• Autor
    Odp.
  • Flesh
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 17
    • Bywalec

jestem za mundurkami,chociazby zeby zniwelowac zazdrosc,ale pomyslcie kto pozwala mlodym tak wygladac???
    aby zlikwidowac problem nalezy dotrzec do jego zrodla…
    Dziewczynki maja tipsy bo rodzice na to pozwalaja,nosza krotkie kiecki bo rodzice pozwalaja,farbuja wlosy bo rodzice pozwalaja etc.

kiedys sama chcialam wygladac jak dorosla bedac niedorosla…-z tym,ze ja mialam rodzicow,ktorzy za wszelka cene (i dziekuje im) starali sie zebym wygladala na swoje lata…

Nela
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Oczywiscie, ze rodzice odpowiadaja za to jak ich dzieci ubieraja sie do szkoly i jest to sprawa wychowania. Nie rozumiem tylko dlaczego mundurki maja zlikwidowac zazdrosc u dzieci, dlaczego w ogole sa zazdrosne??? Co bedzie pozniej w doroslym zyciu – bez mundurkow, w pracy, na ulicy , na przyjeciach, uroczystosciach? Nagle beda wszystkim zazdroscic? Przeciez zawsze znajdzie sie osoba, ktora jest nie tylko ladniej ubrana, ale w ogole jest ladniejsza i zgrabniejsza. Dziecko od poczatku musi zrozumiec, ze istnieja ludzie biedni, ludzie bogaci i istnieje klasa srednia. Nauczy sie w ten sposob nie pogardzac innymi i nie zazdroscic tym,ktorym powodzi sie lepiej.

Flesh
    Member
    • Odp.: 17
    • Bywalec

[usuni臋to_link] zeby kazdy tak myslal… (napewno wychowasz lub juz wychowalas bardzo madre i pelne moralnosci dzieci)
    cmok

Nela
    Member
    • Pasjonat

Dziekuje za mily komplement. Moi rodzice tak mnie wlasnie wychowywali, a ja przekazuje te wiedze mojej corce. Pozdrawiam serdecznie.

Anonymous
    Member
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

moim skromnym zdaniem jest to pomys艂 delikatnie mowi膮c chory.

peronowa mysz
    Member
    • Odp.: 353
    • Pasjonat

eee to chyba nie chodzi o rodzic贸w moim zdaniem, bo ja jak mia艂am 15 lat, to si臋 nie malowa艂am, nie mia艂am tips贸w itp itd mimo, 偶e moi rodzice nie mieli nic przeciwko temu abym by艂a umalowana czy co偶 w tym stylu. Za mundurkami nie jestem bo nawet je偶li te wszystkie dzieciaki ubierze si臋 w mundurki po to by zniwelowa膰 zazdro偶膰 i przechwalanie sie ubiorem, to zapewniam ,偶e i tak znajd膮 spos贸b aby si臋 czym偶 tam pochwali膰! Chocia偶 to by by艂 jaki偶 marny d艂ugopis, gumka do w艂os贸w, buty itp itd. Wi臋c jaki mam sens mundurek?

Czerwona
    Member
    • Temat贸w: 8
    • Odp.: 783
    • Zas艂u偶ony

Moim zdaniem fajnie wygl膮da grupka dzieci ubranych w mundurki.Nikt si臋 nie wyr贸偶nia i bogate dzieci nie mog膮 np. popisa膰 si臋 markowymi ciuchami, kt贸re funduj膮 im rodzice…
    Jednak jest to droga sprawa, uszycie itd i nie wszystkich na takie „widzi mi si臋” Giertycha sta膰… 馃槙

Nela
    Member
    • Pasjonat

A dlaczego bogate dzieci mialyby sie ubierac w tanie ciuchy? Niech sie wszystkie dzieci nareszcie naucza tolerancji, bo ta zawisc i zazdrosc jest po prostu obrzydliwa. W doroslym zyciu bez mundurkow nadal beda zawistni!!!

