Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 90 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    mery
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

Dorota123 w ogóle nie odbijają się rybą, mollersa to pierwsze witaminy, które jestem w stanie w całości połknąć. Bo tak to zawsze omijałam te z dha, bo tak mi się to odbijało.

leksis02
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 16
    • Bywalec

mery próbowałaś mama dha premium, ja się po nich czuąlm bardzo dobrze, nie odbijały się rybą i jednak mają lepszy skład, więcej dha, magnezu i kwasu foliowego, ne będziesz musiała brac nic dodatkowego

mery
    Członek
    • Zapaleniec

Ja świadomie wybrałam te mollersa, są rekomendowane przez PTG wiec skład na pewno mają dobry, no i mają dodatkowo żelazo – ja muszę je suplementować, bo inaczej anemia murowana.

Mariola Obszańska
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Żelazo trzeba koniecznie skonsultować z ginekologiem po zrobieniu badań, nie jest wskazan jeśli nie ma anemii, dlatego ja szukalam witamin bez żelaza, a też dosyć łatwo żelazo w jedzeniu przyjać, te w tabletkach często powoduje zaparcia

mery
    Członek
    • Zapaleniec

Te 30mg żelaza, jakie jest w witaminach Mollersa, zaparć na pewno nie wywoła. Nawet moje dziecko jak miało anemię, tyle musiało brać. Z resztą, mój lekarz sam zalecił, bym brała te witaminy, przynajmniej nie ma u mnie ryzyka anemii.

leksis02
    Członek
    • Odp.: 16
    • Bywalec

to jaki jest sens w ogóle brać tak śladową ilość żelaza? Chyba tylko po to dali żeby udawało że jest, przy anemii to i tak na niewiele się zda

mery
    Członek
    • Zapaleniec

To nie jest śladowa ilość, tylko bezpieczna i profilaktyczna. Tyle zaleca i WHO i nasze PTG. I są badania, że przyjmowanie takiej dawki żelaza od początku ciąży pomaga uniknąć anemii na jej dalszym etapie.

zdrowotna30
    Członek
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Według mnie potas aktualnie jest najważniejszym czynnikiem podczas jesiennej pory 🙂

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Ja kupiłam mama DHA, bardzo dobry skład, miałam świetne wyniki, dziecko zdrowe. Czego chcieć więcej. Aaa… no i nie mają żadnego rybiego smaku czy zapachu.

hortensja
    Uczestnik
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Jeśli chodzi o kwas foliowy i inne witaminy to ja podczas ciąży brałam tabletki z Naturell. Kwas foliowy – Folian i kwasy omega 3 1000. Produkty tej firmy jak dla mnie mają najlepszy skład

anuleczkaaaa
    Uczestnik
    • Odp.: 4
    • Początkujący

A czy są witaminy dla karmiących mam??dostałam zalecenie od lekarza, abym zaczęła coś brać, ale nie wiem, czy takie typowe suplementy są odpowiednie dla karmiących, czy też są jakieś specjalne…

malika
    Uczestnik
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

Ja brałam podczas karmienia te same witaminy, które brałam w ciąży – mama dha premiun, bo jak najbardziej mają odpowiednie składniki dla mam karmiących. Popytaj o nie w aptece, mają, fajny , krótki ale za to  bardzo dobry skład.

anuleczkaaaa
    Uczestnik
    • Odp.: 4
    • Początkujący

pytałam się w aptece i okazało się, że jednak są jakieś witaminy dla karmiących, ale ich cena to mnie przeraziła… zaczęłam brać środki na laktację z witaminami i jest ok:)a jak przestanę karmić piersią, to wrócę do moich witamin:)

wicia
    Uczestnik
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Witaminy dla karmiących to normalne. Przecież dzieci też potrzebują zdrowia.

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Można brać te same, co w ciąży, mi tak położna zalecała na wizycie patronażowej po porodzie. Więc ja dalej po prostu brałam mama DHA premium, mają świetny skład, kwas foliowy, DHA, witaminę D, magnez i jod, czyli wszystko, co niezbędne w ciąży i podczas karmienia

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 90 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę