• Autor
    Odp.
  • MieRa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Dzięki za opis loggi 😉

Mi się podobaja balkony narożne, jest z nich żwietny widok. Ale jeszcze w mieszkaniu jest moim zdaniem sprawą istotną, aby były duże okna.

Cebula
    Member
    • Odp.: 82
    • Stały bywalec

loggie są fajne, tym bardziej, że często można je zabudować i móc z nich korzystać także zimą 🙂 No i dużo łatwiej założyć siatkę ochroną, np jak się ma kota…

Makarena
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 160
    • Zapaleniec

Ja teraz w wynajmowanym mam balkon jak wychodek. Jest długi, praktycznie na cały pokój ale koszmarnie wąski. Ledwo rower się zmieżcił (na szerokożć :P) Dlatego dla mnie fajny balkonik, loggia a najlepiej taras 😛 to też podstawa. Mój chłopak mówi, że ma być taki, żeby się dało stół z krzesełkami a najlepiej leżaki wystawić 😛

A jeżeli już rozmawiamy czy balkon, czy loggia, to mi w sumie wszystko jedno. Choć loggia daje chyba taką większą prywatnożć. Jakby się ktoż nie mógł zdecydować to zawsze może kupić mieszkanie z balkonem i loggią jednoczeżnie. 😀

Mart
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

Ja jestem na etapie poszukiwań mieszkania, póki co wspomagam Siostrę, ale myżlę o przyjaznym otoczeniu, zieleni, nie koniecznie centrum Warszawy, Siostra w ciąży więc myżlę o jakiż wspolnotach mieszkaniowych co by znajomożci łatwo można było zawrzeć 🙂

Loona
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 38
    • Bywalec

w sumie pomysł z loggią jest nawet nawet:)
    Mart to jedziemy na tym samym wózku;) szukamy obie:P

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Mart to jedziemy na tym samym wózku;) szukamy obie:P

wiesz, Leona – fajnie by było też wyjżć na plażę 🙂 co o tym sądzisz?

np. na nagusa 😉 czemu nie, jak we dwoje 😀

Cebula
    Member
    • Odp.: 82
    • Stały bywalec

Mart – jesli odpowiada im południe warszawy, to niech zajrzą do Józefosławia – może im się okolica spodoba. Dużo zieleni, niedaleko auchan i fasion house – tansze ciuszki dla dziecka 😉

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

Jeżeli odpowiada im południe W-wy to Józefosław odpada, bo Józefosław to nie Warszawa a Józefosław 😆

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

My jak szukalismy mieszkania co prawda na wynajem Ale min. 30 m2 I balkon, nie wyobrazam sobie tak malego mieszkania bez balkonu. I mamy 38 m2 z balkonem 😀

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

eta zgadzam się z Tobą w 100% 🙂 My też wynajmowaliżmy takie 30 metrowe i balkon na prawdę dużo zmienia. Mieliżmy jeszcze fajnie, bo wysokie piętro i otwartą perspektywę za oknem. Widok był boski, więc optycznie trochę się przestrzeń mieszkania powiększała. A co do balkonów to ja sobie nie wyobrażam mieszkania bez balkonu. Nawet teraz jak zmienialiżmy to oglądaliżmy takie piękne mieszkanie na poddaszu (skosy, belki na suficie itd 🙄 ) ale nie miało balkonu, więc zdecydowaliżmy się na to co teraz mamy. balkon jest co prawda jak wychodek, ale jest 😀

MieRa
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja teraz w wynajmowanym mam balkon jak wychodek. Jest długi, praktycznie na cały pokój ale koszmarnie wąski.

Mój rekord to „balkon” szerokożci drzwi wyjżciowych. A „wystawał” poza obrys budynku jakież 10 czy 15 centymetrów. Zimą się nadawął wyłącznie do chłodzenia piwa mojego faceta 😉

Makarena
    Member
    • Zapaleniec

beznadziejne są takie balkony :/ a co do chłodzenia zimą to mi balkon służy wtedy za drugą lodówkę. Szczególnie w okolicach żwiat. Zawsze mówimy wtedy, że coż jest „na lodówce” 😛

Mart
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Jeżeli odpowiada im południe W-wy to Józefosław odpada, bo Józefosław to nie Warszawa a Józefosław 😆

Jak dla mnie taka perspektywa lepsza, nie lubię się do mieszczuchów przyznawać ;P

[usunięto_link] wrote:

ktoż mi może wyjażnić, co to ? 😀

[usunięto_link] wrote:

Ja teraz w wynajmowanym mam balkon jak wychodek. Jest długi, praktycznie na cały pokój ale koszmarnie wąski.
    Mój rekord to „balkon” szerokożci drzwi wyjżciowych. A „wystawał” poza obrys budynku jakież 10 czy 15 centymetrów. Zimą się nadawął wyłącznie do chłodzenia piwa mojego faceta 😉

Haha moja SIostra ma coż takiego w mieszkaniu na Mokotowie 😀

MieRa
    Member
    • Zapaleniec

Loggia, to taki obudowany z trzech stron balkon. Czasem jest całkowicie zabudowany, aczkolwiek ma wtedy zwykle spore okna.

[usunięto_link] wrote:

beznadziejne są takie balkony :/ a co do chłodzenia zimą to mi balkon służy wtedy za drugą lodówkę. Szczególnie w okolicach żwiat. Zawsze mówimy wtedy, że coż jest „na lodówce” 😛

No na tamten balkon, to nawet zawartożci lodówki się nie dało wywalić 🙁

Zimą balkon się jeszcze przydaje przy odmrażaniu zamrazalnika – tak z praktycznych zastosowań.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

MieRa, proponuję po prostu zwykły taras 😉 no i mały kamuflaż z tą rozbieranką :-

ps. uważasz, że sex na balkonie jest be!? 👿 a fe… o nie…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " mieszkanko"

Przewiń na górę