- AutorOdp.
- 23 lipca 2014 at 22:25
Jeżli ktoż pracuje w centrum dużego miasta to po co mu domek w zacisznej okolicy, dajmy na to 30 km od tego miasta, skoro co dzień będzie stał sporą ilożć czasu w korkach ? Ja mieszkam w domku z ogródkiem na wsi, 20 km od miasta, ale na szczężcie nie muszę dojeżdżać do pracy do miasta.
Co do cen, to wiadomo, że kawalerka w W-wie kosztuje więcej niż dom na prowincji, także cena zależy od położenia. Obecnie można wybudować energooszczędny dom, którego koszty eksploatacji nie będę dużo wyższe niż mieszkania. Tyle, że jak pisałem, tą naturę i żwieże powietrze trochę popsuje spędzanie kilku godzin w aucie podczas dojazdów do pracy w mieżcie.
24 lipca 2014 at 19:10Dom moim zdaniem,
29 lipca 2014 at 06:42Dom zdecydowanie. Masz większą swobodę i niezależnożć.
11 września 2014 at 12:19Pomieszkałam trochę w bloku i zdecydowanie wolę domek.
Może więcej do zrobienia, ale za to jaki komfort 😉2 października 2014 at 11:13Na stare lata wolałabym mieszkać z domu, ale aktualnie rozglądam się za własnym mieszkaniem – bo 1. w Warszawie mam dobrą komunikację i dojadę wszędzie bez problemu, a 2. nie chcę pożwięcać za dużo czasu na dojazdy do pracy. Włażnie prowadzę wstępne rozmowy z deweloperem Dozbud. Mają fajne, niedrogie mieszkania w Ząbkach i co mnie zdziwiło, nawet na wynajem. Początkowo chciałam wynająć u nich bo się bardziej opłaca niż u osoby prywatnej, ale stwierdzilam, że może jednak warto pomyżleć już o czymż własnym 🙂
9 października 2014 at 10:57najlepiej dom w cenie mieszkania 😉 a takie rzeczy tylko od deweloperów i na granicy warszawy.
i żeby nie było! uważam że inwestycja w mieszkanie to dobry pomysł którzy bardzo szybko się zwraca.11 października 2014 at 19:55Ja jestem za domem, mam przynajmniej na własnożć.
23 października 2014 at 13:55[usunięto_link] wrote:
Mieszkałam przez wiele lat w mieszkaniu i moim zdaniem dom jest jednak lepszy. Marzy mie się jakiż maly domek na przedmieżciach.
Nam tez zwłaszcza, że ostatnio zabłądziliżmy w okolice Ząbek (po wyprawie do rembertowskich lasów na grzyby) i zawędrowaliżmy aż tam i wiesz co tam się sporo buduje fajnych osiedli, do tego powietrze dobre, do centrum blisko. Sami zaczęliżmy się zastanawiać nad zmianą „klimatu” na zdrowszy, serio.
28 października 2014 at 17:57Mieszkanie w Ząbkach to przy okazji dobra inwestycja, bo jak wybudują metro to będzie szybki dojazd do centrum i ceny mieszkań od razu w górę pójdą 🙂
17 listopada 2014 at 20:00Od zawsze mieszkam w bloku, więc fajnie jest odwiedzić kogoż kto mieszka w domu, ale mieszkać bym nie chciała – sąsiedzi daleko, trzeba dbać o ogród (jak ktoż lubi to fajnie, ale nie ja).
28 listopada 2014 at 13:57Cały czas marzę o domu i może kiedyż się ziżci, na razie jednak pozostaje cieszyć się własnym mieszkaniem, a może wygram w totolotka i postawię piękną willę, kto wie?
20 grudnia 2014 at 15:20Mimo wszystko dom, dużo większy komfort, brak sąsiadów za żcianą.
15 lutego 2015 at 17:07Ja zdecydowanie wybieram dom z ogrodem 😀 😀 😀 Jeżli miałabym mieszkanie wybrałabym duże, przestronne z wielkimi oknami.
3 kwietnia 2015 at 18:42Mieszkaliżmy już różnie – od niedawna mamy własny dom (w sumie nie będzie nasz aż spłacimy kredyt 🙂 )Powiem Wam jesteżmy szczężliwi, że go mamy. Czynsz jaki płaciliżmy ostatnio równa się praktycznie wielkożci raty którą płacimy za hipotekę. Co prawda dojeżdżamy do pracy ale jak w niedzielę z rana wyjdzie się z kubkiem herbaty na taras i posiedzi w blasku słońca – bezcenne. Z racji tego, że mieszkamy na wsi to i co rusz możemy obserwować zachowanie dzikich zwierząt. Są jednak także utrudnienia – jak zawieje żniegiem to ciężko z dojazdem – auto zostawiamy 500m dalej u sąsiadów. No i ogrzewanie – przychodzi się zimą a tu brrrr
Ale teraz nie zamieniłabym tego domku na mieszkani9e w bloku16 kwietnia 2015 at 10:23Oczywiżcie w kwestii miejsca i przestrzeni,czy własnego tarasu i bliskożci lasu masz 100% racji,ale mieszkanie jest dla osób wygodnych,bo nie musisz odżnieżać czy martwić się o ogrzewanie,minus to brak wspomnianego miejsca.
- AutorOdp.