- AutorOdp.
- 21 lipca 2007 at 16:04
Ja na pewno przejmę nazwisko 🙂
22 lipca 2007 at 12:48Jeżli chodzi o mnie to na pewno bede miałą dwa nazwiska:swoje i przyszłego męża.
25 lipca 2007 at 11:06ja tam wolałabym nie zmieniac nazwiska, ma bardzo fajne i oryginalne troszke związane z moim nickiem;) na 5 literek, ale mój chłopak nie chce nawety o tym słyszeć, więc doszlismy do consesusu i będę miała podwójne nazwisko
26 lipca 2007 at 10:02Ja na pewno męża nazwisko:/. Zawsze kiedy ktos sie mnie pyta jakie mam nazwisko, to ludzie ” CO? Że jak?” :/ i już w najgorszym wypadku piszę całe nazwisko:/ na kartce :|. Takze wolę normalne…
Może mam jakąż wadę wymowy:|
1 sierpnia 2007 at 21:17co prawda jeszcze mamy troszkę czasu do żlubu, ale jestem pewna,że zmienię nazwisko. wystarczy, ze teraz nim skończe sie przedstawiać to ludzie pytają o poczatek bo przekręcają ;p nie mam jednak nic przeciwko dwóm nazwiskom. jesli chodzi o pozostanie przy panienskim po lsubie to spotkałam się z tym np gdy kobieta osiągnęła sukces na swoje nazwisko (mam tu na myżli sukces naukowy) i chce by tak zostało.
2 sierpnia 2007 at 00:11Mi się moje nazwisko podoba, natomiast nie znam nazwiska swojego ewentualnego przyszłego męża, bo na razie nawet zaręczona nie jestem. 😉 Dlatego też nie wiem jaką podjęłabym decyzję, jeżli w ogóle. Ale myżlę, ze nie chciałabym rozstawać się ze swoim nazwiskiem. 8)
2 sierpnia 2007 at 08:11Oboje mamy długie nazwiska. Z jednej strony chciałabym zostawcic swoje panieńskie z drugiej stony będzie to brzemiec conajmniej dziwnie i za dlugo.
21 sierpnia 2007 at 06:34ja tez mialam dlugie podwojne imie i dlugie nazwisko i po slubie przynajmniej nazwisko sie skrocilo 😉 poza tym nazwisko meza podobalo mi sie bardziej wiec je zmienilam 🙄
21 sierpnia 2007 at 13:21Napewno zmienię nazwisko po żlubie, bo obecne mnie się nie podoba, a mój chłopak nazywa się całkiem miło.. przynajmniej mnie się podoba 🙂
21 sierpnia 2007 at 20:03Ja też zmienię nazwisko.. Moje mi się strasznie nie podoba..
26 sierpnia 2007 at 10:53zdecydowanie zmieniam ..
26 sierpnia 2007 at 16:34ja mam mega dlugie nazwisko no i aleksandra 😉 wiec biore nazwisko faceta!
28 sierpnia 2007 at 06:42ja zmieniłam i nie żałuję, wręcz przeciwnie…
„widzieć wzruszenie na twarzy męża, gdy wypełnialiżmy dokumenty przed żlubem w USC a pani powiedziała, ja się będę nazywała i jak dzieci będą się nazywały …. bezcenne” 😀
13 września 2007 at 07:48[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Jeżli będziesz miała dwa nazwiska to Twoje dziecko również będzie miało dwa i to się będzie tak ciągnąć w rodzinie przez wieki.
Absolutnie nie masz racji. Dziecko przyjmuje nazwisko TYLKO ojca.
Dziecko nie musi wcale przyjmować nazwiska ojca. W Urzędzie Stanu Cywilnego należy o tym zdecydować wpisując odpowiednie nazwisko w rubryczce. to zależy co ustalicie.
😀
13 września 2007 at 12:30Ja na pewno zmienię, choć lubię swoje nazwisko.
- AutorOdp.