• Autor
    Odp.
  • malena
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 93
    • Sta艂y bywalec

pewnie beda obnizac oceny z zachowania wzywac rodzicow az takimi metodami zlikwiduja bunt..

Misia
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 263
    • Zapaleniec

a moze dzieciaki nprawde zorganizuja jakies demonstracje i protesty i bedea chcialy walczyc z pomyslowoscia Pana ministra…moze sie wtedy zajma tym i troche mniej jakimis glupotami. Ale to tylko taka moja wizja…

malena
    Member
    • Odp.: 93
    • Sta艂y bywalec

ale mundurki wprowadzaja tylko w podstawowkach i gimnazjach atpie zeby uczniowie podstawowek zaczli protesty.. co do gimnazjum nie raczej nie sadze zeby taka forma wypalila

kiziaa
    Member
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 259
    • Zapaleniec

moim skromnym zdaniem mundurki hmm owszem ale jakies w miare przyzwoite spodniczka w kratk臋, jaka偶 koszulka bia艂a krawacik o. a nie tak jak u nas tzn w mojej juz by艂ej szkole, jakies oblesne kamizelki wyp艂owia艂e heh. ale nie okropne to jest!co dadza te kazmizelkii???? nic bo i tak mozna sie normalnie ubraz i na to kamizelke (: aaa w tv s艂yszalam ze sa mundurki z lepszego materia艂u (drozsze) i goszego te tansze hahaha myslalam ze sie posokam! Przeciez chodzi o to zeby uczniowie sie nie odrozniali, ze ci biedniejsi mieli byc na tym samym poziomie co ci bogatsi. O jenyy o to przyklad jakie jest nasz kraj (: tyle. (naszczesnie ja juz nie bede nosi艂a mundurkow hihi) a no i jeszzce kwestia makijazu. paranoja!! a co to makijaz w szkole? p****** ich.

WarnGirl
    Member
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Mnie si臋 podobaj膮 japo艅skie szko艂y,gdzie wszyscy s膮 ubrani jednakowo.Dziewczynki w sp贸dniczki,bia艂e bluzeczki,sweterki i krawaty,a ch艂opcy ten sam zesaw tyle,偶e w wersji ze spodniami.I to rozumiem.Nikt si臋 nie wyr贸偶nia,uczniowie wygl膮daj膮 schludnie i tak po „uczniowsku” 馃檪 a u nas?dadz膮 te wystrza艂owe kamizele,co to wstyd si臋 w tym pokaza膰… ka偶dy by si臋 buntowa艂 przeciwko temu.Biedne dzieci…

Jovita
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

na szczescie szkole mam za soba a co do mundurkow to mysle ze sa ok i dobrze ze je wprowadzono bo tylko spojrzcie na niektore dziew stroja sie tak ze czasem nie da sie odroznic nauczycielki od uczenniecy w dodatku czesto dziew przesadzaja z ubiorem do szkoly wiec to chyba dobry pomysl!

Myszka19
    Member
    • Temat贸w: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

Ja jestem za mundurkami w szko艂ach podstawowych.. W gimnazjach sobie tego nie wyobra偶am.. Moja siostra ostatnio zrobi艂a przyjaci贸艂ce przys艂ug臋 i posz艂a do szko艂y odebra膰 mundurek dla jej syna bo oni s膮 za granic膮. I wiecie co sie tam okaza艂o? 偶e takie same s膮 dla ch艂opca jak i dla dziewczynki.. przecie偶 to ju偶 jest bezsensu.. a偶 mi 偶al dziewczynek..

aaapaulinkaaa17
    Member
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 73
    • Sta艂y bywalec

Te mundurki to jedno wielkie niepowodzenie … Niby mia艂o by膰 tak, 偶e biedniejsze dzieci nie b臋d膮 si臋 czu艂y gorsze od bogatych r贸wie偶nik贸w. Ale w moim mie偶cie w praktyce jest tak, 偶e mudurki polegaj膮 na zwyk艂ej bawe艂nianej bluzie z naszytym logo szko艂y. A kto ma mie膰 spodnie za 200 z艂 i tak je b臋dzie mia艂…

Lalka_z_Porcelany
    Member
    • Odp.: 65
    • Sta艂y bywalec

Sam pomysl na wprowadzenie mundurkow nawet mi sie spodobal. Jednak wyszla z tego straszna lipa. Ja mam siostre w ostatniej klasie gimnazjum. Rodzice wczesniej skladali sie na mundurki, na zebraniu bylo mowione jak beda wygladaly. Ale kiedy przyszlo co do czego to… szkoda gadac.
    To co nosi moja siostra w ogole w niczym nie przypomina mundurka. Zwykly niebieski, polarowy bezrekawnik i nic poza tym. I tak kazdy ubiera sie jak chce, a ten „mundurek” niczego nie zakryje.

