• Autor
    Odp.
  • netinka
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 171
    • Zapaleniec

Kurczę… mam swoją działkę, tylko problem jest, że będziemy niedaleko sąsiadować z rodzicami, a szczególnie moja mama chciałaby ustawić moje życie po swojemu, niestety wg niej „diabeł się we mnie wcielił”. Nie jestem pewna czy to chwilowa reakcja, na cos NOWEGo, czy stala… Dlatego tez musimy szukac innej dzialki, moja ewentualnie sprzedac… ale na pewno chce miec dom z ogrodkiem.

Powiedzcie mi czy dzialka 800m2 to duzo? jezeli chce miec domek ok 120 m2 dwupoziomowy? Chcialabym miec duzy ogrodek i nie wiem jak to wypada 🙁

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

DOM DOM DOM

gdy mieszkalam z rodzicami w bloku mialam okropnych sasiadow. podpalili nam kibelek w pionie. zalewali nam regularnie lazienke.
    na 10 rodzin w klatce 7 pialo psa. duzo mlodziezy wiec co pietro to inna glosna muzyka.

teraz mieszkam rowniez w bloku lecz zupelnie inne osiedle. w klatce jest 18 rodzin 🙂 nad glowa mam spelune. kobieta ostatnio byla dzgana nozem przez meza. dwojka prawie doroslych dzieci. regularnie przypalaja mi posciel lub pranie wywieszone za okno ( nie posiadam na parterze balkonu). do tego maja pieska ktory potrzeby swe zalatwia na klatce lub pod moim oknem.

wiec jeszcze raz DOM DOM DOM i w poblizu zadnego wiecej upierdliwego sasiada. najlepiej gdzies na zupelnym „zadupiu” pod lasem

Czerwona
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 783
    • Zasłużony

Zdecydowanie DOM!

Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

porozmawiaj o tym ze swoja zona,ale na spokojnie, bez nerwow.

Naomi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

dzisiaj bylam ogladac moj wymarzony domek ..!!! i jestem nieziemsko napalona … 😛

moi rodzice maja tez domek -ale w porownaniu do „naszego” to jest zwykla chatka 8) 😆 hihi 😉 … …w bloku nie chce juz mieszkac –
    – 6 lat wystarczy ! 😕 😉

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Moi rodzice mają ogromny dom, my z S wynajmujemy mieszkanie i jedyne o czym teraz marzę to kupić sobie własne mieszkanko, ale kto wie co przyniesie los 😀

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

na obecnym etapie zycia wystarczy mi wlasne mieszkanie. co wiecej: dom moglby okazac sie dosc klopotliwy.

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja bym bardzo chciała mieć dom i będę do tego dążyć do spełniania mojego marzenia, własny dom nie musi byc duzo takie malutki to o czym marze 🙂

Naomi
    Member
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

moim marzeniem tez byl dom 😛

… i w koncu nadszedl ten dzien – … 😛 😛 😛

dosia1105
    Member
    • Odp.: 173
    • Zapaleniec

ja tez przymierzam sie do budowy domu, mam juz dzialke, teraz czeka mnie załatwienie wszystkich formalnosci i kredytu…o ile urzedy mnie mniej przerazaja to banki juz bardziej…moze ktoras z Was moglaby mi polecic jakis bank, ktoru udzieli mi kredytu na budowe domu??poki co to „Pomysłowy Dobromir”:) skusil mnie do przyjrzenia sie ofercie GE Money Bank…

Hot4You
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 85
    • Stały bywalec

dom to wieksza powierzchnia do sprzatania trzeba dbac o ogrod ktos kto ma duzo wolnego czasu moze sobie pozwolic na dom . Ja osobiscie wole mieszkanie w nowym bloku i w dobrej dzielnicy .

dosia1105
    Member
    • Odp.: 173
    • Zapaleniec

niby masz racje,ale koszt kupienia wiekszego mieszkania w dobrej dzielnicy w Warszawie jest wyzszy niz koszt wybudowania domu pod warszawa…a do tego w domu zawsze jestes u siebie, zaden sasiad Cie nie zaleje, nie powie,ze za glosno sie zachowujesz itp…dlatego ja wole wybudowac dom…nawet zastanawialams sie czy czesci jego powierzchni nie przeznaczyc na biuro lub sklep…

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

dom to wieksza powierzchnia do sprzatania trzeba dbac o ogrod ktos kto ma duzo wolnego czasu moze sobie pozwolic na dom . Ja osobiscie wole mieszkanie w nowym bloku i w dobrej dzielnicy .

Jezeli stac mnie na kupno duzego domu, to stac mnie rowniez na to, aby miec sprzataczke i ogrodnika… 😀

aaapaulinkaaa17
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

Mieszkanie. Nie wiem ale jakos nie wyobrazam sobie mieszkania gdzie indziej 🙂

Alexandraa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

Ja od urodzenia mieszkam w domku, mój Ukochany ma mieszkanko w blokach, po slubie zamieszkamy w tym mieszkanku ale marzy mi się domek…
    Mam obsesję na tym punkcie. 😕

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Mieszkanie czy dom?"

Przewiń na górę