- AutorOdp.
- 24 kwietnia 2018 at 12:30
Dorota123 w ogóle nie odbijają się rybą, mollersa to pierwsze witaminy, które jestem w stanie w całości połknąć. Bo tak to zawsze omijałam te z dha, bo tak mi się to odbijało.
11 maja 2018 at 16:42mery próbowałaś mama dha premium, ja się po nich czuąlm bardzo dobrze, nie odbijały się rybą i jednak mają lepszy skład, więcej dha, magnezu i kwasu foliowego, ne będziesz musiała brac nic dodatkowego
14 maja 2018 at 12:31Ja świadomie wybrałam te mollersa, są rekomendowane przez PTG wiec skład na pewno mają dobry, no i mają dodatkowo żelazo – ja muszę je suplementować, bo inaczej anemia murowana.
24 czerwca 2018 at 19:03Żelazo trzeba koniecznie skonsultować z ginekologiem po zrobieniu badań, nie jest wskazan jeśli nie ma anemii, dlatego ja szukalam witamin bez żelaza, a też dosyć łatwo żelazo w jedzeniu przyjać, te w tabletkach często powoduje zaparcia
23 lipca 2018 at 13:41Te 30mg żelaza, jakie jest w witaminach Mollersa, zaparć na pewno nie wywoła. Nawet moje dziecko jak miało anemię, tyle musiało brać. Z resztą, mój lekarz sam zalecił, bym brała te witaminy, przynajmniej nie ma u mnie ryzyka anemii.
29 sierpnia 2018 at 19:41to jaki jest sens w ogóle brać tak śladową ilość żelaza? Chyba tylko po to dali żeby udawało że jest, przy anemii to i tak na niewiele się zda
30 sierpnia 2018 at 17:55To nie jest śladowa ilość, tylko bezpieczna i profilaktyczna. Tyle zaleca i WHO i nasze PTG. I są badania, że przyjmowanie takiej dawki żelaza od początku ciąży pomaga uniknąć anemii na jej dalszym etapie.
19 października 2018 at 15:47Według mnie [usunięto_link] aktualnie jest najważniejszym czynnikiem podczas jesiennej pory 🙂
24 lutego 2019 at 22:58Ja kupiłam mama DHA, bardzo dobry skład, miałam świetne wyniki, dziecko zdrowe. Czego chcieć więcej. Aaa… no i nie mają żadnego rybiego smaku czy zapachu.
22 lipca 2019 at 18:47Jeśli chodzi o kwas foliowy i inne witaminy to ja podczas ciąży brałam tabletki z Naturell. Kwas foliowy – Folian i kwasy omega 3 1000. Produkty tej firmy jak dla mnie mają najlepszy skład
29 lipca 2019 at 09:52A czy są witaminy dla karmiących mam??dostałam zalecenie od lekarza, abym zaczęła coś brać, ale nie wiem, czy takie typowe suplementy są odpowiednie dla karmiących, czy też są jakieś specjalne…
6 sierpnia 2019 at 17:50Ja brałam podczas karmienia te same witaminy, które brałam w ciąży – mama dha premiun, bo jak najbardziej mają odpowiednie składniki dla mam karmiących. Popytaj o nie w aptece, mają, fajny , krótki ale za to bardzo dobry skład.
21 sierpnia 2019 at 19:07pytałam się w aptece i okazało się, że jednak są jakieś witaminy dla karmiących, ale ich cena to mnie przeraziła… zaczęłam brać środki na laktację z witaminami i jest ok:)a jak przestanę karmić piersią, to wrócę do moich witamin:)
12 września 2019 at 12:15Witaminy dla karmiących to normalne. Przecież dzieci też potrzebują zdrowia.
28 listopada 2019 at 18:01Można brać te same, co w ciąży, mi tak położna zalecała na wizycie patronażowej po porodzie. Więc ja dalej po prostu brałam mama DHA premium, mają świetny skład, kwas foliowy, DHA, witaminę D, magnez i jod, czyli wszystko, co niezbędne w ciąży i podczas karmienia
- AutorOdp.