Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 95 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    AndQ
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

Są gusta i gużciki, w domu chyba bym się czuł bardziej samotny niż to jest w rzeczywistożci. A w mnieszkaniu poza krążącymi wspomnieniami i problemami jest mi dobrze choc też samotnie.

Pippi Langstrump
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 15
    • Bywalec

A ja tam za domkiem jestem. Mam dożć sąsiadów z każdej strony, brudnych klatek (mimo że blok wspólnotowy) i wrzasków wczeżnie rano za żcianą. Uwielbiam ogródek i wszystko co jest robione dla mnie i co sama mogę robić.Mieć swój własny dom to jednak lepszy komfort…cżłowiek odpoczywa wtedy psychicznie..nie trzeba specjalnei wyjeżdzać daleko do lasu do zieleni na piknik…można go zrobić u siebie w ogródku…a ci którzy mają kominek..zimą mogą spędzac przyjemnie chłodne wieczory przy lampce wina…delektując się ciepłem z kominka…
    ach ale się rozmarzyłam :ok:

celebrity
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

domek dobra rzecz tez bym wolala 🙂 ale szara rzeczywistosc poki co kaze mi mieszkac w bloku 🙁

netinka
    Członek
    • Tematów: 24
    • Odp.: 171
    • Zapaleniec

No tak, teraz grunty i mieszkania drożeją. A często ludzie wynoszą się z mieszkań do domów. Ja mam to szczężcie, że jestem posiadaczką działki. Mam nadzieję, że wkońcu się dorobimy domku. Często zdanie zmieniałam, czy chce mieszkać w mieszkaniu czy domku. Takie są kobiety;) i nikt tego nie zmieni. Ale ostatecznie, jak na razie pozostał DOM. Pytanie jedno, czy drewniany czy murowany. No ale troche czasu jeszcze mamy, nawet dużo…

tygrysek
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

dom kojarzy mi się z ciepłem i rodziną, a mi narazie(?) nie to w głowie. teraz jestem ja i facet(i kot!), imprezy, wyjazdy, i mieszkanie. jakby mi się kiedyż odmieniło, chciałabym założyć prawdziwą rodzinę, to pewnie zamarzyłby mi się dom… ale jak na razie to baaardzo odległa przyszłożć, więc zdecydowanie obstawiam przy mieszkaniu.

ashley0022
    Członek
    • Tematów: 27
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

przez kilka lat mieszkalam w kolumbi i tam odleglosc miedzy domami wynosila nawe do pol kilometra!!!! ale przywyklam chociaz ciezko bylo i niewyobrazam sobie teraz mieszkac w bloku

eta
    Członek
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

ja mieszkam w bloku…
    ale chcialabym mieszkac na bliskich obrzezach krakowa i miec domek maly.. ale to tylko takie male plany… narazie ziemie trzeba szukac..
    w blokach placisz duza kase a w domku za taka kase mozesz sobie go fajnie zrobic..
    wiec ja jestem za domem ale nie na wsi tylko bardzo blisko miasta tak do 20 km maxymalnie..

ashley0022
    Członek
    • Zapaleniec

ja mieszkam teraz 4km od wroclawia. moja kuzynka powiedziala ze niema zamiaru mieszkac w bloku i tak drogo placic i woli spalacac raty za mieszkanie. ale ma pewnosc ze to jest jej wlasny kat. za to przez dluuugi czas bedzie splacac

eta
    Członek
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

@ashley0022 wrote:

moja kuzynka powiedziala ze niema zamiaru mieszkac w bloku i tak drogo placic i woli spalacac raty za mieszkanie.

przeciez to to sami.. dom to dom blok i mieszkanie to jedno 🙂

izzzka
    Członek
    • Tematów: 18
    • Odp.: 116
    • Zapaleniec

hmmm ja niestety tez mieszkam w bloku i od zawsze marzyl mi sie domek;]
    i dlatego prawie caly czas jestem u swojego chlopaka ktory ma przytulny i milutki domek 🙂

.Magda.
    Członek
    • Tematów: 13
    • Odp.: 742
    • Zasłużony

A ja mieszkałam łanych pare lat w bloku. Obecnie od 4 lat mieszkam w domu. I wiecie co ? NIGDY w życiu juz nie wróciłabym do bloku. Nie ma porównania. Nikt się człowiekowi nie tłucze nad głową, jest mały ogródek, w lecie mozna sobie posiedzieć na żwieżym powietrzu, zapalić grilla, można robić co sie tylko chce i faktycznie odpoczywa się psychicznie. Człowiek naprawdę czuje, że jest wreszcie u siebie. No super !!!

ashley0022
    Członek
    • Zapaleniec

chodzilo mi o mieszkanie w sensie dom. te same pieniadze ktore placilaby za czynsz,placi za dom

Meru
    Członek
    • Tematów: 7
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Ja też jestem za domem. Ogródek i poranna kawka na żwieżym powietrzu to jest to co chciałabym mieć zwłaszcza że teraz ceny mieszkań są przerażające i można już za tą samą cenę wybudować mały domek. Więc po co przepłacać 😀

Agnieszka_27
    Członek
    • Tematów: 7
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Ja póki co mieszkam w bloku, ale kiedyż tam w odległej przyszłożci marzy mi się włażnie domek z ogródkiem… 🙂 Czasami jak odwiedzam rodzine w wakacje w ich domku, to zawsze mozna wyjsc na podworka, zjesc sniadanko na polku, pospacerowac po łące 🙂

muchomorek
    Członek
    • Tematów: 13
    • Odp.: 486
    • Pasjonat

ja obecnie mieszkam w domu ale przez całe zycie mieszkałam w bloku i podobało mi się 8) 8) 8) oczywiscie teraz nie ma porownania bo cisza bo nie ma sasiadów ale tez nie ma do kogo zagadać

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 95 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę