- AutorOdp.
- 23 kwietnia 2009 at 08:12
Pani sterylizująca Carmen powiedziała, ze to był ostatni dzwonek- przypuszczalnie nazajutrz miałaby ruję. Strasznie ciężka sprawa z ta sterylizacją. Do dnia dzisiejszego mam watpliwosci, czy dobrze zrobiłam 😕
13 lipca 2009 at 11:48ciężko Ci będzie go oduczyć, bo koty uwielbiają spać z włażcielami zwłaszcza przy głowie. mi jakoż mój kotek nie przeszkadza.
jeżli jednak chcesz go oduczyć to musisz być stanowcza i zabraniać mu wchodzenia na łóżko nawet w ciągu dnia. tylko nie bij kotka. gdy zrobi źle! na kota działają dźwięki, więc jak zrobi źle to klażnij lub krzyknij. powinien zareagować. a jak będzie się dobrze spisywał to nagradzaj go koniecznie. wtedy zrozumie co powinien a co nie. ale musisz mieć dużo cierpliwożci 🙂
14 lipca 2009 at 07:55Biedny kotek- to napewno bedzie trudne dla niego… Nagle zabraniasz mu czegos, co bez przeszkod dotad mogl robic… Trudna sprawa….
14 lipca 2009 at 10:07Dokładnie. Żeby jeszcze od małego to jakoż da się zdzierżyć..
A tak prawdę mówiąc ciut nie wierzę, żebyż koniecznie musiała się ograniczać do jakiż preparatów… Może miałaż za mało cierpliwożci? Nie łatwiej jest kotka w ogóle nie wpuszczać do sypialni? Tzn o ile takową posiadasz 😉16 lipca 2009 at 15:37@zapominajka wrote:
Może wiecie jak oduczyć kota, żeby nie spał w moim łóżku?
zapomnij, nie ma szans 😆
koty zawsze mają własne zdanie i kropka 😉 znajoma od małego uczyła swojego kota że nie wolno mu wchodzić na łóżko, może jedynie spać na futrzaku pod łóżkiem i co?Jeżli ona jest w pobliżu, ok kot stara sie udawać że jej słucha, ale gdy jej nie ma, to wczołguje się pod pierzynę tak, że jest ona IDEALNIE gładka, tylko na żrodku rysuje się małe wzgórze 😆 najlepsze jest to że sierżciuch myżli że go nie widać 😆
Co do tych żrodków odstraszających koty… są mało skuteczne. Próbowałam ich żeby trzymać koty na dystans od moich kwiatków, i niestety i tak były zimą regularnie podgryzane, musze posadzić im trawę chyba żeby sie odczepiły.
18 lipca 2009 at 00:32fakt kocury uwielbiaja spac w lozku.watpie by dalo sie oduczyc go od tego
- AutorOdp.