• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Inactive
    • Tematów: 11
    • Odp.: 1451
    • Maniak

Nikt tak nie uważa, że niedziewice są gorsze, po prostu do prawiczka dziewica lepiej pasuje

mhmm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 682
    • Zasłużony

a gdzie jest napisane, że dojrzały człowiek MUSI akceptować nie – dziewice, wiązać się z takimi, wpuszczać je do swojego łózka :)? podczas gdy dojrzały człowiek ma prawo brzydzić się tymi, którzy zwyczajnie chcę dziewicę na partnerkę? hm.. nie rozumiem, czy są jakież ksiązki na ten temat? teorie naukowe może?

no tak, każdy postępuje wg swoich zasad i albo ma szacunek do swojego ciała, albo go nie ma 🙂

iwyl
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

Napisałam wyżej, że szacunek do swojego ciała to sprawa subiektywna.
    Po drugie jeżli ktoż uważa nie dziewicę za kobietę gorszego gatunku to czy jest to w porządku?
    Rozumiem, że dla nierozdziewiczonych inicjacja seksualna to obrzydliwożć i powód do wstydu. No to gratuluję! 🙂

mhmm
    Member
    • Zasłużony

nikt chyba o gorszym gatunku nie pisał, po prostu prawiczek chce mieć dziewicę i ogólnie mężczyzna chce mieć mniej dożwiadczoną partnerkę, bo tak już się utarło, że bogatsze dożwiadczenia seksualne są bardziej męskie niż kobiece. i ludzie tak czują. tak już jest.

iwyl
    Member
    • Zapaleniec

Nie, wcale tak nie jest. Może ty tak uważasz.
    Kilka stron wczeżniej ktoż obraźliwie wyrażał się o nie-dziewicach, nie będę teraz tego szukać.
    Jak ktoż żyje w stereotypach to jego biznes, dla mnie to jest gówniarzeria i płytkie, ograniczone myżlenie.

mhmm
    Member
    • Zasłużony

oczywiżcie, że jest, bo takie są przekonania społeczne.. a my chcąc nie chcąc je przejmujemy.

nie uważam, żeby poglądy prawiczka na seksualnożć były wyznacznikiem dojrzałożci w kontekżcie całej osoby. ale musisz zaakceptować to, że prawiczek w sferze seksualnej takim 'gówniarzem’ po prostu jest. i nie ma podstaw do bycia 'dorosłym’.

to ma więcej wspólnego z emocjami, uczuciami i brakiem dożwiadczenia, niż z myżleniem i logiką.

iwyl
    Member
    • Zapaleniec

No tak, jak spróbuje to zmieni zdanie, ale wczeżniej dużo się nakrzyczy o szacunku do ciała itp

iwyl
    Member
    • Zapaleniec

Co do przekonań społecznych – to się chyba nazywa konformizm? krzyczeć za tłumem.
    Nie wszyscy żyją stereotypami i to chyba też nie jest jasne dla wszystkich.

mhmm
    Member
    • Zasłużony

po prostu dopóki nie dożwiadczy i nie odczuje [mowa o emocjach], to nie będzie miał 'prawdziwego’ zdania o seksie… tylko wymyżlone i wymarzone.

ogólnie coż w czym się uczestniczy zwykle uznawane jest za bardziej pozytywne, niż to do czego jest się w dystansie.

a szacunek do siebie – swoją drogą.

ps. konformizm jest żwiadomy, to o czym rozmawiamy – nie.

iwyl
    Member
    • Zapaleniec

Raczej upieranie się przy czymż czego jest się pewnym nie biorąc poprawki na ewentualną zmianę zdania kiedyż, lub na uczucia innych.

Mi nie chodziło o dywagacje na temat emocji, tylko o ten szacunek do ciała i wznoszenie na piedestał dziewic, jakby była to wartożć czyniąca je lepszymi ludźmi.
    Ja nie podążam za stereotypami, nie oceniam ludzi taką miarką – z kim spał, ile razy itd. Jeżli człowiek jest tego wart – to nie ważne czy jest prawiczkiem, dziewicą, czy ma przebieg 39 partnerów, dla mnie wciąż jest człowiekiem.

iwyl
    Member
    • Zapaleniec

Skończyłam ta dysputę, gdyż odbieganie co chwilę od tematu jest męczące. Nie miałam zamiaru sie wymądrzać ani słuchać wymądrzania się innych. Pozdrawiam

Anonymous
    Inactive
    • Maniak

Nigdy nie pisałem źle o niedziewicach, aczkolwiek modlę się wręcz, żeby na taką nie trafić 🙄

mhmm
    Member
    • Zasłużony

Raczej upieranie się przy czymż czego jest się pewnym nie biorąc poprawki na ewentualną zmianę zdania kiedyż, lub na uczucia innych.

niektórzy ludzie w pierwszej kolejnożci dbają o swoje uczucia/emocje i nie jest to jakaż anomalia.

Mi nie chodziło o dywagacje na temat emocji, tylko o ten szacunek do ciała i wznoszenie na piedestał dziewic, jakby była to wartożć czyniąca je lepszymi ludźmi.

nikt nie pisał o lepszych ludziach – pisał natomiast o tym, że taka partnerka jest dla niego lepsza w kontekżcie związku i taką chce na partnerkę seksualną.

Ja nie podążam za stereotypami, nie oceniam ludzi taką miarką

a jaką ich oceniasz? bo chyba nie bierzesz każdej kobiety jaka ci podejdzie?

Jeżli człowiek jest tego wart

czyli jednak oceniasz?

dziewicą, czy ma przebieg 39 partnerów, dla mnie wciąż jest człowiekiem.

popatrz, a ja na przykład lubię piękne kobiety o ciekawej osobowożci i zainteresowaniach i takie wybieram sobie na stałe związki – co nie oznacza, że brzydkie i nieciekawe uważam za jakiż inny gatunek.

Anonymous
    Inactive
    • Maniak

mhmm, jesteż jedną z najmądrzejszych osób na tym forum i biję przed Tobą pokłony. Pozdrawiam

Maariolkaa
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 1333
    • Maniak

@zasadniczy wrote:

Nigdy nie pisałem źle o niedziewicach, aczkolwiek modlę się wręcz, żeby na taką nie trafić 🙄

O tak. Tylko cofnij się wstecz swoich postów 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nigdy Nie Mialem Dziewicy czy to zle?"

Przewiń na górę