Slonko p
    Member
    • Odp.: 7
    • Pocz膮tkuj膮cy

ja sadze ze mundurki to beznadzieja ;( w niewszystkich szkolach sa ona 'fajne’ ;( a to ze nie ktore uczennice wygladaja jak dzi… to ich sprawa ;p sa jakie sa i tyle ;p

abi
    Member
    • Temat贸w: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Te mundurki to moim skromnym zdaniem beznadzieja. Powinien byc zakaz „strojenia” sie do podstawowek i gimnazjow, ale nie mundurki…
    To s膮 zazwyczaj zwykle bezrekawniki, jedna sztuka na ca艂y rok. Pobrudzi si臋, podrze. NIe zawsze mo偶na zd膮rzyc naprawic to ju偶 na drugi dzien. A np w czerwcu… Przecie偶 oni si臋 ugotuj膮 w tych ciemnych kubraczkach. B臋d膮 si臋 pocic ale i tak beda musieli chodzic w nich ca艂y tydzien.
    Dobrze, 偶e mnie mundurki nie ogarnely 馃檪

Zielonooka
    Member
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Kawa艂ek szmaty za 50 z艂:) Strasznie oble偶ny i ohydny i to ma by膰 lepiej ni偶 wcze偶niej?!

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

mundurki to w wiekszosci koszulki polo, na ktore dzieciaki i tak nosza zima sweter i kazde wyglada inaczej:))) tak jest w podstawowce mojego brata.

jesli zas chodzi o moje zdanie na temat mundurkow…jestem absolutnie przeciwna. gdybym byla dzieckiem, ktore ma nosic mundurek, zdecydowalabym sie na obnizenie sprawowania, ale mundurka bym nie nosila. wiem, ze mozna podjac taka decyzje.

nie zycze sobie, zeby ktos ingerowal w moj wyglad. nigdy sobie tego nie zyczylam.

Heroina
    Member
    • Odp.: 140
    • Zapaleniec

Mundurki to zupe艂nie poroniony pomys艂 :/
    Niech szko艂a przestrzega tego 偶e dziewczyny maj膮 nie chodzi膰 w mini, wydekoltowane i na obcasach. 呕adnych tips贸w itp. i problem z g艂owy. Mundurki tego na pewno nie za艂atwi膮 za nauczycieli, kt贸rym sie nie chce nic zrobi膰 i cho膰by upomnie膰 tak膮 jedna z drug膮 m艂odocian膮 dzi*** 偶e wygl膮da jakby spod latarni wysz艂a.
    Poza tym wyobra偶acie sobie dorastaj膮cego ch艂opaka dwa dni z kolei w tej samej koszuli? Przecie偶 nie ka偶dego sta膰 偶eby kupi膰 ich 5 :/
    I na pewno nie jest do dobre dla biedniejszych, wr臋cz przeciwnie.
    Jestem stanowczo na NIE!

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja tam nie wiem, czemu szkola ma w ogole ingerowac w wyglad ucznia. uczy sie, zachowuje przyzwoicie…to o co biega?

pamietam jak jedna z nauczycielek intensywnie chciala obnizyc mi ocene z j. obcego, ktory znam biegle, bo zauwazyla, ze mam dziare na plecach. probowala caly semestr. wychodzilo jej marnie. na koncu powiedziala mi, ze mam 4 a nie 5, bo sie nie przykladam. wiec poszlam do dyrektorki z podaniem o egz komisyjny:)))

mojej kumpeli nauczycielka przejechala gabka do scierania tablicy po twarzy, bo nie chciala zmyc makijazu. wezwala tez jej rodzicow. przyszedl ojciec, ktory powiedzial „dzien dobry” po czym podszedl do tablicy, zanurzyl gabke w wiadrze, przejechal nauczycielce po twarzy i wyszedl:))))

jesli jakis nauczyciel sprobuje kiedys przyczepic sie do mojego dziecka za wyglad…nie recze za siebie.

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Mundurki – a co wy o tym sdzicie ???"

Przewi艅 na g贸r臋