kefasek
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 234
    • Zapaleniec

heh… wlasnie w mojej szkole teraz wprowadzaja mundurki. Uwazam to za bezsensowne. Nie zlikiwduje to tych roznic spolecznych wg mnie. Zwsze bedzie cos czym sie mozna bedzie pochwalic…. i jest jeszcze jedna sprawa. Jak te mundurki maja wygladac? w niektorych skzolach fakt, sa fajne ale jak us艂ysza艂am opinie i jak wygladac maja mundurki w innych szko艂ach…. szkoda gadac. Beda to zwyk艂e koszulki za trzy z艂ote. I uczen ma sie w to ubrac?;/ bedzie ejszcze gorzej….

peronowa mysz
    Member
    • Odp.: 353
    • Pasjonat

Jak dla mnie to wszystko 偶miechu warte jest …

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Jak ja by艂am w gimnazjum to tez kto偶 wpad艂 na ten 偶mia艂y pomys艂 i wprowadzoino u mnie w szkole mundurki.A przynajmniej tak to si臋 nazywa艂o,bo z mundurkiem mia艂o to niewiele wsp贸lnego… 馃槅 to by艂 taki sweterek bez r臋kaw贸w,zapinany na guziczki,dok艂adnie taki sam jak te,kt贸re nosz膮 zakonnice 馃槅 Oczywi偶cie na pocz膮tku surowo sprawdzali czy ka偶dy ucze艅 ma ten sweterek,ale po dw贸ch miesi膮cach ju偶 nikt nie pami臋ta艂 偶eby go nosic.Tak te偶 pewinie b臋dzie i tym razem.Mundurki sie nie przyjm膮 i tylko niepotrzebnie trzeba b臋dzie wydac pieni膮dze… Z drugiej strony to nie jest z艂y pomys艂.Mundurki sprawiaj膮,偶e ka偶dy jest r贸wny,nie ma podzia艂u na lepiej i gorzej ubranych.Nikt nie ocenia nikogo na podstawie ubra艅,kt贸re nosi.Jak powiedzia艂a moja siedmioletnia siostra cioteczna: ” Dobrze,偶e mundurki b臋d膮,bo ta okropna dziewczynka z naszej klasy przestanie si臋 wko艅cu wyr贸偶nac.Pani kaza艂a nam przyj偶c na bia艂o-granatowo,a ona przysz艂a w r贸偶owej sukience prawie,偶e balowej!” 馃榾
    Jak dla mnie,zwolenniczki mody,mundurki by艂yby strasznym utrapieniem.Ca艂e szcz臋scie,偶e ju偶 nie choze do szko艂y 馃榾

edric
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Jestem za mundurkami ! byle byly ladne i wygodne 馃槈

Misia
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 263
    • Zapaleniec

a ja bym nie miala nic przeciwko mundurkom pewnie gdyby nie wymyslil tego pan Giertych ktorego nielubie i wszystkie jego pomysly z zalozenia neguje…bo poprostu inaczej nie umiem, no niestetry przykro mi poprostu jestem uprzedzona.

malena
    Member
    • Odp.: 93
    • Sta艂y bywalec

uwazamz e rodzice powini decydowac o tym jak ubieraja sie ich dzieci do szkoly. nie moge zrozumiec jak niektore dziewczyny wychodza do szkoly wymalowane w super krotkiej mini do szkoly, ja bym czula sie glupio wchodzac w takims troju do szkoly. Mysle ze mundurki nie zlikwiduj膮 roznic one zawsze beda.. najsmieszniejsze jest to ze roman wyda okolo pol miliona zlotych na promocje mundurkow zeby ludzie si eprzyzwyczili. poco to skoro one maja byc obowiazkowe, lepiej by te pieniadze przeznaczyc na zakup mundurkow lub ksiazek dla biednych rodzin

Natka23
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

A mi szkoda dzieci, kt贸re sie przeciwko mundurkom zbuntuj膮, bo na pewno takie b臋d膮, sama bym tak post膮pi艂a. No ale co z nimi? Jak je b臋d膮 kara膰? A je偶li b臋d膮 sie buntowa膰 ze wzgl臋du na poglady polityczne? (dzieciaki wcale nie s膮 takie g艂upie)

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Mundurki – a co wy o tym sdzicie ???"

Przewi艅 na g贸r臋