróbj mama dha premium, mi się po nich rybą nie odbijało i skład mają świetny, wszystkich tych składników sporo i kwasu foliwego, a dha to chyba mają najwięcej z tych suplementów dla koiet w ciązy
- AutorOdp.